تصویب طرح صدور مجوزهای کسب و کار در مجلس دارای ابهام است
جعفر کوشا در گفتوگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه جامعه خبرگزاری آنا با اشاره به تصویب طرح تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار در مجلس شورای اسلامی، گفت: این طرح به جای اینکه در کمیسیون قضائی مجلس مورد بررسی قرار گیرد، در کمیسیون جهش تولید بررسی شد و از آنجا که ماده ۶ این قانون مربوط به حوزه وکالت و خدمات حقوقی میشود، بهتر بود که بررسی موضوع در کمیسیون قضائی انجام شود. با اینکه این طرح موجب افزایش تعداد وکلا در کشور میشود، اما باید برنامهای هم برای آموزش وکلای جدید داشته باشیم.
وی افزود: برخی اعلام کردند که با تصویب طرح مذکور، مشکل جذب کارآموز در حوزه وکالت حل خواهد شد، اما در حال حاضر برخی از وکلای فعلی که پروانه وکالت دارند نیز بیکار هستند و بعضاً پروندهای برای پیگیری به آنها سپرده نمیشود. موافقان طرح اعلام کردند که این کار موجب اشتغال خواهد شد، اما در حال حاضر مردم برای پیگیری پروندههای حقوقی خود اصلاً به سمت وکیل نمیروند و باید در این زمینه نوعی فرهنگسازی صورت گیرد.
بیشتر بخوانید:
آیا شکستن انحصار وکلا میتواند وضعیت را بهبود دهد؟ / برای هر ۱۰۰۰ نفر ۷۶ وکیل!
وقتی قضات بازنشسته حاضر به شرکت در آزمون وکالت نمیشوند/ آیا مجلس موفق به سلب این امتیاز از قضات میشود؟
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران اظهار کرد: شورای نگهبان طرح مذکور را به دلیل عدم مغایرت با شرع مورد بررسی قرار خواهد داد؛ تصویب طرح صدور مجوزهای کسب و کار در مجلس دارای ابهام است که با ایرادات شورای نگهبان به این طرح، امیدواریم ابهامات برطرف شود و شاهد تصویب قانونی جامع باشیم. مستحضر هستید که برای جذب کارآموز در حوزه وکالت کمیسیونی تشکیل میشود که اعضای آن را رئیس دادگاه انقلاب، رئیس کانون وکلای هر استان و رئیس دادگستری تشکیل میدهند و مدیران کانون فقط یک رأی دارند و اینکه بیان میشود کانونها به صورت گزینشی به افراد پروانه وکالت میدهند و هر فردی را بخواهند، برای کارآموز جذب میکنند، بیانصافی است.
کوشا با بیان اینکه نهاد وکالت باید مستقل بماند، تصریح کرد: هجمههای اخیر به نهاد وکالت برای ضربه زدن به این نهاد مردمی است و امیدواریم شورای نگهبان بهصورت ویژه طرح تصویب شده از سوی مجلس را بررسی کند تا حق و حقوقی ضایع نشود.
انتهای پیام/۴۱۷۴/
انتهای پیام/