دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 مهر 1400 - 00:00
روایتی از ماندگاری یک رئیس ناکارآمد؛

سازمان «محیط زیست» اولویت دولت سیزدهم نیست!

در حالی‌که کابینه دولت سیزدهم مستقر شده و به امورات کشور رسیدگی می‌کند اما هنوز سکاندار سازمان محیط زیست، به عنوان سازمان متولی حفاظت از عرصه‌های جنگلی و طبیعی، مشخص نیست.
کد خبر : 611516
عیسی کلانتری

گروه جامعه آنا- یاسمین بخشی؛ حدود دو ماه از آغاز به کار ابراهیم رئیسی و نزدیک به یک ماه از آغاز دولت سیزدهم می‌گذرد اما همچنان رئیس سازمان محیط زیست از سوی وی معرفی نشده است و این موضوع با انتقادات بسیاری از سوی فعالان محیط زیست همراه شده و آنها معتقدند ادامه کار با عیسی کلانتری که تاکنون آسیب‌ها و حواشی زیادی را با خود به همراه داشته است نشان از بی‌اهمیت بودن دولت فعلی به محیط زیست و عدم اولویت جایگاه این سازمان در بین دولتمردان دارد.


با وجود این‌که محیط زیست در کشور ما بسیار حائز اهمیت است، اما غالبا این موضوع جایگاهی در دولت‌ها نداشته و نگاهی تزئینی به آن داشته‌اند اما دولت سیزدهم این بی‌توجهی را به اوج خود رساند، زیرا با وجود کارنامه منفی سازمان محیط زیست در دولت قبل و مشکلات و معضلات زیست محیطی فراوان هنوز رئیس این سازمان از سوی رئیس‌جمهور منصوب نشده است.


عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست منتخب دولت روحانی که در زمان دولت سیزدهم همچنان کرسی این سازمان را حفظ کرده، فردی است که پس از بی‌تدبیری و عدم مسئولیت که منجر ‌به حادثه واژگونی اتوبوس خبرنگاران در بازدید از دریاچه ارومیه کماکان در سمت خود فعالیت می‌کند.


جالب آنجاست که پس از آن اتفاق صحبت از استعفا و حتی برکناری عیسی کلانتری از ریاست سازمان حفاظت محیط زیست شد اما نه در دولت پیش و نه فعلی هیچ اقدامی صورت نگرفت و موجب شد موج انتقادها و نگاه‌ها به دولت در مقوله محیط زیست گسترش پیدا کند و این اقدام مهر تاییدی بود بر این‌که سازمان محیط‌ زسیت یک ارگان فرعی و فاقد اهمیت است.




بیشتر بخوانید:


دریاچه ارومیه نصف شد


پرونده قضائی واژگونی اتوبوس خبرنگاران در نقده به کجا رسید؟


پیشنهادهای مسئولان برای انتقال آب، محیط زیست را نابود می‌کند




ناکارآمدی رئیس سازمان محیط زیست


صحبت‌های عیسی کلانتری در همان زمان آغاز ریاست هم با حواشی زیادی همراه بود، او در مورد بازداشت فعالان زیست محیطی گفته بود که سازمان حفاظت محیط زیست به طور مستقل اجازه پیگیری پرونده فعالان محیط زیست بازداشت‌ شده را ندارد و دولت در قالب کمیته چهار نفره آن را دنبال می‌کند. عملکرد او در پیگیری این موضوع با انتقاداتی مواجه بود.


اظهارات وی در مورد این‌که حیوانات نر بالای ۹ سال مجاز به شکار هستند از اظهارات عجیب‌ و غریب کلانتری بود که از سوی فعالان و حامیان محیط زیست مورد نقد قرار گرفت.


مورد دیگر از چنین اظهارات کلانتری زمانی‌بود که به دلیل کمبود گاز در کشور، نیروگاه‌ها سوخت مازوت مصرف می‌کردند، گفته بود مردم می‌خواهند در خانه لُخت شوند برای همین دما را افزایش می‌دهند و ما را با مشکل سوخت مواجه می‌کنند. بهتر است مردم در رختخواب لُخت شوند و در نشیمن لباس بپوشند!


در حالی‌که بخش عظیمی از جنگل‌ها در دوران کرسی‌نشینی او آتش گرفت و از بین رفت تنها به این جملات آتش سوزی در همه دنیا وجود دارد و نباید بزرگنمایی کرد، در مورد آتش‌سوزی‌ها دلهره نداشته باشیم، طبیعت خودش آتش را کنترل می‌کند اکتفا کرد.


یکی دیگر از حواشی ماندگار کلانتری صدور مجوز پرورش ماهی تیلاپیلا بود که پرونده او در دادسرای کارکنان دولت مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت نیز حکم به توقف پرورش این نوع ماهی از سوی دادگاه صادر شد.


طرح احیای دریاچه ارومیه هم که در زمان ریاست او کلید خورد عاری از حواشی نبود به گفته محمد درویش یکی از اقدامات دولت تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه بود اما مشکل آنجاست که همان کسانی که با تصمیم‌هایشان باعث خشک شدن دریاچه ارومیه شدند اعضای اصلی این ستاد بودند و تصور این‌که بحران آفرینان بتوانند مهار بحران کنند شدنی نیست!


گفتنی است حواشی عیسی کلانتری فقط محدود به اظهاراتش نبود، بلکه پس از حادثه واژگونی اتوبوس خبرنگاران نوع نشستن او در مقابل خبرنگاران حادثه دیده در ارومیه، انتقادات فراوانی برانگیخت و او به جای اصلاح این نوع برخوردش، در مراسم ترحیم خبرنگاران هم همین گونه نشست تا اثبات کند همیشه همینطور می نشیند اما مقایسه عکس‌های نوع نشستن او در کنار مقامات کشور با آن عکس‌ها در شبکه‌های اجتماعی، حاشیه‌های بیشتری ایجاد کرد.


تمامی موارد مذکور که بخشی از اقدامات و مدیریت ناکارآمد وی که در جهت آسیب به محیط زیست بوده مورد انتقاد حامیان و فعالان محیط زیست قرار گرفته و به اعتقاد آنان شخصی که خودش را محیط‌زیستی معرفی کرده بود منفورترین مدیر این حوزه محسوب می‌شود.


رئیسی در زمان ریاست قوه قضائیه صید ترال در خلیج فارس را غیرقانونی اعلام کرد زیرا معتقد بود این نوع صید آبزیان را تهدید می‌کند و زمینه اقتصادی و صیادی را از بین می‌برد. دستور داد باید نیروی انتظامی، مسئولان سیاسی و وزارت جهاد کشاورزی با این موضوع برخورد کنند.


همچنین دستور داد طرح مخرب زیست‌محیطی بایوجمی که حدود سه سال پیش توسط سازمان حفاظت از محیط زیست با پشتیبانی و حمایت شخصِ عیسی کلانتری رئیس این سازمان به اجرا در آمده بود، متوقف شود.


حالا فعالان محیط زیست در انتظار رئیس جدیدی برای سازمان محیط زیست هستند و آنچه موجب ایجاد شائبه و تعجب شده این است که ابراهیم رئیسی که در زمان ریاست قوه‌قضائیه منتقد عملکرد عیسی کلانتری بود و عملکرد او در آن زمان نشان از محیط‌زیستی بودنش داشت چرا اکنون با تعلل در انتخاب رئیس ناکارآمد این سازمان موجب تغییر نگاه‌ها به سوی خود شده است؟


انتهای پیام/۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب