دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 شهريور 1400 - 17:28
سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عمان

استقرار سازمان ملل در آمریکا موجب دخالت این کشور در سازمان ملل شده است

سیبویه با تأکید بر ضرورت جابه‌جایی مقر سازمان ملل بیان کرد: اگر مقر این سازمان در کشور بی طرفی مانند سوئیس بود، می توانست خیلی موفق تر عمل کند اما متأسفانه این نهاد تحت تأثیر سیاست های آمریکا قرار دارد.
کد خبر : 609644
سیبویه



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از رادیوگفتگو، علیرضا شیخ عطار، قائم مقام پیشین وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه در میان اقشار مختلف مردم حتی در میان دانشگاهیان از سازمان ملل توقعات عجیبی وجود دارد و گمان می کنند سازمان ملل بازکننده همه گره هاست، گفت: سازمان ملل قرار بود صلح و امنیت جهانی و همچنین حقوق برابر میان کشورها ایجاد کند اما از همان ابتدا با تشکیل شورای امنیت و حق وتو، این امر محقق نشد و همه آن وعده ها شعاری بیش نبوده است.


وی اشاره کرد: از سال ۱۹۴۶ که سازمان ملل تشکیل شد تا به امروز سازمان ملل تقریباً در هیچ یک از موضوعاتی که وارد شده موفق نبوده است و دو موفقیت این سازمان هم مربوط به ایران از جمله قطعنامه ۵۹۸ است.


قائم مقام پیشین وزارت امور خارجه ایران با تصریح بر اینکه تفکر غالب در سیاست بین الملل جهان، رئالیسم است، اظهار کرد: در وضعیتی که کشورها به ویژه کشورهای قدرتمند به اعمال زور معتقد هستند، سازمان ملل یک تریبون برای اعلان مواضع، جهت دادن مشروعیت است. بدترین حرکت های سیاسی از جمله بمباران هیروشیما که با تمام اصول منشور سازمان ملل مخالف است از طریق سازمان ملل مشروع جلوه داده شدند.


وی با بیان اینکه سازمان ملل اگر نفعی برای جمهوری اسلامی ایران داشته باشد، صرفاً از منظر دیپلماسی عمومی است، عنوان کرد: می توانیم با حضور در مجامع عمومی سازمان ملل، با کشورهایی که هم سو هستند و یا وابستگی کمتری به نظام سلطه دارند، از ابعاد گوناگون ارتباط برقرار کنیم.


علی اکبر سیبویه، سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عمان نیز در ادامه با اشاره به اینکه سازمان ملل با اهداف بشردوستانه و خیرخواهانه تشکیل شد، گفت: اهداف این سازمان جلوگیری از ظلم، تعدی، استعمار، تأمین حقوق حقه عامه مردم و ملت های جهان بود. به دلیل اینکه این سازمان بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفت و همه مردم از شراره های آتش جنگ هراسان بودند، از این افکار بلند استقبال کردند.

وی در عین حال بیان کرد: سازمان ملل با تشکیل شورای امنیت و همچنین گروه بندی بین کشورهای پیروز جنگ جهانی دوم، قطب بندی خاصی را میان خود انجام دادد و تا به امروز شاهد هستیم سازمان ملل از افکار و اهداف بلند خود فاصله گرفته است. در جنگ یمن وقتی برخی از کشورهای عضو خواستند عربستان را محکوم کنند، عربستان تهدید کرد در این صورت، حق الاشتراک سالیانه را پرداخت نمی کند و دبیر کل وقت سازمان ملل جلوی تصویب قطعنامه را گرفت.


سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در عمان با بیان اینکه نهاد سازمان ملل می تواند در نزاع های جهانی و برقراری توازن در معادلات دنیا اثرگذار باشد، تصریح کرد: جز در چند موضوع، در بسیاری از حوادث جهان، سازمان ملل متأسفانه نتوانسته است از این ظرفیت خود استفاده کند.


این استاد دانشگاه با تأکید بر ضرورت جابه‌جایی مقر سازمان ملل بیان کرد: اگر مقر این سازمان در کشور بی طرفی مانند سوئیس بود، می توانست خیلی موفق تر عمل کند اما متأسفانه این نهاد تحت تأثیر سیاست های آمریکا قرار دارد. در حقیقت کشورهای ابرقدرت در تعیین رئیس سازمان ملل نقش اساسی دارند و اثرگذاری آن‌ها بر این سازمان غیر قابل انکار است.


وی ضمن اشاره به عضویت تقریباً همه کشورهای جهان به عضویت سازمان ملل اظهار کرد: جهان آرام آرام در حال خارج شدن از حالت تک قطبی است که این امر مهم به فضل و یمن وسائل ارتباطی جهانی در حال محقق شدن است. مردم با این وسایل، بسیاری از حوادث جهان را مشاهده و درک می کنند و اگر اتفاقی در نقطه ای از جهان رخ دهد، مردم همه کشورهای جهان از آن اطلاع پیدا می کنند.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب