دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی مطرح کرد؛

تزریق ۹.۲ میلیارد دلار ارز پتروشیمی به سامانه نیما

مهدوی ابهری گفت: پتروشیمی‌ها از ابتدای سال تاکنون حدود ۴ میلیارد دلار نیاز داخل را تأمین و حدود ۹.۲ میلیارد دلار ارز به سامانه نیما تزریق کرده‌اند.
کد خبر : 631515
ابهری



به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، احمد مهدوی ابهری در نشست خبری امروز به مناسبت روز صنعت پتروشیمی با بیان اینکه ظرفیت تولید این صنعت امسال به ۹۳ میلیون تن خواهد رسید، اظهار کرد: صنعت پتروشیمی در مقابل خام‌فروشی قرار دارد، پتروشیمی‌ها در ۹ ماهه ابتدایی سال، نسبت به سال گذشته هشت درصد افزایش تولید داشته‌اند و ارزش صادرات محصولات پتروشیمی نیز به ۱۰.۵ میلیارد دلار رسیده است.


وی با اشاره به سهم پتروشیمی‌ها از تأمین اَرز در سامانه نیما بیان کرد: پتروشیمی‌ها از ابتدای سال تاکنون حدود ۴ میلیارد دلار نیاز داخل را تأمین و حدود ۹.۲ میلیارد دلار ارز به سامانه نیما تزریق کرده‌اند و در دوران سخت تحریم از سال ۱۳۹۷ تاکنون بیش از ۴۰ میلیارد دلار درآمد صادراتی برای کشور داشته‌اند.


مهدوی ابهری با بیان اینکه با فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای توسعه صنعت پتروشیمی از سوی حاکمیت، این صنعت به‌تنهایی قادر است بسیاری از نیازهای اقتصادی کشور به‌ویژه در حوزه تأمین ارز، تأمین کند و با انجام تعهد خود به سامانه نیما، دولت را یاری می‌دهد، اظهار کرد: ظرفیت اسمی صنعت پتروشیمی امسال به ۹۳ میلیون تن می‌رسد.


به گفته وی؛ پتروشیمی‌ها از ابتدای امسال علاوه بر افزایش تولید در اوج تحریم‌ها، حدود یک میلیارد دلار کود اُوره باقیمت تکلیفی به بخش کشاورزی عرضه کرده‌اند.




بیشتر بخوانید:


هیچ‌جا مناسبت‌تر از صنعت پتروشیمی برای سرمایه گذاری نیست




مهدوی ابهری با مقایسه مصرف گاز صنعت پتروشیمی و بخش خانگی اظهار کرد: مصرف روزانه بخش پتروشیمی و خانگی به ترتیب ۷۲ میلیون مترمکعب و ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز است، با احتساب ارزش ۲۱ میلیارد دلاری تولیدات صنعت پتروشیمی اگر گازی که در بخش خانگی مصرف می‌شود، تبدیل به محصولات پتروشیمی شود سالانه ۱۷۰ میلیارد دلار ارزش دارد،‌ بنابراین مردم باید نسبت به ارزش گاز آگاه شوند و اقداماتی در خصوص مدیریت مصرف انجام دهند.


دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه مقدار صادرات و تولید محصولات پتروشیمی رشد ۸ درصد داشته‌اند، گفت: ارزآوری این صنعت حدود ۷۶ درصد نسبت به پارسال افزایش یافته است که بخشی از آن ناشی از رشد قیمت محصولات در دنیا و هم افزایش تولیدات در کشور است.


دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی درباره کمبود گاز در فصل زمستان برای مجتمع‌های پتروشیمی بیان کرد: برای مدیریت مصرف گاز اکثر تعمیرات واحدهای پتروشیمی را به فصل زمستان موکول کردیم.


وی با انتقاد از سیاست وزارت صمت برای اجبار تولیدکنندگان پتروشیمی برای عرضه تمام محصولات در بورس کالا عنوان کرد: میزان فروش محصولات پتروشیمی در بورس حدود ۷ میلیون تن است آیا می‌توان با چنین کششی در بازار تمام محصولات را در بورس عرضه کرد و هم‌زمان صادرات را نیز ادامه داد؟ صادرات در کشور نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت است و نمی‌توان به خریداران خارجی گفت که اجازه دهید محصولات در بورس ایران ارائه شود و در صورت مازاد بودن آن را به شما بدهیم.


مهدوی ابهری ادامه داد: این صنف همواره تأمین نیاز داخل را در اولویت خود قرار داده است و حتی از ممنوعیت صادرات «پت» نیز استقبال کرد اما زمانی که بسیاری از محصولات این صنعت در بازار ایران فروش ندارد، وضع قوانین از سوی وزارت صمت برای جلوگیری از صادرات ضربه سنگینی را به منابع ارزی و صنعت پتروشیمی خواهد زد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب