دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا خبر می‌دهد؛

ابهام در میزان عرضه ارز شرکت‌‌های هلدینگ تاپیکو در سامانه نیما

مدیرعامل هلدینگ تاپیکو درحالی‌از اجرای 100درصدی تعهدات برای عرضه ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما خبر داده که میزان دقیق آن را به‌طورکامل اعلام نکرده است.
کد خبر : 321049

به گزارش خبرنگار نفت و انرژی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، طبق بخشنامه دولت، تمام شرکت‌های پتروشیمی و هلدینگ‌ها، موظف به عرضه ارز حاصل از صادرات محصولات خود در سامانه نیما هستند.


بر‌اساس این گزارش، آنچه که در جریان مبادلات سامانه نیما صورت می‌گیرد، نشان‌دهنده عدم عرضه کامل ارز حاصل از صادرات شرکت‌ها در سامانه نیما است.


به‌عبارت دیگر، بسیاری از شرکت‌ها که موظف به این امر هستند به‌طور طبیعی سامانه نیما را قبول نداشته و عرضه ارز خود در این سیستم را مغایر با منافع خود می‌دانند.


به گزارش آنا، محمود مخدومی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو) در یکم آبان‌ماه طی گفتگویی با سایت نیپنا متعلق به شرکت ملی صنایع پتروشیمی از انجام کامل تعهدات این هلدینگ در سامانه نیما خبر داده و گفته بود: بر‌اساس جدولی که توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی و وزارت نفت تعیین شده موظف به عرضه مقدار مشخصی ارز به سامانه نیما هستیم.


وی تأکید کرده بود که صددرصد تعهدات خود به سامانه نیما را اجرایی کرده‌ایم و عرضه ارز و فعالیت ما هفته به هفته توسط نهادهای نظارتی و سهامداران نظارت می‌شود.


به گزارش آنا، این اظهارات درحالی‌از سوی مخدومی بیان می‌شود که میزان ارز عرضه شده این هلدینگ در سامانه نیما به‌طور مشخص اعلام نشده و معلوم نیست که از مجموع ارز حاصل شده مشخصاً چه میزانی برای استفاده شرکت‌های وارداتی در سامانه نیما عرضه شده است.


بر‌همین‌اساس، با توجه به اینکه صادرات غیرنفتی منبع عمده تأمین‌کننده بازار ثانویه و سامانه نیماست؛ تا 23 شهریور حدود 22.7 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی  انجام شده است که ارز حاصل از آن باید به چرخه اقتصاد کشور بازگردد اما در فاصله 45 روز منتهی به اول مهرماه 97 تنها 3.8 میلیارد دلار ارز صادرکنندگان در سامانه نیما عرضه شد.


گفتنی است که بیش از 80 درصد ارز عرضه شده توسط شرکت‌های پتروشیمی در سامانه نیما انجام شده است.


به گزارش آنا، پتروشیمی مارون، پتروشیمی فناوران، پتروشیمی جم، پتروشیمی اراک، پتروشیمی خراسان، غدیر، نفت ایرانول، نفت پاساگارد، هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، پتروشیمی پردیس، پتروشیمی آبادان، پتروشیمی مبین، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی فارابی و پالایشگاه نفت اصفهان پورتفوی بورسی سرمایه‌گذاری تأمین را تشکیل می‌دهند.


بر‌همین اساس، طی عملکرد دوره منتهی به پایان 30 مهرماه 97 ارزش پورتفوی این سرمایه‌گذاری در ابتدای دوره بالغ بر 17 هزار و 815 میلیارد  و 569 میلیون و 600 هزار تومان بوده که در انتهای دوره به 19 هزار و 850 میلیارد و 204 میلیون 600 هزار تومان رسیده است.


به این ترتیب طی این دوره پورتفوی بورسی منتهی به 30 مهر 97 با افزایش هزار و 296 میلیارد تومانی روبه‌رو شده است.


نکته جالب‌تر اینکه بیشترین ارزش بازاری به شرکت‌های پتروشیمی اختصاص دارد که بیشتر به‌علت افزایش قیمت پایه دلاری فروش محصولات در بورس کالا رقم خورده است.


انتهای پیام/4083/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب