دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آذر 1400 - 14:00
اقدامات تروریستی حیدر قربانی؛

از انتقال تیم‌های ترور به داخل کشور تا مشارکت در قتل ۳ نفر

حیدر قربانی، معروف به راننده مرگ، که به اتهام مشارکت در قتل عمدی سه نفر از شهروندان کُرد اهل سنت کُردستان در زندان سنندج اعدام شد، نقش قابل توجهی در انتقال تیم‌های ترور به داخل کشور داشته‌ است.
کد خبر : 629112
حیدر قربانی



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، صبح امروز (۲۸ آذرماه)، حکم اعدام حیدر قربانی، معروف به راننده مرگ، به اتهام مشارکت در قتل عمدی سه نفر از شهروندان کُرد اهل سنت کردستان و عضویت در گروهک تروریستی دموکرات در زندان سنندج اجرا شد. این فرد در سال ۹۵، به عضویت مخفی گروهک‌های تروریستی درآمده و نسبت به اخاذی از برخی از مردم در مناطق کُردنشین و تهدید آن‌ها اقدام و در همان سال مستقیما در قتل سه نفر از شهروندان کُرد و یک مورد آدم ربایی نقش داشته است.


گزارش یک تیراندازی


۱۹ مهرماه سال ۹۵ بود که گزارش یک تیراندازی در شهر کامیاران به پلیس رسید و تعقیب متهمان و پیگیری پرونده آغاز شد. بر اساس گزارش مرکز فوریت‌های پلیسی مشخص شد که دو شهروند به علت اصابت گلوله به بیمارستان منتقل شدند که در نهایت مرحوم شاهو کریمیان در پی اصابت ۱۳ گلوله در بیمارستان جان خود را از دست می‌دهد و شهروند دیگر که از ناحیه دست راست بدن مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود تحت مراقبت و اقدامات درمانی قرار گرفت.


تحقیقات ابتدایی حکایت از آن داشت که در ساعت ۲۱:۳۰ در حالیکه شاهو کریمیان در مقابل درب منزل خود بوده یک دستگاه پژو نقره‌ای رنگ که دارای سه سرنشین بوده از سمت بالای کوچه به سمت آن‌ها حرکت و اقدام به تیراندازی به سمت شاهو کریمیان و یکی دیگر از شهروندان می‌کند و در ادامه از محل تیراندازی می‌گریزد. تحقیقات پلیس آگاهی کُردستان بیانگر این بود که پیش از این نیز افرادی به صورت مشابه مورد هدف شلیک گلوله قرار گرفته بودند که در برخی موارد منجر به شهادت و در موارد دیگر منجر به جرح شده بود.


در تاریخ ۹ مهرماه سال ۹۵، در پی حمله مسلحانه، دو نفر دیگر به نام‌های جبار ابراهیمی و صدیق امینی در روستای تخته زنگی به شهادت رسیدند. همچنین در تاریخ سوم مهر ماه سال ۹۵، در کامیاران در پی شلیک گلوله فرد دیگری مجروح شد. بررسی‌ها حکایت از این داشت که در هر سه محل جنایت؛ شخصی به نام حیدرقربانی حضور داشته و هر سه جنایت نیز با تکیه بر شیوه‌ای واحد صورت گرفته است.


انجام اخاذی برای پول درآوردن توسط گروهک تروریستی دموکرات


در نهایت حیدر قربانی از اعضای گروهک تروریستی دموکرات و چند نفر دیگر به عنوان متهمان پرونده در این رابطه دستگیر شدند. او در اعترافات خود گفت که سه نفر مسلح از اعضای حزب دموکرات نزد او آمده و خواسته‌اند که برای آن‌ها خودرو تهیه کند و قصد دارند با اخاذی، برای حزب دموکرات پول جمع‌آوری کنند. حیدر قربانی هم خودروی پژو ۴۰۵ نقره‌ای با پلاک جعلی تهیه می‌کند و در «روستای کوره» به آن‌ها تحویل می‌دهد.


ترور صدیق‌امینی و جبار ابراهیمی در مقابل چشمان خانواده


حیدر قربانی در خصوص نحوه ترور جبار ابراهیمی و صدیق امینی گفته است: روز پنجشنبه بود که ماشین سرقتی را تهیه و به منزل آوردم. روز جمعه بعد از ظهر صلاح (عامل گروهک تروریستی دموکرات) با من تماس گرفت و گفت که به «کوره دره» بیا که دو نفر سوار شدند و به طرف تخته زنگی رفتیم. منتظر صدیق امینی بودم که وانت و پرایدی از خانه وی بیرون آمد. آن دونفر با عجله از ماشین پیاده شدند و به طرف پراید رفتند. خانواده‌اش نیز در آنجا بودند. جبار ابراهیمی از ماشین پیاده شد و چند بار التماس کرد، اما صلاح او را هول داد و به او شلیک کرد و سپس صدیق‌امینی را به رگبار بست و فرار کرد. در ادامه ماشین را آتش زدیم و سه نفری به سمت ارتفاع حرکت کردیم. حیدر قربانی در بخشی از اعترافاتش عنوان کرده که یکی از اقوامم در یکی از شهرهای عراق سکونت دارد و من در سال ۹۲ به شمال عراق سفر داشتم و در آنجا با یکی از عناصر حزب دموکرات مرتبط شدم. قرار بود تا با من تماس بگیرند که در نهایت ۲۵ مرداد ماه سال ۹۵، آن فرد با من تماس گرفت و به من ماموریت داد که صلاح رحمانی و دو نفر دیگر را داخل کشور جابه جا کنم.


بر اساس تحقیقات انجام شده، دو تیم تروریستی گروهک دموکرات با همکاری حیدر قربانی اقدام به عملیات تروریستی در ایران می‌کنند که حیدر قربانی اقدام به انتقال دو تیم از اعضای گروهک به داخل کشور و سپس خارج کردن آن‌ها از کشور بعد از پایان عملیات تروریستی کرده بود. بنابر مستندات پرونده، حیدر قربانی نقش قابل توجهی در تهیه لیست ترور و اقدامات تیم‌های عملیات گروهک دموکرات و انتقال تیم‌های ترور با خودروهای سرقتی داشته است.


حضور حیدر قربانی در جلسه اعضای گروهک تروریستی دموکرات


علاوه بر این حیدر قربانی در جلسه‌ای با حضور برخی از اعضای گروهک تروریستی دموکرات در یکی از پایگاه‌های آن‌ها در کشور عراق حضور داشته و دستور ترور و اعزام تیم ترور نیز در آن جلسه صادر شده بود. حیدر قربانی مسئولیت هماهنگی و انتقال تیم ترور و تهیه لیست‌های ترور را بر عهده داشته است و فرد اصلی اطلاعاتی و نقش اصلی در هدایت ترورها را عهده دار بوده است.


یکی از متهمان پرونده در بخشی از اظهارات خود در خصوص نحوه ترور شاهو کریمیان و نقش آفرینی حیدر قربانی عنوان کرد: «در آن روز زمانی که هوا داشت تاریک می‌شد حیدر قربانی به من زنگ زد و گفت برو خودروی پیکان من را بیاور و به آدرس منزل شاهو کریمیان برو و دور بزن و ببین در منزل حضور دارد یا خیر. زمانی که رسیدم حیدر قربانی به من زنگ زد و گفت با خودروی پیکان به جایی بروم وقتی به آنجا رسیدم به من گفت که به شهرستان روانسر برو و ببین که در مسیر ایست و بازرسی زده‌اند و اینکه آیا گشت بازرسی حضور دارد یا خیر و من به سمت روانسر حرکت کردم.»


وی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود عنوان می‌دارد ساعت ۹ الی ۳۰/۹ شب بود که به منزل یکی از آشنایان رسیدم و بعداز حدود نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه یا بیشتر حیدر قربانی به آنجا آمد و حالت اضطراب واسترس داشت و قبل از ورود به داخل منزل به من گفت که شاهو کریمیان را کشتیم.


پس از انجام تحقیقات ابتدایی در دادسرا نهایتاً در تاریخ ۲۰ آذرماه سال ۹۶ کیفرخواست حیدر قربانی صادر شد و پرونده جهت رسیدگی به شعبه دوم دادگاه انقلاب اسلامی سنندج ارجاع که منجر بر اساس کیفرخواست به‌اتهام مشارکت در قتل و شهادت سه نفر از شهروندان شد.


تشکیل جلسات دادگاه با حضور وکیل مدافع


در ادامه با تشکیل جلسات دادگاه با حضور متهمان و وکلای مدافع آنان دفاعیات خود را ارائه دادند. در نهایت دادگاه با توجه به مستندات متقن و دلایل محکم در خصوص حیدر قربانی اقدام به صدور رای کرد و بر اساس رای دادگاه وی محکوم به اعدام شد.


در نهایت پس از فرجام خواهی متهم پرونده نسبت به رای دادگاه، پرونده جهت فرجام خواهی راهی شعبه ۲۷ دیوان عالی کشور شد که پس از بررسی دلایل موجود، دیوان عالی کشور حکم دادگاه بدوی مبنی بر اعدام حیدر قربانی را تأیید کرد.


انتهای پیام/۴۱۷۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب