جعبه پاندورای علیاف باز شد/ پسر ۱۱ ساله رئیسجمهور آذربایجان در انگلیس مجتمع تجاری دارد!
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، تحقیقات «اسناد پاندورا» الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان و عبدالله دوم، شاه اردن را در صدر لیست مقامات بلندپایهای قرار داده است که میلیونها دلار از ثروت ملی را در خارج از کشور بهدوراز چشم نهادهای نظارتی و مردم کشورهایشان سرمایهگذاری کردهاند. «مرجع تحقیقاتی اسناد پاندورا» بزرگترین همکاری ژورنالیستی در جهان است که بیش از ۶۰۰ روزنامهنگار از ۱۵۰ رسانه در ۱۱۷ کشور جهان را دربر گرفته است.
این تحقیقات بر اساس درز سوابق محرمانه ۱۴ «آفشور کمپانی» (شرکتی که در خاک کشوری غیر از محل اسکان سرمایهگذار فعالیت میکند) انجام شده است. «آفشور کمپانی» به افراد ثروتمند خدمات حرفهای خاص ارائه میدهد. سرمایهگذارانی که با آفشور کمپانی همکاری میکنند در پی مشارکت در تراستها، بنیادها و سایر نهادهایی اقتصادی هستند که فرار مالیاتی دارند یا مالیات خیلی کمی پرداخت میکنند. این نهادها به سرمایهگذاران این امکان را میدهند که هویت خود را از دید عموم و نهادهای نظارتی پنهان کنند. آفشور کمپانی به چنین سرمایهگذارانی کمک میکند تا بتوانند دست به افتتاح حسابهای بانکی در کشورهایی بزنند که مقررات مالی سختگیرانه و تحت نظارت قانون ندارند.
اسناد پاندورا معیاری برای سنجش درستکاری سران کشورها
اسناد پاندورا این بار با افشای نام افرادی همچون الهام علیاف، عبدالله دوم، اهورا کنیاتا، رئیسجمهور کنیا، تونی بلر، نخستوزیر سابق انگلیس و آندری بابیس، نخستوزیر جمهوری چک، بهواقع سونامی بزرگی به راه انداخته که بهتدریج به سواحل امن افراد مذکور خواهد رسید.
الهام علیاف و اعضای خانوادهاش بهصورت مخفیانه صدها میلیون دلار را صرف خرید املاک در خارج کردهاند
در لیست منتشرشده توسط اسناد پاندورا، نام الهام علیاف نیز دیده میشود که بهصورت مخفیانه صدها میلیون دلار را صرف خرید املاک در انگلیس کرده است.
اسناد پاندورا نشان میدهند خانواده علیاف هم در پوشش شرکتهای ثبتشده در بهشتهای مالیاتی اقدام به خرید ملک و مستغلات در انگلیس کردهاند. بر اساس این اسناد، خانواده علیاف ۱۷ ملک گرانقیمت ازجمله یک مجتمع اداری به ارزش ۳۳ میلیون پوند در مرکز لندن دارند که به نام حیدر، پسر ۱۱ ساله علیاف خریداری کردهاند. این مجتمع در محله گرانقیمت لندن قرار دارد و برای مخفیکاری بیشتر در ابتدا این ملک در سال ۲۰۰۹ به شرکتی که مالکش یکی از دوستان خانواده علیاف بود فروخته شد و یک ماه بعد مالکیت آن به حیدر منتقل شد. طبق گزارش واشنگتن پست، حیدر همچنین مالک چندین عمارت در دبی است. میزان املاک و مستغلات لیلا و آرزو، دو دختر الهام علیاف نیز بیش از ۷۵ میلیون دلار برآورد شده است.
خانواده رئیسجمهور آذربایجان یک مجتمع اداری دیگر در همان نزدیکی را در سال ۲۰۱۸ به اداره املاک سلطنتی به ارزش ۶۶ میلیون پوند فروختند.
تحقیقات اسناد پاندورا نشان داده است که شاه اردن نیز میلیونها دلار را در مناطقی که بهشت مالیاتی محسوب میشوند و قانون پولشویی رعایت نمیشود بهصورت منازل لوکس سرمایهگذاری کرده است.
بیشنر بخوانید:
افشای رسوایی جدید در دوران نخستوزیری بانوی آهنین
رسوایی مالی ولیعهد بحرین در بزرگترین پرونده فساد
افشاگری اخیر بر مبنای اطلاعات مندرج در نزدیک به ۱۲ میلیون سند به دست آمده است. برخی از این اسناد ثابت میکند که عبدالله دوم از شبکه شرکتهای آفشور استفاده کرده تا امپراتوری املاک خود را به ارزش یکصد میلیون دلار از مناطق بهشت مالیاتی از مالیبو در کالیفرنیا تا واشنگتن دی سی و لندن گسترش دهد.
بر اساس این تحقیقات همان سالی که مردم این کشور در پی بروز جنبش بهار عربی به خیابانها ریختند تا به فساد و بیکاری در کشورشان اعتراض کنند شاه اردن از طریق سه شرکت آفشور سه ویلای بزرگ در ساحل مالیبو به ارزش ۶۸ میلیون دلار خریداری کرده بود.
عبدالله ۵۹ ساله همچنین صاحب سه آپارتمان لوکس در یک مجتمع در واشنگتن دی سی مشرف به رودخانه پوتومک است. وی همچنین صاحب یک منزل ویلایی بزرگ در اسکات یکی از گرانترین شهرهای انگلیس است. شاه اردن در ضمن در مرکز لندن هم مالک چند دستگاه آپارتمان گرانقیمت است. البته وکلای شاه عبدالله گفتهاند همه املاکی که وی خریداری کرده از منابع شخص بوده و این امر که افراد بلندپایه از طریق آفشور کمپانی دست به خرید بزنند کاری عادی است زیرا آنها نگرانیهای امنیتی دارند.
شرکت حقوقی دی.ال.ای پیپر که در خدمت پادشاهی اردن است، در این خصوص اظهار کرده که هیچ سند و مدرکی مبنی بر غیرقانونی بودن کار آفشور کمپانی که با شاه عبدالله همکاری کرده وجود ندارد. عبدالله در هیچ مرحلهای از اموال عمومی سوءاستفاده نکرده و هیچگونه استفادهای از عواید کمکها یا کمکهایی که برای استفاده عمومی در نظر گرفتهشده است، نکرده است.
این در حالی است که نام ۳۵ رئیس فعلی و سابق کشورهای جهان در اسناد افشاشده موجود است که توسط کنسرسیوم بینالملل روزنامهنگاری تحقیقی (آی.سی.آی.جی) مورد بررسی قرار گرفته است و اتهاماتی همچون فساد تا پولشویی و فرار مالیاتی را شامل میشود.
این اسناد همچنین نشان میدهد که آندری بابیس، نخستوزیر جمهوری چک که این هفته باید در رقابتهای انتخاباتی شرکت کند، یک شرکت سرمایهگذاری آفشور داشته که برای خرید یک خانه کاخ مانند به ارزش ۲۲ میلیون دلار در جنوب فرانسه از آن استفاده کرده است.
درمجموع آی.سی.آی.جی توانست به ارتباطات بین تقریباً یک هزار آفشور کمپانی با ۳۳۶ سیاستمدار عالیرتبه و مقامات دولتی ازجمله سران کشورها، وزرا، و سفرا پی ببرد.
بیش از دوسوم شرکتهای آفشور در جزایر انگلیسی ویرجین ثبت و تأسیس شدهاند
به گفته آی.سی.آی.جی در اغلب کشورها داشتن اموال در خارج از کشور غیرقانونی نیست و نیز استفاده از شرکتهای پوششی برای انجام تجارت در خارج از مرزها نیز از بابت حقوقی مشکلی ندارد.
چنین افشاگریهایی برای رهبرانی که ادعای مبارزه علیه فساد داشته و به اقدامات ریاضت اقتصادی در کشور دست زدهاند واقعاً شرمآور است. سونامی افشاگری اسناد پاندورا آنقدر بزرگ است که اسون گیگولد، نماینده حزب سبزها در پارلمان اروپا گفت: «افشاگریهای جدید زنگ خطر را به صدا در آورده است. فرار مالیاتی جهانی به نابرابری جهانی دامن میزند. ما اکنون باید اقدامات متقابل را گسترش دهیم.»
تحقیقات اخیر در خصوص فساد ۳۳۶ سیاستمدار بلندپایه از اسناد مالی شرکتهای ارائهدهنده خدمات مالی در جزایر ویرجین، پاناما، بلیز، قبرس، امارات، سنگاپور و سوئیس استخراج شد
تحقیقات اسناد پاندورا نشان داده است که اهورا کنیاتا و ۶ نفر از اعضای خانوادهاش مخفیانه یک شبکه از شرکتهای آفشور را در اختیار دارند. بر اساس همین تحقیقات حلقه قدرت پیرامون عمران خان، نخستوزیر پاکستان شامل وزرای کابینه و افراد خانواده وی نیز بهصورت مخفیانه صاحب شرکتها و بنیادهای اقتصادی به ارزش میلیونها دلار هستند.
بیشتر بخوانید:
شاهزادگان اماراتی با عیاشی و فساد پول پارو میکنند!/از ولنگاری جنسی تا سازش با صهیونیستها
در این تحقیقات بهصورت مستقیم از ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه نامی برده نشده اما گفتهشده که وی نیز از طریق ارتباطاتی صاحب اموالی در موناکو است. این تحقیقات همچنین آشکار کرده است که ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین سهامش در یک شرکت ثبتشده در منطقه بهشت مالیاتی را پیش از انتخابات سال ۲۰۱۹ به دیگری منتقل کرده بود.
افزون بر این، اسناد پاندورا نشان میدهند که تونی بلر، نخستوزیر سابق انگلیس برای خرید دفتری به ارزش ۶.۴۵ میلیون پوند نیازی به باطل کردن تمبر مالیاتی نداشته زیرا وی و همسرش، «شری» این دفتر را در مرکز لندن در سال ۲۰۱۷ با خریدن شرکتی که در منطقه بهشت مالیاتی ثبتشده بود، مالک شده بودند.
اینچنین خریدی در انگلیس کاملاً قانونی است و هزینه باطل کردن تمبر مالیاتی شامل آن نمیشود اما نخستوزیر سابق لندن از منتقدان یکچنین «حفرههای مالیاتی» بود.
همچنین خانواده سباستین پینهرا، رئیسجمهوری شیلی در سال ۲۰۱۰ در یک معامله ۱۴ میلیون دلاری در شیلی و دیگری در جزایر ویرجین انگلیس تجارت یک معدن را به ارزش ۱۳۸ میلیون دلار را به دوست دوران کودکی این رئیسجمهور که تاجری به نام کارلوس آلبرتو دلانو است، فروختند.
اسناد پاندورا آخرین سری از افشاگریهای آی.سی.آی.جی از اسناد مالی است که در سال ۲۰۱۴ توسط لوکس لیکس شروع شد و سپس توسط اسناد پاندورا و اسناد پارادایس و فینسن ادامه یافت.
تحقیقات اخیر در خصوص فساد ۳۳۶ سیاستمدار بلندپایه از اسناد مالی شرکتهای ارائهدهنده خدمات مالی در جزایر ویرجین، پاناما، بلیز، قبرس، امارات، سنگاپور و سوئیس استخراج شد. گفته میشود که سابقه این پروندهها به دهه ۱۹۷۰ برمیگردد، اما بیشتر پروندههای تخلف بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۰ صورت گرفتهاند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/پ
انتهای پیام/