ماراتن انتخابات آلمان کلید خورد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، رأیدهندگان آلمانی در حالی امروز (یکشنبه) برای شرکت در انتخابات سراسری پارلمانی بهپای صندوقهای رأی رفتند که رقابت نزدیکی در این انتخابات جریان داشته و سوسیالدموکراتهای چپ میانه چالش قدرتمندی را متوجه محافظهکاران متعلق به آنگلا مرکل، صدراعظم در حال کنارهگیری این کشور میکنند.
آنگلا مرکل که از سال ۲۰۰۵ در قدرت بوده برنامه دارد تا بعد از انتخابات از سمتش کنار رود و به این ترتیب این انتخابات یک رخداد تغییردهنده دوران است که مسیر آینده بزرگترین اقتصاد اروپا را تعیین میکند.
مراکز رأیگیری روز یکشنبه ساعت ۸ صبح بهوقت محلی کار خود را آغاز کرد و تا ساعت ۱۸ به کار ادامه خواهند داد.
به دلیل همهگیری ویروس کرونا، رأیدهندگان باید علاوه بر شناسنامه، ماسک پزشکی نیز داشته باشند.
در انتخابات، ترکیب بیستمین بوندستاگ (مجلس نمایندگان آلمان) تعیین میشود، که صدراعظم را انتخاب میکند، وی پس از تأیید رسمی رئیسجمهور، دولت جدید را تشکیل میدهد.
درحالیکه رأیدهندگان ملزم به ارائه گواهی واکسیناسیون یا آزمایش منفی کرونا برای دسترسی به مراکز رأیدهی نخواهند بود، دستورالعملهای حفاظت شخصی و بهداشت بخش مهمی از این انتخابات خواهد بود.
رأیگیری در دو مرحله انجام میشود. با رأی اول، رأیدهنده کاندیدایی را از حوزه انتخابیه تکنفره انتخاب میکند و با رأی دوم، منتخب یک حزب را انتخاب میکند. درمجموع ۲۹۹ کرسی به نامزدهای برنده در حوزههای تکنفره تعلق میگیرد. بقیه قرار است بین احزابی که از آستانه ۵ درصد عبور کردهاند توزیع شود.
بوندستاگ به طور رسمی دارای ۵۹۸ کرسی است، اگرچه این تعداد به دلیل سیستم پارلمانی میتواند نوسان داشته باشد. به همین دلیل نوزدهمین بوندستاگ ۷۰۹ نماینده داشت.
چنددستگی موجود در میان رأیدهندگان معنایش این است که بعد از انتخابات احزاب پیشرو به رایزنی با یکدیگر قبل از ورود به مذاکرات رسمیتر تشکیل ائتلاف خواهند پرداخت؛ مذاکراتی که ممکن است چند ماه طول بکشد و در این میان مرکل ۶۷ ساله همچنان در سمت صدراعظم موقت به کارش ادامه دهد.
نظرسنجیها نشان میدهد که سوسیالدموکراتهای چپ میانه با حدود ۲۵ درصد پیشتاز هستند اتحاد محافظهکار CDU-CSU مرکل حدود ۲۲ درصد عقب افتاده است
حدود ۴۰ درصد از ۶۰.۴ میلیون رأیدهنده واجد شرایط آلمان گفتهاند که بلاتکلیف هستند.
آرمین لاشت، نامزد محافظهکاران برای صدراعظمی آلمان در ضمن تبلیغات انتخاباتی در حوزه زادگاهش یعنی آخن در کنار مرکل روز شنبه گفت که یک ائتلاف چپگرای تحت رهبری سوسیالدموکراتها با سبزها و حزب چپ افراطی لینکه باعث بیثباتی اروپا خواهد شد.
لاشت که اکنون ۶۰ سال دارد اظهار کرد: آنها میخواهند ما را از ناتو خارج کنند، آنها این ائتلاف را نمیخواهند، آنها یک جمهوری دیگر میخواهند. من نمیخواهم حزب لینکه در دولت بعدی باشد.
اولاف شولتس، نامزد حزب سوسیالدموکرات و رقیب لاشت است. او در ائتلاف راست با چپ دولت مرکل وزیر دارایی بوده و در تمامی سه مناظره تلویزیونی میان کاندیداهای پیشرو پیروز شد.
شولتس ۶۳ ساله برقراری یک ائتلاف چپگرا با کلیت جناح چپ را رد نکرده اما گفت مسئله عضویت در ناتو ازنظر حزب سوسیالدموکرات خط قرمز است.
همپیمانان برلین در اروپا و فراتر از آنها بعد از کمپین انتخاباتی اخیر آلمان که عمدتاً متمرکز بر مسائل داخلی است، باید تا چند ماه برای فهمیدن اینکه دولت جدید آلمان آماده تعامل مدنظر آنها بر سر مسائل خارجی است، صبر کنند.
دورنمای سیاسی چند دسته شده در آلمان به معنی این است که احتمالاً یک ائتلاف چپگرا شکل بگیرد. نظرسنجیهای نهایی برتری شکننده برای سوسیالدموکراتها را پیشبینی کردند اما در روزهای اخیر محافظهکاران شکاف را کمتر کردهاند و رأیدهندگان زیادی نیز هنوز تصمیم قطعی نگرفتهاند به چه کسی رأی دهند.
محتملترین سناریوها به این صورت هستند که سوسیالدموکراتها یا بلوک محافظهکار دو حزب اتحاد دموکرات مسیحی و اتحاد سوسیال مسیحی – هرکدام که اول شوند – یک ائتلاف را با سبزها و حزب لیبرال دموکراتهای آزاد شکل دهند.
شولتس به حامیانش در حوزه انتخابیه خود در شهر پوستدام در نزدیکی برلین اظهار کرد هنوز امیدوار است که سوسیالدموکراتها و سبزها بتوانند بهتنهایی و بدون نیاز به یک شریک سوم یک اکثریت حاکم را به دست بیاورند.
شولتس بیان کرد: هر چه جایگاه حزب سوسیالدموکرات قدرتمندتر باشد کارش برای تشکیل یک ائتلاف آسانتر خواهد بود. نمیدانم چه اتفاقی ممکن است بیفتد اما شاید این امکان ایجاد شود که بهعنوان مثال یک ائتلاف سوسیالدموکرات با سبزها شکل بگیرد. من معتقدم این ممکن است و ما خواهیم دید.
هم محافظهکاران و هم حزب دموکراتهای آزاد طرح "اتحادیه بدهی" اروپا را رد کرده و خواستار این تضمین هستند که قرض پول از سوی اتحادیه اروپا برای تأمین هزینه بسته بازیابی از کروناویروس این بلوک تنها برای یکبار باشد. حزب سوسیالدموکرات صحبت از اتخاذ گامهایی در جهت یک اتحادیه مالی کرده است. سبزها حامی یک سیاست مالی مشترک اروپایی برای حمایت از سرمایهگذاری در حوزههای محیطزیست، تحقیقات، زیرساخت و آموزش هستند.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/