لزوم تشکیل بسیج مردمی جهان اسلام/ ابوشریف: زمان آن فرارسیده طعم ۴۰ سال پویایی انقلاب ایران چشیده شود
گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، رویکرد کشورهای اسلامی و محور مقاومت به دفاع در برابر استکبار جهانی باعث شد تا پس از مبارزه با تروریسم بینالمللی داعش، فرهنگ بسیج در قالب عناوینی همچون حشدالشعبی، حشدالعشایری و ... در کشورهای منطقه همچون عراق و سوریه تا لیبی شکل بگیرد. با توجه به این نهضت و خیزش بزرگ به نظر میآید بسیج جهان اسلام در حال شکلگیری است که با تحقق این موضوع، مسلمانان جهان حول پرچم اسلام جمع خواهند شد. از نشانههای همگرایی همهجانبه جهان اسلام، عزم راسخ کشورهای اسلامی برای مقابله با نفوذ تمدنی غرب با هدف تحقق عینی بسیج جهان اسلام در تمدن سازی اسلامی است، زیرا جریان استعماری در قرون گذشته تاکنون در بسیاری از کشورهای اسلامی نشانگر علاقه نفوذ غرب به داراییهای جهان اسلام و بهرهکشی آن در راستای منافع خود است.
استعمار و استکبار همواره درصدد تخریب ایمان و عقاید مسلمانان، برهم زدن وحدت میان آنان و ترویج فساد، قطع رابطه مسلمانان با گذشته پرافتخارشان و تخریب چهرههای اصیل اسلامی بوده است. حاصل نفوذ تمدنی غرب بر امت اسلامی این بود که برخی از مناطق جهان اسلام دچار نوعی خودباختگی و شیفتگی به ظاهر پرزرقوبرق تمدن غرب شد و بهجای نظام سازی اسلامی، دنبال تحقق نظامها و ساختارهای غربی در کشورهای اسلامی برآمدند، غافل از اینکه ظرفیتهای فراوانی که در کشورهای اسلامی وجود دارد، قابلیت تمدن سازی را در جهان اسلام دوچندان کرده است.
ظرفیت عظیم جهان اسلام برای تشکیل بسیج مردمی
جغرافیای جهان اسلام ظرفیتی شامل ۵۷ کشور مسلمان است که به لحاظ راهبردی از سوی غرب با جهان مسیحیت (سکولار و لائیک) و از سوی شرق با بودیسم و هندو مواجه است. جغرافیای جهان اسلام با ۱۱ هزار کیلومتر از غرب به شرق و ۵ هزار کیلومتر میان جاوه و قزاقستان و با تقاطع در مرزهای شمالی خود با دو سرزمین پهناور روسیه و چین محدود شده است و در جنوب، هندوستان را به دو نیم تقسیم میکند. بیشتر کشورهای اسلامی مرزهای مشترک و مبادلات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دارند که ظرفیت خوبی را برای وحدت و همگرایی به وجود آورده است.
وسعت کشورهای اسلامی درمجموع چهار برابر قاره اقیانوسیه، سه برابر قاره اروپا و مقداری کمتر از کل وسعت قاره آفریقاست که با احتساب نواحی مسلماننشین آسیای مرکزی، آسیای جنوبی، چین، اروپای شرقی و سایر نواحی سکونت اقلیتهای مسلمان، وسعت جهان اسلام برابر کل قاره آفریقا میشود. موقعیت ممتاز تجاری و بینالمللی کشورهای اسلامی موجب شده است منطقه جولانگاه قدرتهای غربی شود.
تشکیل بسیج مستضعفین در کشور، جرقهای شد تا شکلگیری بسیج جهان اسلام بهعنوان ایدهای ناب در منظومه فکری امام راحل (ره) پدیدار شود
حساسترین مناطق سوقالجیشی جهان در اختیار مسلمانان قرار دارد و بخش عظیمی از منابع زیرزمینی که برای بنای امروز و فردای جهان مورد نیاز است، در این کشورها قرار دارد. بهعبارتدیگر قرار گرفتن جهان اسلام در خشکیها، مسیرهای آبی جهان و وجود دریاها، تنگهها و خلیجهای فراوان با موقعیت سوقالجیشی خاص و سرشار از منابع انرژی باعث ایفای نقش مؤثر و بیبدیل موقعیت ژئواستراتژیک جهان اسلام در دنیا شده که مبین ظرفیتهای بینظیر جهان اسلام و لزوم بسیج آن برای تمدن سازی اسلامی است.
تشکیل بسیج جهان اسلام آرمان امام راحل (ره) بود
تشکیل بسیج جهان اسلام را میتوان یکی از دغدغههای مهم حضرت امام خمینی (ره) دانست که در اواخر عمرشان ظهور و بروز یافت. ایشان با شناخت وضع نابسامان جهان و در حالی که نظام قطبیشده عالم به زیان محرومان و مستضعفان جهان شده بود، تودههای مردم را مخاطب آرمان خود قرار دادند و رهایی آنان از چنگال استکبار جهانی را رسالتی برای نهضت اسلامی ملت ایران دانستند.
بیشتر بخوانید:
جبهه مقاومت با تفکر بسیجی لرزه بر اندام استکبار انداخت
اکبری: اندیشه جهانی بسیج میتواند در نظام بینالملل جایگاه اساسی داشته باشد
تشکیل بسیج مستضعفین در کشور، جرقهای شد تا شکلگیری بسیج جهان اسلام بهعنوان ایدهای ناب در منظومه فکری امام راحل (ره) پدیدار شود و ایشان در بیانات مختلف خود بر لزوم شکلگیری آن تأکید کردند و به تبیین ابعاد آن بپردازند. ایشان با صراحت اعلام کردند: باید هستههای مقاومت را در تمامی جهان به وجود آورد و در مقابل شرق و غرب ایستاد. بیتردید یکی از مهمترین اولویتهای تشکیل هستههای مقاومت حزب اللّه در سراسر جهان، تلاش برای آزادی قدس شریف بود.
ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا دراینباره گفت: جمهوری اسلامی ایران نقش بسیار مهمی در زمینه خیزش اسلامی در دوره معاصر ایفا کرده است. حضرت امام خمینی (ره) انقلابی را رهبری و دولتی را طبق آموزههای دین اسلام تشکیل دادند که به پایگاهی برای تمام مسلمانان تبدیل شده است.
وی افزود: در حال حاضر نهادهای دولتی، بسیج مستضعفین و سایر نهادها در تلاش برای ایجاد وحدت رویه میان مسلمانان و چشیدن طعم ۴۰ سال پویایی انقلاب و یک قرن تلاش مسلمانان هستند، زیرا مسلمانان در قرن گذشته ثمره تلاشهایشان را بههیچعنوان نچشیدند و الان زمان آن فرارسیده است که با هم در برابر دشمنان اسلام متحد شویم.
امکان استحکام پایههای تمدن نوین اسلامی
به گزارش آنا، جهان اسلام با دارا بودن سابقه تمدنی درخشان و برخورداری از فرهنگ غنی اسلامی علاوه بر بهرهگیری منسجم و هدفمند از ظرفیتهای بینظیر ژئواستراتژیک، ژئوپلتیک و ژئواکونومیک این توان را دارد که پایههای تمدن نوین اسلامی را در مواجهه با تمدن غرب مستحکم کند و در ابعاد جهانی با همگرایی همهجانبه در ابعاد سیاسی، فرهنگی و اجتماعی سبب رشد و تعالی بشریت بهویژه ملتهای مسلمان شود.
نهادهای دولتی، بسیج مستضعفین و سایر نهادها در تلاش برای ایجاد وحدت رویه میان مسلمانان و چشیدن طعم ۴۰ سال پویایی انقلاب هستند
به نظر میآید لازم است شرایط منحصربهفرد کشورهای اسلامی در نظر گرفته شود و با رفع زمینههای تفرقه و بدبینی علاوه بر درک مطالبات ملتهای مسلمان و تدوین الگوهای انسجام بخش با تقریب افکار و رفتار، زمینههای لازم برای بسیج جهان اسلام برای نیل به اهداف تمدنی را فراهم کرد.
تحقق تمدن نوین اسلامی در عرصه بینالملل بدون نقشآفرینی کشورهای اسلامی و همگرا کردن ظرفیتهای مادی و معنوی جهان اسلام، امکانپذیر نخواهد بود. به همین دلیل باید علاوه بر ترسیم نقشه راه بیداری اسلامی و تقویت روحیه انقلابی و استکبارستیزی ملتهای مسلمان، همآوایی و اتحاد میان اندیشمندان و نخبگان به همراه عزم راسخ دولتمردان کشورهای اسلامی برای مقابله با نفوذ تمدنی غرب فراهم آید تا با استفاده از بسیج ظرفیتهای جهان اسلام بهویژه کشورهای مقتدر و مستعد تمدنزایی اسلامی با تلاش و مجاهدت امکان ساخت تمدن نوین اسلامی فراهم شود.
انتهای پیام/۴۰۳۳/پ
انتهای پیام/