جزئیاتی از شناور مدرن «ندسا» که رئیسی از آن بازدید کرد
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، حجتالاسلام رئیسی، رئیسجمهور (جمعه ۱۶ مهرماه) پس از ورود به استان بوشهر در مؤسسه صنعتی - دریایی شهید محلاتی سپاه حضور یافت و از مراحل ساخت و تکمیل شناور شهید سلیمانی بازدید کرد.
شناورهای «کاتاماران» از دو بدنه جدا از هم تشکیل شده که توسط بدنهای میانی به یکدیگر متصل میشوند و از جمله دیگر مزایای استفاده از این طراحی عبارت است از مقاومت مناسب هیدرودینامیکی، پایداری دائمی، پایداری عرضی در آبهای آرام، تعادل دینامیکی در سرعت بالا و توان حمل بار بالاتر نسبت به وزن و اندازه آن نسبت به نمونههای عادی.
تصاویر منتشرشده از شناور جدید موشکانداز شهید قاسم سلیمانی بر اساس طراحی موسوم به «کاتاماران» برای نیروی دریایی سپاه، خبر از افزایش قدرت نیروی دریایی ایران میدهد. شناور موشکانداز شهید سلیمانی بنا به گفته فرمانده ندسا میتواند به سرعتی در حدود ۸۳ کیلومتر در ساعت برسد و در ساخت آن علاوه بر وزارت دفاع، شرکتهای دانشبنیان نیز نقش مهمی داشتند.
سردار دریادار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در گفتوگویی تلویزیونی با اشاره به توانمندیهای نیروی دریایی سپاه پاسداران گفته است: «در سال ۱۴۰۰ نیروی دریایی سپاه به همراه شرکتهای دانشبنیان و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از شناور با قابلیتهای نظامی به نام سردار سپهبد شهید «قاسم سلیمانی» رونمایی خواهد کرد. این شناور که از سرعت ۴۵ گره دریایی برخوردار است، انواع موشکهای سطح به هوا و سطح به سطح را نیز پرتاب میکند».
گفتنی است که ۳ فروند از این کلاس در بوشهر، بندرعباس و قشم در حال ساخت است.
بیشتر بخوانید:
همچنین مؤسسه دریایی آمریکا (دوشنبه ۹ فروردینماه ۱۴۰۰) بر اساس اطلاعاتی که از ماهوارهها به دست آورده بود، خبر داد که نیروی دریایی سپاه پاسداران حداقل سه نوع جدید از کشتیهای نسبتاً بزرگ را بهطور همزمان در دست ساخت دارد.
به نوشته وبسایت این مؤسسه، کشتیهای یادشده «نسبتاً بزرگ و مدرن» به نظر میرسند، ضمن اینکه شکل ظاهری این کشتیها بهصورت «دو بَدَنهای» و رادارگریز طراحی شدهاند.
به گفته فرماندهان ندسا، سپاه پاسداران ۲۴۸ ناوگروه بسیج دریایی با ۲۳ هزار شناور سازمانی در اختیار دارد و در تقابل با ناوهای آمریکایی در منطقه، بارها توان نظامی خود را به کشورهای متجاوز نشان داده است.
روزنامه «الاخبار» چاپ بیروت در گزارشی جامع به بررسی قدرت نظامی ایران در آبهای خلیجفارس پرداخته و نوشته است:
۱- قدرت نظامی نیروی دریایی ایران با بیش از ۲۰ هزار نیرو در خلیجفارس، دریای عمان و بهخصوص تنگه هرمز که ترس بسته شدن آن جهان را فرا گرفته تقویت شده است و در صورت شروع هر رخدادی در منطقه، این نیروها با بهکارگیری تاکتیکهای ویژه با دو روش اقدام میکنند:
اول: بهکارگیری قایقهای تندروی ساخت داخل مجهز به بمبافکنها و تجهیزات ضد شناور؛
دوم: نیروی دریایی ایران میتواند با کاشتن مینهای دریایی از جمله «ای ام ۵۲»، «صدف -۱» و «ام ۸» حتی ناو هواپیمابر را نیز غرق کند. ایران با در اختیار داشتن حدود پنج هزار عدد از این نوع مینها میتواند در بستن تنگه هرمز کاملاً موفق عمل کند چرا که تنگه هرمز که حداکثر عمق آن به ۵۰ متر و حداکثر عرض آن از ۵۵ کیلومتر تجاوز نمیکند، مکان مناسبی برای مینگذاری است.
۲- مجهز بودن نیروی دریایی ایران به انواع مهمات و وسایل جنگی مدرن مثل گشتهای بیسرنشین در آبهای خلیجفارس، زیردریاییهای مدرنِ ساختِ داخل چون غدیر که قادر به پرتاب موشک، موشکهای زیردریایی «حوت» با سرعتی معادل یکصد متر در ثانیه و سایر موشکهای زیردریایی پیشرفته چون «کوثر» هستند و همچنین در اختیار داشتن تجهیزات زیردریایی و موشکهای رعد اس اس ان ۴ و سی ۸۰۲.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/