تهیه شیوهنامه بهداشتی برداشت زعفران
محمدجواد ثقهالاسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در بیرجند با بیان اینکه رعایت شیوهنامه بهداشتی مرتبط با برداشت زعفران یک ضرورت است، اظهار کرد: شیوع گسترده بیماری کرونا در آذر ۱۳۹۹ در خراسان جنوبی منجر به تغییر رنگ کرونایی این استان شد. براساس بررسیهای صورت گرفته یکی از دلایل اصلی افزایش آمار مبتلایان کرونا در این ایام، نحوه برداشت گروهی محصولات کشاورزی استراتژیک ازجمله زعفران بوده است.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی، گیاهان دارویی و علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسانجنوبی اضافه کرد: فرآیندهای مختلف برداشت، پرکردن، خشک کردن، فرآوری یا بستهبندی زعفران مستلزم استفاده از نیروی کار زیاد است؛ بنابراین این مرکز بهمنظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در راستای مأموریت منطقهای خود به تهیه شیوهنامه بهداشتی مرتبط با برداشت زعفران اقدام کرده است.
وی با تأکید بر مهمترین موارد شیوهنامه بهداشتی توضیح داد: توجیه کارگران مرتبط با فعالیتهای مختلف زعفران نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی قبل از شروع کار توسط مالکان ـ رعایت فاصله اجتماعی حداقل یک و نیم متر در هنگام برداشت، استفاده از ماسک در تمام مراحل، استفاده از دستکش و تعویض منظم آن و یا شستوشوی دست با آب و صابون (یا ضد عفونی کردن دست) هریک ساعت در تمام مراحل، پرهیز از دورهمیهای خانوادگی در زمان جداسازی کلاله زعفران (پاک کردن زعفران) و تهویه مناسب فضای مربوط، تماس نداشتن دست با صورت، چشم و یا بینی در تمام مراحل برداشت و پس از آن، پر کردن گل روی پارچه تمیز و ترجیحاً سفید رنگ، شستوشوی ظروف حاوی گل با مایع ظرفشویی پس از هر بار استفاده و دفن بهداشتی گلبرگها و ضایعات گل زعفران به صورت روزانه از مهمترین موارد مورد توجه شیوهنامه بهداشتی است.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/