دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 دی 1394 - 10:22
معاون مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی خبر داد

جلوگیری از فعالیت مراکز مالی غیر مجاز/ مبارزه با پولشویی از اولویت‌های مهم پلیس آگاهی

معاون مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی ناجا از عزم این پلیس برای مبارزه با پولشویی خبر داد و گفت: جلوگیری از فعالیت مراکز مالی غیر مجاز و شناسایی فعالیت‌های مشکوک در راستای پیشگیری از پولشویی کارساز است.
کد خبر : 61926

به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ اعظمی مقدم معاون مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی ناجا پیرامون تعامل بین معاونت مبارزه با جرایم اقتصادی و مرکز مبارزه با پولشویی اظهار کرد: از زمان تشکیل معاونت مبارزه با جرایم اقتصادی و بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر رسیدگی سریع به جرایم اقتصادی، این معاونت، فعالیت خود را آغاز کرد.


وی بیان کرد: جرم اقتصادی ویژگی‌های خاص خودش را دارد و برای موفقیت در مبارزه با این جرم، نیازمند تعامل و همکاری دوجانبه و چند جانبه با سازمان های ذی‌ربط هستیم، چرا که جرم اقتصادی مربوط به یک مجموعه خاص نیست بلکه همکاری دستگاه های مختلف را می‌طلبد.


توافقنامه پلیس آگاهی با دبیرخانه مبارزه با پولشویی


این مقام ارشد انتظامی با اشاره به تعامل سازنده با دبیرخانه مبارزه با پولشویی که متولی شناسایی عملیات مشکوک و پیگیری جرایم پولشویی است، اضافه کرد: پلیس آگاهی از آغاز تشکیل این دبیرخانه، تعامل خود را با عقد توافقنامه‌ای با این مرکز شروع کرد که شامل موضوعات مختلفی همچون مسائل آموزشی، ساختاری و تبادل اطلاعات است و در این زمینه نیز به نتایج خوبی رسیده‌ایم.


معاون مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی ناجا در ارتباط با عملکرد این معاونت در خصوص پرونده‌های پولشویی در سطح کشور اضافه کرد: افراد مجرم به یقین برای کسب منافع مادی مرتکب جرم می‌شوند و اگر نتوانند از این منافع مادی استفاده کنند، ارتکاب جرم برای آنها میسر نیست، برای همین یکی از راهکارهای استفاده از این عایدات، پولشویی است.


تاثیر مستقیم پولشویی بر جرایم دیگر


معاون مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی ناجا عنوان کرد: پولشویی یک جرم ثانویه است، از این رو تأثیر مستقیم بر سایر جرایم دارد و اگر با این جرم که شامل نقل و انتقال اموال، تبدیل کردن، نگهداری و اختفا وجوه غیر قانونی و... است، مقابله شود، در عمل ارتکاب جرم بی اثر می‌شود و در همین راستا پرونده‌های متعددی در حال پیگیری و رسیدگی است.


وی در خصوص ارزیابی سطح تعاملات بین معاونت مبارزه با جرایم اقتصادی و دبیرخانه مبارزه با پولشویی، گفت: این تعامل در سطح خوبی قرار دارد و قطعا بدون تعامل، بین دستگاه قضائی، پلیس و دبیرخانه مبارزه با پولشویی، این مبارزه بی‌نتیجه خواهد ماند و به هر میزان این تعامل و همکاری، قوی‌تر باشد، مقابله با پولشویی از اقتدار و تأثیر گذاری بیشتری برخوردار خواهد بود.


اعظمی مقدم به هدف معاونت مبارزه با جرایم اقتصادی و تعامل با دبیرخانه مبارزه با پولشویی اشاره و تصریح کرد: پولشویی یک جرم است و باید با آن مبارزه جدی شود، این مبارزه نیاز به ابزارهایی دارد و یکی از این ابزارها و مراکز اثرگذار دبیرخانه مبارزه با پولشویی است.


این مقام مسئول گفت: دبیرخانه مبارزه با پولشویی، مبادلات مشکوک مالی را شناسایی و پیگیری می‌کند و همچنین در بروز جرایمی همچون قاچاق کالا، قاچاق مواد مخدر، گروگانگیری، آدم ربایی، سرقت، کلاهبرداری، جرایم اقتصادی تأثیر گذار است.


مبارزه با پولشویی به صورت سلبی و ایجابی


وی با تاکید بر مبارزه جدی با پولشویی، تصریح کرد: این مبارزه باید هم به صورت سلبی و هم ایجابی انجام شود، باید زیر ساخت‌های لازم برای محدود کردن فعالیت‌های مالی غیر مجاز و شناسایی فعالیت‌های مشکوک در پیشگیری و مقابله با این جرم صورت گیرد.


معاون مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی ناجا تاکید کرد: هدف ما در وهله اول دفاع از حقانیت جمهوری اسلامی ایران در سطح بین المللی و تأثیر گذاری بر کاهش روند جرایم است تا امنیت اقتصادی را برای کشور، سرمایه گذار و تولید کننده ایجاد کنیم.


وی در ادامه گفت: یکی از پیامدهای پولشویی، ورود پول‌های غیرقانونی و قاچاق به کشور است که باید با یک کار تخصصی و علمی، کنترل و با آن مقابله شود تا بتوان با سرمایه‌های پاک، امنیت اقتصادی را در کشور حاکم کرد.


اعظمی مقدم خاطرنشان کرد: مبارزه با پولشویی یکی از اولویت‌های مهم و اولیه پلیس آگاهی ناجا است و در همین راستا، اقداماتی همچون برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی مشترک، تخصصی و بین المللی، صورت گرفته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب