دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 بهمن 1394 - 15:20
در همایش مجالس 9گانه

علی مطهری: نقطه آغاز مسائل 88 این بود که جماعتی راه افتادند که نظر آقا به احمدی‌نژاد نزدیک‌تر است/ بسیاری از پیش‌بینی‌های نامه نمایندگان مجلس ششم به رهبری، امروز تحقق یافته است

علی مطهری با تأکید بر اینکه «مسائلی که درباره نامه نمایندگان مجلس ششم به رهبری مطرح می‌شود تا حدودی متأثر از تبلیغات منفی است»، تصریح کرد: محتوای آن نامه، اصلا محتوای بدی نبود.
کد خبر : 63112

به گزراش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس، در همایش «مجالس نه‌گانه به روایت نمایندگان ادوار» که پیش از ظهر امروز در تالار روزنامه اطلاعات برگزار شد، با اشاره به رونمایی از «کتاب بازیگران و بازیگردانان مجلس» که در این همایش انجام شد، گفت: مهم‌ترین موضوعی که می‌توان در این کتاب نام برد، سیر بررسی صلاحیت‌هاست و اینکه در جمهوری اسلامی از مجلس اول تا مجلس نهم چه تحولاتی رخ داده است.


دموکراسی مقبول قانون اساسی، به مرور زمان محدود شده است


مسائلی که درباره نامه نمایندگان مجلس ششم به رهبری مطرح می‌شود تا حدودی متأثر از تبلیغات منفی است و واقعیت این است که این نامه محتوای بدی ندارد و بسیاری از مسائلی که در این نامه توسط نمایندگان مجلس ششم پیش‌بینی شده، امروز تحقق یافته است

مطهری ادامه داد: روشن است که به مرور زمان دموکراسی مورد قبول قانون اساسی ما محدود شده است و با این نوع بررسی صلاحیت‌ها، بخشی از انتخاب مردم به عهده مراجع قانونی قرار گرفته و به نظر من این آسیبی است که نظام به آن دچار شده و باید هرچه سریع‌تر اصلاح شود.


وی تصریح کرد: ریشه تفکری که در این قانون وجود دارد ترس بی‌جایی است از اینکه مردم رشد اجتماعی کافی ندارند و فریب می‌خورند که معتقدم این ترس، ترس بی‌جایی است.


مطهری اضافه کرد: اگر این بررسی‌ها در خصوص فساد سیاسی، اقتصادی و مسائلی از این دست انجام شود، کافی خواهد بود، اما از لحاظ دیگر مسائل مطمئنم مردم هیچ‌گاه چنین اشتباهی را مرتکب نمی‌شوند که افراد مخالف نظام را وارد مجلس کنند.


نماینده مردم تهران با یادآوری مجلس ششم اظهار کرد: بخشی از ترس‌هایی که از مجلس است ناشی از تبلیغات گسترده و منفی است. مجلس ششم فارغ از بحث تحصن، مجلس کارآمدی بود و واقعیت این است که این مجلس در اجرای احکام فصل سوم قانون اساسی گام‌های بلندی برداشته است. همچنین مسائلی که درباره نامه نمایندگان مجلس ششم به رهبری مطرح می‌شود تا حدودی متأثر از تبلیغات منفی است و واقعیت این است که این نامه محتوای بدی ندارد و بسیاری از مسائلی که در این نامه توسط نمایندگان مجلس ششم پیش‌بینی شده، امروز تحقق یافته است.


مطهری درباره حضورش در مجالس هشتم و نهم گفت: من قبل از ورودم به مجلس به کارهای مقاله و یاداشت‌های سیاسی می‌پرداختم. حضور فعالم در عرصه سیاسی از مجلس آغاز شد؛ مجلسی که به نام مجلس اصولگرا نام گرفت ولی وقتی که به مجلس آمدم تصورم از اصولگرایی چیزی دیگری شد و در عمل متوجه شدم اصولگرایی وجود ندارد.


احمدی‌نژاد گفت این همه مدرک جعلی در کشور وجود دارد، کردان هم یکی


این نماینده مجلس درباره اولین درگیری در مجلس هشتم گفت: آغاز بحث‌های ما در خصوص بحث مرحوم کردان مطرح شد. آقای کردان برگه‌ای را در اختیار نمایندگان قرار داد و ادعا کرد مدرک دکتری از دانشگاه آکسفورد دارد، اما بعد‌ها مشخص شد که تحصیلاتی در این دانشگاه نداشته است.


وی افزود: در ابتدا ما گفتیم حالا که آقای کردان وزیر شده‌اند، بهتر است از استعلام مدرک او خودداری شود و از این موضوع بگذریم. اما بعد از آنکه مسئله رسانه‌ای شد، فکر کردیم نمی‌شود در برابر این دروغ در نظام جمهوری اسلامی سکوت کنیم و از آنجا که بحث اخلاقی و احتمال ترویج دروغ در جامعه اسلامی پیش آمده بود، روی استیضاح کردان پافشاری کردیم.


سال 88، علی‌رغم تلاش‌ها برای اجماع روی ولایتی، اصولگرایان باز هم از احمدی‌نژاد حمایت کردند

مطهری درباره جلسه خودش و احمدی‌نژاد که سه ساعت طول کشید، اظهار کرد: درباره این موضوع من با آقای احمدی‌نژاد جلسه سه ساعته داشتیم که آقای احمدی‌نژاد تأکید داشت این موضوع را‌‌ رها کنیم. می‌گفت با توجه به وجود این همه مدارک جعلی تحصیلی، نباید به مدرک آقای کردان ایراد بگیرید. اما ما اصرار کردیم و در ‌‌نهایت همان‌طور که دیدید آقای احمدی‌نژاد اصلاً در جلسه استیضاح کردان حضور پیدا نکرد و در ‌‌نهایت بدون حمایت رئیس‌جمهوری، آقای کردان از وزارت عزل شد.


نماینده مردم تهران در مجالس هشتم و نهم ادامه داد: بحث دیگری که در مجلس هشتم مطرح شد موضوع سرپیچی رئیس‌جمهوری وقت از اجرای قانون بود. در آن زمان ما می‌گفتیم مجلس نمی‌تواند در چنین مسئله‌ای سکوت کند ولی برخی اصرار داشتند این دولت مورد حمایت رهبری است و باید از اشتباه‌های دولت چشم‌پوشی کنیم، اما در ‌‌نهایت و پس از یک سال تلاش، مجلس را با وجود اینکه در ابتدا به هیچ عنوان آمادگی طرح سوال از رئیس‌جمهوری را نداشت، قانع کردیم تا این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند.


مطهری درباره مشکلات اصولگرایان تأکید کرد: یکی از مشکلات اساسی اصولگرایان برداشت غلط از اصل ولایت فقیه است. ولایت فقیه هیچ تکلیفی را از گردن ما ساقط نمی‌کند. اینکه کسی بگوید من وظایفم را انجام نمی‌دهم، چراکه نظر ولی فقیه را می‌دانم، درست نیست.


این نماینده اصولگرای مجلس با اشاره به حواشی انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ یادآور شد: در پایان انتخابات ریاست جمهوری به دلیل همین تخلف‌های دولت احمدی‌نژاد تلاش کردیم همه اصولگرایان را به اجماع‌نظر روی آقای ولایتی متقاعد کنیم. اصولگرایان در حالی که در جلسات مختلف با این تصمیم موافقت می‌کردند، در ‌‌نهایت در انتخابات ریاست جمهوری دهم نیز از احمدی‌نژاد حمایت کردند.


مطهری درباره برگزاری انتخابات مجلس دهم در اسفندماه پیش رو و با تأکید بر لزوم رعایت قانون در برگزاری انتخاب‌های مختلف خاطرنشان کرد: رهبری در انتخابات‌ مختلف هیچ‌گاه نظرشان را تحمیل نمی‌کنند و آن را نمی‌گویند. در سال ۸۸ نیز نقطه آغاز مشکلات از اینجا بود که عده‌ای در کشور راه افتادند و گفتند نظر آقا به احمدی‌نژاد نزدیک‌تر است و همین مسئله منجر به مشکلات در کشور شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب