دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آبان 1400 - 00:10
یک حقوقدان در گفتگو با آنا:

خشکاندن ریشه فساد در گرو تقویت نهادهای نظارتی است

یک حقوقدان با بیان اینکه برخورد قاطع با مفسدان به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است، گفت: خشکاندن ریشه فساد در گرو تقویت نهادهای نظارتی است.
کد خبر : 620277
قاضی



علی احمدیاری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه جامعه خبرگزاری آنا با بیان اینکه کشف فساد و برخورد با مفسدان به عملکرد سازمان‌های نظارتی مربوط می‌شود، گفت: تا زمانی که سازمان‌های نظارتی به وظایف خود عمل نکنند نباید انتظار جمع شدن فساد در کشور را داشته باشیم.


وی افزود: قوه قضائیه در دو سه سال اخیر برخورد با فساد را جزو اولویت‌های کاری خود قرار داده است و برخورد با فساد را از دورن قوه نیز آغاز کرده است اما مردم زمانی شاهد خشک شدن ریشه‌های فساد در کشور خواهند بود که سازمان‌های نظارتی نظیر معاونت‌های بازرسی وزارتخانه‌ها و اصناف، سازمان تعزیرات حکومتی و از همه مهم‌تر سازمان بازرسی کل کشور برخورد با فساد و تخلف را به معنی واقعی کلمه خط قرمز خود بدانند و در این راه پرپیچ و خم برخورد با فساد ملاحظه احدی را نکنند.


این حقوقدان ادامه داد: سازمان بازرسی از آن جهت که یک سازمان تخصصی محسوب می‌شود و ذیل قوه عدلیه فعالیت می‌کند، در کشف فساد و برخورد با مفسدان بهترین عملکرد را نسبت به سایر نهادهای نظارتی داشته است.


احمدیاری تصریح کرد: در این سازمان افراد متخصص حضور دارند و همین مورد باعث به ثمر نشستن فعالیت‌های رخ داده شده است و امروز کمترین پرونده‌ای را سراغ داریم که سازمان بازرسی به آن ورود کرده باشد اما در دادگاه به مستندات ایراد وارد باشد.


وی افزود: دست سازمان بازرسی به لحاظ قانونی باز است و براساس ماده دوم قانونی که در سال ۹۳ آخرین اصلاحیات روی آن صورت گرفت، سازمان بازرسی می‌تواند علاوه بر نظارت بر تخلفات اداری نهادها، وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی، پیگیر جرائم رخ داده نیز باشد.


این حقوقدان با بیان اینکه امروزه نیمی از پرونده‌های کلان اقتصادی که روی میز قضات قرار دارد از سوی سازمان بازرسی کشف شده است، گفت: اگر می‌خواهیم در برخورد با فساد موفق عمل کنیم نیازمند تقویت سازمان بازرسی هستیم.


لزوم تقویت بیشتر سازمان بازرسی برای مقابله جدی با فساد


احمدیاری اظهار کرد: از طرفی اگر سازمان‌های نظارتی دیگر پیرو سازمان بازرسی باشند، موازی کاری نیز رخ نخواهد داد. مردم امروز در شرایط دشوار اقتصادی قرار دارند و از گرانی‌ها خسته شده‌اند، لذا در چنین شرایطی اگر فساد یا اختلاسی از سوی مسئولان و وابستگان آن‌ها رخ دهد، هرگز قابل قبول نخواهد بود.


وی ادامه داد : الحق‌والانصاف دستگاه قضائی در دو سه سال اخیر به معنای واقعی کلمه برخورد با فساد را انجام داده و اگر دستگاه قضا به‌دنبال موفقیت در این عرصه است، باید به سازمان بازرسی بیشتر از گذشته بها دهد. چراکه اگر سازمان‌های نظارتی در هر کشوری مقتدر و کارآمد باشند، در آن صورت است که اصلاً فسادی رخ نخواهد داد که بخواهد به دادگاه ارجاع داده شود.


این حقوقدان در پایان خاطرنشان کرد: به گفته مسئولان قضائی، ریشه بسیاری از فسادهای رخ داده در جامعه در نهادهای دولتی است، لذا نهادهای نظارتی که در دولت هستند نیز باید در پی خشکاندن ریشه فساد باشند و این نتیجه جز با تقویت سازمان بازرسی و دیگر سازمان‌های نظارتی رخ نخواهد داد.


انتهای پیام/۴۱۷۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب