برتری برنج ایرانی نسبت به خارجی در چیست؟
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، امروزه نیز برنج از محبوبیت خاصی در بین ایرانیان برخوردار است. انتخاب برنج باکیفیت و خوش عطروطعم اصولی است برای داشتن پلو یا چلو خوشمزه لازم است. برنج ایرانی یکی از خوشمزهترین برنجها به شمار میرود که علاوهبر طعم عالی خواص بینظیری نیز دارد. آیا شما تفاوت بین برنج ایرانی و خارجی را میدانید؟ در ادامه با ما همراه باشید که اطلاعات مفیدی از برنجهای کشتشده در ایران به دست آورید.
برنج ایرانی با قدمتی تاریخی
برنج یکی از قدیمیترین محصولات کشاورزی بهشمار میرود. این محصول زراعی را به روشهای گوناگون ازجمله پخت بهتنهایی (پلو و چلو) استفاده میکنند. روشهای دیگری برای بهرهگیری از خواص برنج وجود دارد که میتوان به استفاده از سبوس برنج و دانه آن در محصولات آرایشی بهداشتی، آرد برنج، روغن سبوس برنج و شیر برنج اشاره کرد.
جایگاه برنج ایرانی در سبد خرید غلات خانوار های ایرانی، بسیار پر رنگ است. بیشترین مصرف برنج در ایران مربوط به برنج ایرانی، هندی و پاکستانی می باشد. اما مرغوبیت برنج وطنی در مقابل برنج هندی، مانند تفاوت خوردن یک پرس چلو کباب در مقابل یک نیمرو ساده می باشد.
جالب است بدانید که طی تحقیقات انجامشده نتایجی بهدستآمده که نشان میدهد حدود 60 درصد از کالری روزانه مصرفی مردم آسیا را برنج تشکیل میدهد که کشور ما نیز از این قضیه مستثنی نیست. بیشترین شالیزارهای برنج ایران در استانهای گیلان و مازندران است. همچنین در استانهای دیگر مثل اصفهان، فارس، خوزستان و گلستان نیز برنج ایرانی کشت میشود.
انواع برنج مرغوب ایرانی
برنج باکیفیت ایرانی انواع مختلفی دارد که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است که در حالت کلی برنج کشتشده در شالیزارهای ایران به 4 دسته کلی تقسیمبندی میشود که شامل موارد طارم، صدری، گرد و پر محصول است. مابقیِ برنجها برگرفتهشده از این 4 دسته هستند که تفاوتهای جزئی با یکدیگر دارند.
برنج طارم محلی یا استخوانی: برنج محلی طارم ابتدا در شهرستان طارم استان زنجان کشت شد به همین دلیل نام این شهرستان را به خود اختصاص داده است و سپس کاشت آن در شمال کشور نیز رواج یافت. مشخصات ظاهری برنج طارم محلی دانههایی کشیده و رنگی متمایل به رنگ کرمی است.
طارم دمسیاه: ازآنجاییکه این برنج شلتوکی سیاهرنگ دارد به آن دمسیاه میگویند. جالب است بدانید این برنج از خانواده برنج صدری است، اما به دلیل کشیده بودن دانهها و رنگ کرمی آن به طارم دمسیاه معروف است.
طارم هاشمی: طارم هاشمی گونهای اصلاحشده توسط کشاورزان است. اینگونه یکی از خوش عطرترین و مرغوبترین برنجهای ایرانی است و مشخصه اصلی آن حفظ عطر و لطافت ساعتها بعد از پخت است.
طارم رشتی: این برنج هم مشخصات خانواده برنج طارم را دارد، اما مشخصه اصلی آن عطر فوقالعاده و ماندگار آن است. همانطور که از اسم آن پیدا است شالیزارهای کشت این برنج رشت در استان گیلان است.
طارم دیلمانی: محل کشت این برنج استان مازندران است. بهترین محل و آبوهوای مناسب برای کشت این برنج غرب استان مازندران است.
برنج صدری: برنج صدری از خوش پختترین و بهترین برنجهای کشتشده در ایران است. اصلیترین شالیزارهای آن در استان گیلان واقع است و ظاهری با دانههای کشیده و رنگ گچی متمایل به کرم دارد.
صدری سالاری: زادگاه این برنج آستانهاشرفیه و لاهیجان است. مشخصه این برنج طعم فوقالعاده در کنار عطری کنترلشده است.
صدری شاهپسند: از برنجهای صادراتی ایران میتوان به صدری شاهپسند اشاره کرد. این برنج در زمان پخت عطری ملائم و طعمی دلچسب دارد. از تفاوت بین برنج ایرانی و خارجی میتوان به عطروطعم بینظیر و بافت منسجمتر برنج های ایرانی اشاره کرد که آن را بهعنوان یک محصول صادراتی باکیفیت بدل کرده است.
صدری دم زرد و دمسیاه: این دو برنج نیز از خانواده برنج صدری هستند و مشخصه اصلی ظاهری یعنی قد کشیده خود را حفظ کردهاند. تفاوت صدری دمسیاه و دم زرد در کیفیت پخت و عطر و بوی آن است که صدری دمسیاه کیفیت بهتری دارد.
برنج صدری هاشمی (هاشمی): برنج هاشمی نیز یکیدیگر از برنجهای صادراتی ایرانی است که عطر و بوی آن هر شخصی را مدهوش خود میکند. این برنج دو گونه سرد و گرم دارد که طبق نظر کارشناسان گونه گرم از کیفیت بیشتری برخوردار است.
چرا برنج ایرانی؟
برنجهایی ایرانی از مزایای بینظیری در بین غلات برخوردار است که هرکدام به تنهای میتواند بدن را تقویت کند. در پاسخ به سؤال "چرا برنج ایرانی؟ " میتوان دلایل و خواص زیر را معرفی کرد:
- طبیعی و فاقد گلوتن: اغلب افراد به گلوتن موجود در غلات حساسیت دارند. برنج یکی از محبوبترین غلات بدون گلوتن است. علاوهبر آن حاوی موادی است که بهعنوان ضدالتهاب طبیعی شناخته میشود. پس بدون نگرانی از بروز التهاب رودهای برنج مصرف کنید.
- بهبود سلامت سیستم عصبی: یکی از مهمترین ویتامینهایی که به تقویت سیستم عصبی کمک میکند ویتامین B است. برنج بمب ویتامینهای گروه B بهحساب میآید پس مصرف آن به تقویت سیستم عصبی بدن کمک میکند. بهراحتی میتوانید برنج ایرانی مرغوب را از برنج تو تهیه کنید.
- منبع غنی از انرژی: برنج با تأمین انرژی موردنیاز بدن به رفع خستگی کمک میکند. بدن روزانه به میزان مشخصی کربوهیدرات برای سوختوساز نیاز دارد که برنج منبع غنی از کربوهیدرات است. زمانی که کربوهیدرات کافی به بدن برسد مغز عملکرد بهتری خواهد داشت.
- رفع یبوست با مصرف برنج: برنج یکی از موادی است که به بهبود عملکرد سیستم گوارش کمک میکند. فیبر موجود در برنج منجر به تقویت و تحریک عضلات روده میشود که این عامل در کنترل و رفع یبوست مؤثر است. درصورتیکه یبوست رفع شود حتی میتوان شاهد کاش وزن و کاهش سایز توده شکمی نیز بود.
- برنج رتبه اول مراقبت از پوست و مو: محققان برنج را در زمره مواد طبیعی محافظتکننده و تقویتکننده پوست و مو قرار میدهند و دلیل اصلی آن وجود ویتامینهای گروه B در این ماده غذایی است.
جمعبندی
برنج جز جداییناپذیر سفره ایرانی است. انتخاب برنج ایرانی باکیفیت مهارتی است که درگذر زمان به دست میآید. برای اطمینان از خرید برنج ایرانی باکیفیت بهراحتی میتوانید به برنج تو (https://berenjeto.com) مراجعه کرده و مرغوبترین برنجها را باقیمت مناسب خریداری کنید.
انتهای پیام/ر
انتهای پیام/