دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 آبان 1400 - 15:57

ترامپ ارتش آمریکا را بی‌اعتبار توصیف کرد

رئیس‌جمهور سابق آمریکا با تأکید بر اشتباه بودن خروج شتاب‌زده نظامیان کشورش از افغانستان، ارتش ایالات‌متحده را بی‌اعتبار و دولت این کشور را شکست‌خورده نامید.
کد خبر : 617994
ترامپ



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از فاکس نیوز، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا روز یکشنبه گفت، احتمالاً «جو بایدن» بدترین رئیس‌جمهور در تاریخ آمریکاست.


ترامپ در مصاحبه با این شبکه خبری آمریکایی درباره عملکرد بایدن گفت:‌ «وی احتمالاً بدترین ریاست‌جمهور تاریخ است. نمی‌توانم تصورش کنم. پیش‌تر می‌گفتم جیمی کارتر [بدترین رئیس‌جمهور آمریکا است]. صادقانه بگویم در مورد [جورج دابلیو] بوش هم به این دلیل که ما را در خاورمیانه گرفتار کرد خیلی طرفدارش نیستم. فکر می‌کنم وی (بایدن) بدترین [ریاست‌جمهور] در تاریخ کشور ما باشد.»


رئیس‌جمهور سابق آمریکا بدون اشاره به جنایات آمریکا و متحدانش در بیست سال اشغال افغانستان گفت:‌ «اگر به افغانستان نگاه کنید، می‌بینید که چه اتفاقات وحشتناکی برای ملت ما افتاد و جوانان ما کشته‌شده یا بشدت زخمی شدند.»


او با اشاره به بمب‌گذاری انتحاری شهریور امسال در فرودگاه کابل حین خروج آمریکایی‌ها از افغانستان گفت: «بیش از ۲۰ نفر را داریم که دست‌وپایشان قطع‌شده است. هیچ‌کس درباره آن‌ها حرفی نمی‌زند و بعدازآن، بهترین تجهیزات نظامی به ارزش ۸۵ میلیارد دلار که بیشترش نو بود در آنجا رها شد و [آمریکایی‌ها پیش از خروج] آن‌ها را منفجر نکردند.»


ترامپ درباره وضعیت پناه‌جویان در مرزهای جنوبی آمریکا گفت: «آنچه در مرزها می‌گذرد نیز یکی از شرمساری‌های بزرگ برای کشور ما محسوب می‌شود».


رئیس‌جمهور سابق آمریکا در پاسخ به این سؤال که به دولت بایدن چه نمره‌ای می‌دهد گفت:‌ «فکر می‌کنم باید بگویم "اف" (رفوزه). آن‌هم نه اف مثبت بلکه اف خالص. این‌یک دولت شکست‌خورده است. این‌یک فاجعه است. هرگز چنین چیزی ندیده‌ام. دوست داشتم ببینم کارش را درست انجام می‌دهد. فکر نمی‌کنم هرگز چنین شرمساری را برای دولتی دیده باشیم.»


ترامپ دوباره به بحث خروج آمریکا از افغانستان بازگشت و گفت: «تعداد نیروهایمان را به دو هزار و ۵۰۰ نفر رساندم و همه آن‌ها وضعیت خوبی داشتند و دست کسی به آن‌ها نمی‌رسید. بعد او (بایدن) آمد و ارتش را قبل از مردم خارج کرد. او هزاران نفر را که آمریکایی هستند و باید خارج می‌شدند در آنجا رها کرد.»


او در ادامه گفت: «معتقدم که ارتش به میزان زیادی بی‌اعتبار شده است. فکر می‌کنم مقامات ارشد ارتش ما بی‌اعتبار شده‌اند. ممکن است او این را ببیند. من هم می‌خواستم خارج شویم. من دستور دادم هر پیچی، هر مهره‌ای، هر چرخ‌دنده‌ای ، هر تانکی داریم باید [از افغانستان] خارج کنیم. گفتم می‌خواهم چادرها را ببریم. می‌دانید، چادرهای بزرگی که تجهیزات و هواپیماها در آن نگهداری می‌شوند. می‌خواهم همه‌چیز خارج شود.»


ترامپ افزود: «به مارک میلی [فرمانده کل ستاد نیروهای مسلح آمریکا] گفتم برای خارج کردن هواپیماها کافی است آن را به پاکستان و ازآنجا به کشورمان بیاورید. خیلی راحت است. آن‌ها همه‌چیز را رها کردند. میلی گفت قربان اگر تجهیزات را همان‌جا رها کنیم به‌صرفه‌تر است و پولمان را ذخیره می‌کنیم. به یاد دارم که میلی این را گفت و وقتی این را گفت احترامم به او تا حد زیادی کم شد. به او گفتم اگر هواپیماهای ۵۰ میلیون دلاری یا تانک‌های ۱۰ میلیون دلاری را رها کنیم در هزینه‌ها صرفه‌جویی کرده‌ایم؟.»


او درباره افزایش قیمت سوخت و تورم در آمریکا گفت: «او (بایدن) هیچ ایده‌ای ندارد. یکی از چیزهایی که به آن افتخار می‌کنم این است که در دوره من آمریکا ازنظر انرژی مستقل شد. ما نیازی به خاورمیانه و روسیه نداشتیم. ما از عربستان سعودی و روسیه جلوتر بودیم. به کار خط لوله روسیه پایان دادم. این برای روسیه خوب نبود. من با روسیه خوب برخورد می‌کردم، با [ولادیمیر] پوتین خوب رفتار می‌کردم ولی آن‌ها از حضور ترامپ خوشحال نبودند.»


ترامپ افزود: «در زمان ریاست‌جمهوری من قیمت هر گالن بنزین ۱.۸۷ دلار بود ولی دیروز دریکی از بخش‌های کالیفرنیا به هفت دلار و ۷۰ سنت رسید. بایدن افرادی را فرستاد تا با روس‌ها و سعودی‌ها و دیگر اعضای اوپک دیدار کنند و بگویند ما کمک می‌خواهیم زیرا سوخت کافی نداریم. یک عامل مهم تورم فعلی همین وضعیت سوخت است. نه کامیونی داریم نه کارخانه‌ای نه حمل‌ونقلی و نه هواپیمایی، همه‌چیز به انرژی وابسته است».


رئیس‌جمهور سابق آمریکا درباره شیوع ویروس کرونا در این کشور، بدون اشاره به تعلل چندماهه دولت وقت آمریکا مدعی شد: «هرچه [آنتونی] فائوچی می‌گفت برعکسش را انجام دادم. او می‌گفت پروازها از چین برقرار بماند. من پروازهای چین را لغو کردم و جان هزاران نفر را نجات دادم. در کمتر از ۹ ماه سه واکسن ساختیم که قرار بود پنج سال طول بکشد. این واکسن‌ها سالم و درست است ولی نباید مردم را مجبور کرد آن را تزریق کنند.»


او در ادامه مدعی شد پناه‌جویانی که از مرزهای جنوبی وارد آمریکا می‌شوند افراد سرسختی هستند که از صفوف پلیس مکزیک رد شده و بیماری‌های مختلف و مواد مخدر را وارد خاک آمریکا می‌کنند و «در حال نابود کردن کشور ما هستند».


ترامپ بدون اشاره به کشتار سیاه‌پوستان و خشونت‌های نژادپرستانه در آمریکا مدعی شد آمار بالای جرم و جنایت در این کشور به خاطر پناه‌جویان است و دموکرات‌ها از طریق واردکردن میلیون‌ها پناه‌جو به دنبال نابود کردن جمهوری‌خواهان هستند.


پس از خروج بی‌برنامه و سراسیمه نظامیان آمریکایی از افغانستان و قدرت گرفتن طالبان که بسیاری آن را نتیجه سیاست‌های دولت جو بایدن می‌دانند، انتقادات داخلی بسیاری نسبت به عملکرد دولت آمریکا مطرح شده و حتی برخی خواستار استیضاح رئیس‌جمهور شدند.


پس‌ازآنکه ایالات‌متحده در بهار گذشته خروج نظامیان خود از افغانستان را اعلام کرد، طالبان عملیات گسترده‌ای را برای کنترل بر این کشور آغاز کرد. در ۱۵ اوت، «اشرف غنی» رئیس‌جمهور افغانستان از این کشور فرار کرد و طالبان بدون برخورد با هیچ‌گونه مقاومتی وارد کابل شدند. ششم سپتامبر، طالبان کنترل خود را بر تمام افغانستان اعلام کردند و هفتم سپتامبر ترکیب کابینه موقت دولت آن‌ها اعلام شد که مشروعیت آن هنوز توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته‌نشده است.


«دونالد ترامپ جونیور»، فرزند ارشد رئیس‌جمهور سابق آمریکا نیز اخیراً وضعیت فعلی کشورش را با وضعیت چکسلواکی کمونیست در دهه ۸۰ میلادی مقایسه کرده است.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب