دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا؛

پیام رزمایش‌های نظامی اخیر ایران چیست؟

به باور کارشناسان نظامی، هدف از رزمایش‌های پیوسته، ارزیابی توان دفاعی و نشان دادن قدرت نظامی ایران است.
کد خبر : 616120
رزمایش

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، دهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش پنجشنبه (۲۹ مهرماه ۱۴۰۰) با رمز عملیاتی «یا محمد رسول‌الله (ص)» برگزار شد.


به گفته امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی، فرمانده نیروی هوایی ارتش، این رزمایش برای اولین بار به‌ صورت غیرمتمرکز، با حضور تمامی پایگاه‌های نیروی هوایی ارتش و با محوریت پایگاه شهید بابایی اصفهان، شهید یاسینی بوشهر، شهید عبدالکریمی بندرعباس، وحدتی دزفول و شهید فکوری تبریز و با هدایت و فرماندهی مستقیم از پست فرماندهی در ستاد نیروی هوایی ارتش انجام‌ شده است.


براساس تصاویر منتشر شده در رسانه‌ها، بمب‌افکن‌ها، جنگنده‌ها و هواپیماهای بدون سرنشین با استفاده از سلاح‌های سنگین از جمله موشک‌های هدایت لیزری در این رزمایش شرکت داشتند.


در بخشی از برنامه این رزمایش، پهپاد کمان-۱۲ با استفاده از بمب‌های هوشمند، نقطه‌زن و ارتقا یافته قائم در این رزمایش با موفقیت اهداف مورد نظر را مورد اصابت قرار داد، همچنین پهپادهای کرار نیز که به بمب‌های ۵۰۰ پوندی و راکت مجهز شده‌اند توانستند اهداف واگذار شده را به دقت مورد اصابت قرار دهند.




بیشتر بخوانید:


نیروی هوایی ارتش روز به روز قوی‌تر می‌شود


انهدام اهداف دشمن فرضی با بمب یاسین ۹۰/ تمرین رهگیری هوایی در ارتفاع پست




همچنین پیش از آغاز فاز عملیاتی این رزمایش، هواپیماهای شناسایی و عکس‌برداری آر اف-۴ با بهره‌گیری از دوربین بومی و پیشرفته «سمات»، پهپادهای کمان ۱۲ و هواپیمای گشت دریایی به جمع‌آوری اطلاعات سیگنالی، شنود الکترونیکی و عکس‌برداری از منطقه عمومی رزمایش پرداختند.


پیام رزمایش‌های نظامی اخیر ایران چیست؟


هواپیماهای بمب‌افکن سنگین اف-۴ و اف-۵، هواپیمای اف-۷، جنگنده سوخو-۲۴، جنگنده‌های اف-۱۴، هواپیماهای میراژ اف-۱، میگ-۲۹، هواپیمای سی-۱۳۰، بوئینگ ۷۰۷ نهاجا و پهپادهای کرار، کیان، ابابیل، آرش در این رزمایش به کار گرفته شدند.


در همین راستا، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در حاشیه مرحله اصلی و فاز عملیاتی دهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش و در جمع خبرنگاران گفته بود: «این رزمایش، عملیات به‌روز شده عملیات ۱۴۰ فروندی در روز اول آغاز جنگ تحمیلی است، کاری که آن روز با تکنیک‌ها و تاکتیک‌های آن زمان انجام شد، امروز به‌صورت بسیار پیشرفته‌تر در سراسر کشور انجام شد».


این رزمایش یک هفته پس از برگزاری رزمایش دو روزه پدافند هوایی ایران در صحرای مرکزی کشور و سه هفته پس از رزمایش «فاتحان خیبر» با حضور یگان‌های نیروی زمینی ارتش در منطقه شمال غرب برگزار شد.


به باور کارشناسان نظامی، هدف از این رزمایش‌های پیوسته، ارزیابی توان دفاعی و نشان دادن قدرت نظامی ایران است.


پیام رزمایش‌های نظامی اخیر ایران چیست؟


در همین راستا، فرمانده نیروی هوایی ارتش هم گفته، رزمایش اقتدار هوایی حاوی پیام امنیت، ثبات و دوستی برای کشورهای منطقه و آمادگی برای دفاع و پاسخ کوبنده در صورت خطای محاسباتی برای دشمنان است.


تحلیلگران نظامی و امنیتی معتقدند تشدید تنش‌ها میان ایران و آذربایجان عامل اصلی این سلسله رزمایش‌ها است و بارها مسئولان ایرانی اعلام کردند که حضور رژیم جعلی صهیونیستی و اقدامات تحریک آمیزش را در نزدیک مرز با جمهوری اسلامی ایران و تغییر ژئوپولتیک منطقه و مرزها را تحمل نمی‌کنند.


گزارش از: میثم حمزه‌لو


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب