راننده اتوبوس سومین قربانی مدیران دولت بیتدبیر
به گزارش خبرنگار محیط زیست گروه جامعه خبرگزاری آنا، عصر روز چهارشنبه (۲ تیرماه ۱۴۰۰) بود که خبر واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران محیط زیست که به دعوت سازمان محیط زیست برای بازدید از طرحهای ستاد احیای دریاچه ارومیه عازم پیرانشهر شده بودند به تیتر یک رسانه های داخلی و خارجی تبدیل شد.
در این حادثه دو خبرنگار جوان فعال محیط زیست جان خود را از دست دادند، تعدادی نیز مصدوم شدند و بازماندگان شرایط روحی نامناسبی دارند.
نقص فنی اتوبوس از تایید شاهدان عینی تا تکذیب مسئولان
بنا به گفته شاهدان عینی اتوبوس دارای نقص فنی بوده، بوی شدید لنت در اتوبوس پیچیده و در طول مسیر راننده با دنده اتوبوس را کنترل کرده و به دلیل پیچوخم جاده و بریدن ترمز، اتوبوس در اثر برخورد با کوه به دره پرتاب میشود.
به روایت خبرنگاران سرنشین اتوبوس، کمک راننده به سمت آنها آمده و گفته کمربندها را ببندید و آنجا متوجه بریدن ترمز اتوبوس شدهاند و به چند ثانیه نکشیده که اتوبوس چپ کرده است و دو خبرنگار جان باخته هم در حین حادثه به بیرون پرت شدهاند.
مسئولان استانداری و محیطزیست مدعی شدهاند که اتوبوس نقص فنی نداشته و طی حکمی کارت هوشمند راننده اتوبوس را باطل کردند.
عدم نقص فنی اتوبوس در حالی مطرح میشود که فرهاد صالحیان مدیرکل ایمنی سازمان راهداری و حملونقل جادهای علت واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران در ارومیه را سرعت غیرمجاز میداند و میگوید این اتوبوس صورت وضعیت نداشته و باید در جاده شناسایی و توقیف میشد.
اما محمد مهدی شهریاری، استاندار آذربایجان غربی می گوید: ستاد احیای دریاچه ارومیه بدون هماهنگی و اطلاع رسانی به استانداری این تور مطبوعاتی را برگزار کرد و اتوبوسی که برای تردد خبرنگاران استفاده شد مربوط به کارخانه سیمان بوده و طبق روال گذشته محیط زیست برای صرفهجویی در هزینهها از آن استفاده کرده است.
استاندار آذربایجان غربی نقص فنی اتوبوس را رد میکند و میگوید: اتوبوس مدل سال ۸۵ بود و طبق گزارشات فرمانده پلیس راه استان، اتوبوس به تازگی گواهی معاینه فنی را دریافت کرده بود.
اگر میدانستیم خبرنگاران میآیند چنین و چنان میکردیم!
شهریاری علت تصادف را سرعت غیرمجاز و سهلانگاری مسئولین محیط زیست و ستاد احیای دریاچه ارومیه میداند و معتقد است اگر استانداری از ورود تیم خبری به استان مطلع بود، قطعا برای رفاه و امنیت خبرنگاران تمهیداتی در شان آنها در نظر گرفته میشد.
استاندار آذربایجان غربی در حالی این موارد را مطرح میکند که قصد دارد عدم نظارت بر سیستم حملونقل استان را پشت بیاطلاعی خود از ورود تیم خبری پنهان کند و تماما تقصیر را به گردن ستاد احیای دریاچه ارومیه و محیط زیست بیندازد.
سکوت مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه
مسعود تجریشی مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه به گونهای دیگر بر عدم اطلاع رسانی خود به استاندار سرپوش میگذارد و میگوید به دستور وزیر کشور قرار است کمیتهای با حضور دستگاههای ذیربط برای بررسی علل رخداد این حادثه تشکیل شود.
تجریشی درباره چرایی حمل و نقل خبرنگاران با اتوبوسی فاقد صورت وضعیت اظهار نظری نمیکند و مدعی است که ستاد احیای دریاچه ارومیه بهترین امکانات را برای خبرنگاران فراهم میکند اما به گفته استاندار ارومیه و خبرنگاران این حوزه، بار اول نیست که امکانات بد و نامناسب مثل اتوبوس نامناسب در اختیار خبرنگاران قرار میگیرد.
در واقع محیط زیست به دنبال این است که حداقل هزینه را برای بازدید و سفر خبرنگاران داشته باشند و این موضوع جدیدی نیست و قبلا هم شاهد آن بودیم.
پلیس راه چیز دیگری می گوید!
در شرایطی که تجریشی درباره چرایی استفاده از اتوبوس فاقد وضعیت اظهار نظر نکرد، هادی امیدوار، فرمانده پلیس راه کشور با تشریح تخلفات حادثه اتوبوس خبرنگاران اعلام کرده بود که این اتوبوس فاقد صورت وضعیت و متعلق به کارخانه سیمان بوده است.
رئیس پلیس راه کشور ضمن رد این گفته که راننده از مسیر فرعی برای دور زدن پلیس راه تردد کرده، میگوید: اتوبوس از مسیر اصلی تردد داشته و در روز حادثه نیز راننده به پلیس راه رفته و اعلام کرده که در حال حمل کارگران سیمان است و با توجه به اینکه سالها همین روند وجود داشته پلیس نیز آن را تایید کرده است.
هادی امیدوار در حالیکه صحبتهای استاندار مبنی بر استفاده از اتوبوس کارخانه سیمان برای تردد خبرنگاران را کاهش هزینه میداند معتقد است مسئول محلی باید به پلیس راه و راهداری اطلاع میداد که مسافران اتوبوس چه کسانی هستند و اگر این موضوع را به ما اطلاع داده بودند حتما نسبت به انتخاب اتوبوس و همچنین قرار دادن یک تیم اسکورت برای این اتوبوس اقدام میکردیم.
رئیس پلیس راه کشور میگوید در خصوص این موضوع پروندهای تشکیل شده و در آن مستندات و نظرات کارشناسی پلیس نیز درج شده اما اینکه چه تصمیمی درباره آن گرفته خواهد شد برعهده دستگاه قضایی است.
رفتار ناشایست عیسی کلانتری
در این بین عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست، به هتل محل اقامت خبرنگاران رفت که برخورد عجیب و طرز نشستن وی در مقابل بانوان خبرنگار، سوژه شبکه های اجتماعی شد و مورد انتقاد فعالان مدنی و محیط زیست قرار گرفت.
مسببان اصلی مثل همیشه فرار میکنند
در نهایت همه مسئولین مربوطه خود را مبری از هرگونه خطا و اهمال میدانند و مقصر اصلی راننده محسوب میشود که در حال حاضر بازداشت است و مدیرکل دفتر آمار، ایمنی و ترافیک از لغو دائم کارت هوشمند راننده مقصر حادثه واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران خبر میدهد و میگوید: راننده مذکور دیگر مجاز به رانندگی در بخش حملونقل عمومی جادهای نخواهد بود.
ورود دستگاه قضا
به دستور رئیس قوه قضائیه، دادگستری استان آذربایجان غربی مامور رسیدگی دقیق و سریع حادثه شده و رئیس سازمان بازرسی نیز امروز در نشست مطبوعاتی خود از بررسی دقیق ایمنی اتوبوس خبر داد.
در هر حال اصحاب رسانه و خانوادههای داغدار خبرنگاران فوتشده پیگیر دقیق علت این حادثه و مقصران آن هستند تا شاهد اینگونه حوادث ناگوار نباشیم.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/