دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آذر 1400 - 00:06
مشاور سه رئیس‌جمهور اسبق آمریکا مطرح کرد؛

دست تقریباً خالی آمریکا در تقابل با روسیه، چین و ایران/ تهران با وجود احاطه علمی برنامه‌ای برای تولید تسلیحات اتمی ندارد

پاتریک بیوکنن نوشت دولت آمریکا به این نتیجه رسیده که توان مقابله نظامی هم‌زمان با روسیه، چین و ایران در سه منطقه استراتژیک جهان را ندارد.
کد خبر : 627454
پاتریک بیوکنن بوکانان

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، پایگاه خبری- تحلیلی آنتی‌وار به بررسی دلایلی پرداخته که به نظریه مقابله نظامی ایالات‌متحده با مسکو بر سر موضوع اوکراین، با چین بر سر موضوع تایوان و با ایران به دلیل مناقشه هسته‌ای خط بطلان می‌کشند.


در همین راستا پاتریک بیوکنن، نویسنده، سیاستمدار و مشاور سه رئیس‌جمهور سابق آمریکا (ریچارد نیکسون، جرالد فورد و رونالد ریگان) در مقاله‌ای که آنتی وار منتشر کرده نگاهی به دردسرهای بزرگ جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در سه منطقه بسیار راهبردی جهان و ناتوانی این کشور برای تقابل هم‌زمان با سه قدرت ایران، چین و روسیه می‌اندازد.


هم‌پیمانان واشنگتن خود را بیش‌ازپیش تنها و بی‌پناه خواهند یافت


بیوکنن با اشاره به یک‌ ضرب‌المثل آمریکایی نوشته که "بشقاب بایدن با مناقشات اوکراین، تایوان و تهران پر است"، به این معنی که بایدن نخواهد توانست از پس این‌همه مشکل برآید. وی با هشدار بایدن به ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در خصوص مواجه‌شدن با تحریم‌های اقتصادی بیشتر و شدیدتر در صورت حمله به اوکراین، به گفته‌های یک روز بعد از هشدارش می‌پردازد و آن را نشان ضعف واشنگتن برای هرگونه درگیری نظامی با مسکو می‌داند.



مذاکرات بین مسکو و واشنگتن بر سر موضوع کی‌یف در صورتی پیشرفت خواهد داشت که تضمین‌های قانونی وجود داشته باشند که اوکراین به ناتو وارد نخواهد شد و در ضمن ایالات‌متحده و ناتو نباید کی‌یف را با سلاح‌های تهاجمی مسلح کنند



لازم به ذکر است که بایدن تأکید کرده بود که هیچ‌گونه اعزام نیرو به اوکراین در دستور کار پنتاگون نیست یعنی اینکه قرار نیست آمریکا برای محافظت از اوکراین با روسیه وارد جنگ شود.


بیوکنن در جای دیگری به اظهارت بایدن مبنی بر اینکه "این ایده که ایالات‌متحده قصد دارد به‌طور یک‌جانبه از قدرت نظامی برای مقابله با حمله روسیه به اوکراین استفاده کند، مطرح نیست زیرا آمریکا یک تعهد اخلاقی و یک تعهد قانونی در قبال متحدان خود در ناتو دارد اما این تعهد شامل اوکراین نمی‌شود"، اشاره و تأکید می‌کند که این گفته‌های بایدن نشان می‌دهد قدرت اقدام نظامی آمریکا برای محافظت از شرکایش به‌شدت کاهش یافته است.


معرفی بزرگترین دشمن سربازان آمریکایی+عکس - مشرق نیوز
سرباز ارتش اشغالگر آمریکا


بیوکنن می‌گوید فعالان ضد مداخله نظامی آمریکا در دیگر کشورها با ورود اوکراین به ناتو مخالفت کرده‌اند که به‌صورت مستقیم به سیاست بایدن در خصوص پرهیز از برخورد نظامی با روسیه کمک کرده است. درنتیجه کاخ سفید ترجیح داده است به‌پای میز مذاکره با کرملین برود تا شاید گشایشی از این طریق در کار پیش بیاید.


لازم به ذکر است که روسیه حدود یک‌صد هزار نظامی را در طول مرزهایش با اوکراین مستقر کرده اما بارها تأکید کرده است که برنامه‌ای برای اشغال اوکراین ندارد و این اقدامات صرفاً جنبه بازدارندگی دارند.


این مقام اسبق آمریکایی معتقد است که مذاکرات بین مسکو و واشنگتن بر سر موضوع کی‌یف در صورتی پیشرفت خواهد داشت که تضمین‌های قانونی وجود داشته باشند که اوکراین به ناتو وارد نخواهد شد و در ضمن ایالات‌متحده و ناتو نباید کی‌یف را با سلاح‌های تهاجمی مسلح کنند تا تهدیدی غیرقابل‌تحمل برای روسیه باشد.


به عقیده مشاور سابق ریچارد نیکسون، تحقق دو شرط فوق برای اوکراین پیشنهادهای قابل‌قبول‌تر و آسان‌تری نسبت به وارد شدن به قراردادی دست‌وپا گیر به نظر می‌رسد؛ به این مفهوم که اوکراین اگر وارد ناتو شود خود را در معرض سوءاستفاده این پیمان نظامی قرار داده و دیگر مثل قبل استقلال رأی نخواهد داشت پس بهتر است وارد ناتو نشود.


بیوکنن می‌گوید یک احتمال دیگر هم هست که ممکن است طی قراردادی بین آمریکا و روسیه اوکراین مجبور شود قبول کند که هیچ‌وقت عضوی از ناتو نشود. منظور بیوکنن این است که احتمال دارد بایدن اوکراین را در توافقی با پوتین بفروشد.


وی تأکید می‌کند به‌هرحال فشار سنگین نظامی روسیه بر اوکراین مشهود است و همه تحلیلگران می‌دانند که این موضوع تنها بحرانی نیست که آمریکا خود را در مرکز آن می‌بیند.




بیشتر بخوانید:


بایدن: از ابتدا هم قصد اعزام نیرو به اوکراین را نداشتیم


لی که چیانگ: پکن با هر اقدام جدایی‌طلبانه تایوان مقابله می‌کند




بیوکنن به دیگر اقدام مداخله‌جویانه آمریکا یعنی اختلاف چین با تایوان اشاره می‌کند. گفتنی است که بایدن هفته گذشته دستور تحریم دیپلماتیک بازی‌های المپیک زمستانی چین را صادر کرد تا ورزشکاران ایالات‌متحده بدون حضور هیچ مقام دولتی در این رقابت بین‌المللی شرکت کنند.



آمریکا واقعاً خود را در مخمصه می‌بیند زیرا اگر چین بخواهد برای بازگردان تایوان به سرزمین مادری از اهرم زور استفاده کند و آمریکا در این خصوص منفعل بماند اعتبار تعهداتش در قبال توافق‌های محافظت از ژاپن، کره جنوبی، فیلیپین و استرالیا نیز زیر سؤال خواهند رفت



به عقیده بیوکنن این‌که کاخ سفید ادعا می‌کند هدفش از این تحریم دیپلماتیک ابراز مخالفت با "نسل‌کشی" پکن علیه اویغورها، سرکوب جنبش دموکراسی در هنگ‌کنگ و تهدید برای تصرف تایوان است باز به این موضوع بازمی‌گردد که واشنگتن در حال عقب‌نشینی از مواضع خود است.


مشاور رونالد ریگان می‌گوید پوتین ممکن است سرنوشت و میراث خود را بازگرداندن اوکراین به اتحاد نزدیک‌تر با روسیه بداند، اما به نظر می‌رسد شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، دستاورد خود را در بازگشت تایوان به سرزمین مادری پس از تقریباً یک قرن جدایی ببیند. یعنی اینکه حمایت بی‌شائبه از تایوان ممکن است خطرات بسیار جدی برای آمریکا در برداشته باشد.


لازم به ذکر است که بازی‌های المپیک زمستانی چین در پنجاهمین سالگرد سفر تاریخی ریچارد نیکسون رئیس‌جمهور آمریکا به چین برگزار می‌شود. ۵۰ سال پیش ایالات‌متحده در بیانیه شانگهای با خواسته مائو تسه تونگ رئیس‌جمهور وقت جمهوری خلق چین مبنی بر اینکه تایوان «بخشی از چین است» موافقت کرد. در ضمن در دوره ریاست جمهوری جیمی کارتر، معاهده امنیتی ایالات‌متحده با تایوان که به زمان جنگ کره بازمی‌گشت، لغو شد و ایالات‌متحده آمریکا دولت پکن را به‌عنوان تنها دولت قانونی چین به رسمیت شناخت.


نامزد اسبق حزب جمهوری‌خواه آمریکا این سؤال را مطرح می‌کند که اگر چین تلاش کند برای بازگرداندن تایوان از زور استفاده کند، آمریکایی‌ها چه خواهند کرد؟ و سپس خودش پاسخ می‌دهد که مانند اوکراین، ایالات‌متحده هیچ تعهدی برای مبارزه برای حفظ استقلال و حاکمیت جزیره ۲۴ میلیونی تایوان ندارد.


مشاور جرالد فورد افزود: آمریکا واقعاً خود را در مخمصه می‌بیند زیرا اگر چین بخواهد برای بازگردان تایوان به سرزمین مادری از اهرم زور استفاده کند و آمریکا در این خصوص منفعل بماند اعتبار تعهدات ایالات‌متحده در قبال توافق‌های محافظت از ژاپن، کره جنوبی، فیلیپین و استرالیا نیز زیر سؤال خواهند رفت.



ایرانی‌ها دانش، ظرفیت و تجربه ساخت بمب را دارند اما مانند ژاپن، برزیل و کره جنوبی از این گزینه صرف‌نظر کرده‌اند



این سیاستمدار باسابقه آمریکایی به سراغ مناقشه هسته‌ای غرب با ایران می‌رود و با ذکر مستندات و نیز فتوای مقام معظم رهبری به این نتیجه می‌رسد که ایران نه بمب اتم در اختیار دارد و نه قصد تولید آن را دارد.


فتنه 88 با برنامه هسته‌ای ایران چه کرد؟!- اخبار 9 دی تسنیم | Tasnim


ایران قدرتمند در مقابل تهدید نظامی احتمالی آمریکا تنها نیست


وی در ضمن ایران را کشوری قدرتمند دانسته که از شرکا و هم‌پیمانان تأثیرگذاری در منطقه و جهان برخوردار است و در مقابل هرگونه اقدام نظامی دست‌وپابسته نخواهد بود.


بیوکنن رئیس‌جمهور آمریکا را تحت‌فشار اسرائیل در کپیتول هیل برای قطع مذاکره با ایران و روی آوردن به اقدام نظامی علیه ایران می‌داند. وی تأکید می‌کند که ایران کشوری بدون متحد نیست و از نفوذ زیادی در عراق، سوریه، لبنان، غزه و یمن برخوردار است. بنابراین هرگونه اقدام نظامی آمریکا علیه ایران منافع ایالات‌متحده در منطقه را با خطر جدی مواجه خواهد ساخت.




بیشتر بخوانید:


باقری: موضوعات اختلافی ۶ دور مذاکرات قبلی هنوز حل نشده و روی میز است


ادعای نیویورک تایمز؛ ترامپ به دنبال حمله نظامی به ایران بود، اما مشاورانش مانع شدند




این سیاستمدار کهنه‌کار تأکید می‌کند که ایرانی‌ها دانش، ظرفیت و تجربه ساخت بمب را دارند اما مانند ژاپن، برزیل و کره جنوبی از این گزینه صرف‌نظر کرده‌اند، زیرا خطرات ذاتی بمب بیشتر از هرگونه دستاورد احتمالی آن است. رهبر ایران تسلیحات اتمی را خلاف شرع و اخلاق می‌داند و در ضمن مجهز شده ایران به بمب اتم کل منطقه را وارد مسابقه تسلیحاتی اتمی خواهد کرد.


بیوکنن بار دیگر تصریح می‌کند که درواقع، بایدن بشقابی پر از بحران‌های سیاست خارجی در اختیار دارد بنابراین بهترین گزینه برای تعامل واشنگتن با تهران، مسکو و پکن پرهیز از هرگونه برخورد نظامی و جنگ غیرضروری باشد زیرا سقوط قدرت‌های بزرگ همیشه از درگیر شدن با قدرت‌های بزرگ دیگر رخ می‌دهد.


انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب