دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آبان 1400 - 12:54
کوثری در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

تذکر پدافند غیرعامل پیش از حمله سایبری به سامانه سوخت

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از تذکر سازمان پدافند غیرعامل به دستگاه‌های ذی‌ربط پیش از حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت خبر داد.
کد خبر : 620820
کوثری

اسماعیل کوثری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، با اشاره به حمله سایبری پیش از ظهر روز سه‌شنبه (۴ آبان) به سامانه هوشمند سوخت اظهار کرد: سازمان پدافند غیرعامل تهدیدات موجود را به دستگاه‌های مربوط متذکر شده بود، اما متأسفانه نهادهای متولی نسبت به این موضوع حساسیت کافی نداشتند.


وی ادامه داد: البته این ماجرا یک‌طرفه نیست و اقداماتی علیه مهاجمان سایبری انجام‌ شده است. دولت سیزدهم تأکید ویژه‌ای در حوزه ایمن‌سازی زیرساخت‌های حیاتی و حساس واقع‌ شده در فضای سایبری دارد و نسبت به مخاطرات این حوزه آگاه است.




بیشتر بخوانید:


پیش به سوی ملی‌سازی فضای سایبری/ نخبگان جوان به مقابله با تهدیدات سایبری برمی‌خیزند




عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: دولت روحانی در بسیاری از مسائل به‌درستی عمل نمی‌کرد و به تذکرات دستگاه‌ها توجهی نداشت. رهبر انقلاب بارها فرمودند که دشمنان جنگ سخت را به جنگ نرم تبدیل کرده است و لذا باید تهدیدات حوزه‌های مختلف شناسایی شوند و اقدامات پدافندی در دستور کار سازمان‌ها قرار گیرد.


کوثری تصریح کرد: در همین راستا سازمان پدافند غیرعامل کشور در سال ۱۳۸۲ بر اساس فرمان مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) تشکیل شد و وزارتخانه‌ها مکلف شدند که معاونت پدافند غیرعامل را در چارت سازمانی خود قرار دهند.


به گزارش آنا، اختلال در سامانه هوشمند سوخت در روز سه‌شنبه (۴ آبان) باعث شد تا عرضه بنزین در کل کشور متوقف شود و عامل این حمله سایبری احتمالاً یک کشور خارجی بوده ‌است.


سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل دراین‌باره گفته است: «از نظر ما طراحان این حملات قطعاً دشمنان ما هستند یعنی آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی. وقتی که کسی در لایه سخت‌افزار می‌خواهد به دیگری حمله کند باید نفوذ اطلاعاتی در لایه سیستم نهادینه‌شده مجموعه مورد نظر داشته باشد».


به باور کارشناسان، در این شرایط که ایران در معرض حملات سایبری قرار دارد، باید زیرساخت‌های سایبری خود تقویت کند تا از حملات مخرب دیگر مصون بماند. اختلال در تأسیسات آب و فاضلاب و برق، حمل و نقل و... می‌تواند بحران جدی برای کشور ایجاد کند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب