ترامپ هنوز نقش «مرد دیوانه» را بازی میکند/ «کینگ کونگها» برفراز کنگره!
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، در آستانه محاکمه بازداشتشدگان حمله به کنگره آمریکا شماری از هواداران دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق ایالات متحده روز شنبه ۲۷ شهریور ماه در حمایت از بازداشتشدگان حمله ششم ژانویه به ساختمان کنگره، در مقابل این ساختمان در واشنگتن تجمع اعتراضی برگزار کردند. رویترز صبح شنبه از حال و هوای واشنگتن دی.سی به ویژه درون مجموعه کپیتول هیل تصویری در ذهن مخاطب میساخت که بسیار شبیه یکی دو روز قبل از حمله ششم ژانویه حامیان ترامپ به کنگره است.
به نوشته رویترز پلیس پایتخت از روز جمعه در خصوص به خشونت کشیده شدن راهپیمایی اعتراضآمیز روز شنبه حامیان ترامپ هشدار جدی داده بود. البته این رسانه بریتانیایی از قول مقامات پنتاگون اعلام کرد که قرار است گارد ملی حدود یکصد نیروی جدید را به حالت آمادهباش نگه دارد تا در صورت هرگونه حمله جدید به کنگره یا دیگر اماکن دولتی به مقابله با معترضان برخیزند. درواقع هم همه نیروهای پلیس واشنگتن و نیروهای امنیتی کپیتول هیل در حالت آمادهباش به سر میبردند.
تجمع اعتراض آمیز حامیان ترامپ که شروع شد مشخص شد تعداد شرکت کنندگان در حد انتظار نیست. خبرنگار میدانی رویترز گزارش داده است که برگزارکنندگان تجمع موسوم به «عدالت برای ششم ژانویه» پیشبینی کرده بودند چند صد نفر در تظاهرات روز شنبه حضور یابند اما توقع آنها محقق نشد. به نوشته رویترز حضور سنگین نیروهای امنیتی و ماموران گشتی در اطراف ساختمان کنگره مشهود بود به صورتی که شمار تجمعکنندگان در مقایسه با ماموران پلیس بسیار اندک به نظر می رسید.
احتمال بروز خشونتهای گسترده در سه سال باقیمانده از ریاست جمهوری بایدن
به نظر میرسد بازخوانی وقایع پنجم و ششم ژانویه سال جاری میلادی برای درک وقایعی که هم اکنون در واشنگتن در جریان است لازم هستند. حدود هشت ماه پیش طرفداران ترامپ، در واشینگتن دی.سی. تجمع کردند تا به نتایج انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ اعتراض کرده تا از درخواست ترامپ از معاون رئیسجمهور مایک پنس و کنگره برای رد کردن پیروزی رئیسجمهور منتخب جو بایدن حمایت کنند.
حامیان ترامپ در آن زمان هم اصلا به هشدارهای نیروهای امنیتی توجه نداشتند. به همین دلیل بود که پس از عبور معترضان از حقله نیروهای امنیتی و ورود به مجموعه کاخ کنگره ایالاتمتحده، چندین ساختمان در این مجموعه تخلیه شدند. از زمان سوزاندن واشنگتن در سال ۱۸۱۴ توسط انگلیس در خلال جنگ ۱۸۱۲، این اولین باری بود که مجموعه کاپیتول مورد هجوم قرار میگرفت. دهها نفر در جریان این اعتراضات بازداشت شدند.
گفته میشود ترامپ از هوادارانش خواسته بود که تظاهرات بهاصطلاح مسالمتآمیز برگزار کنند اما حامیان وی در جمعیت بسیار گسترده به کنگره حمله کردند. به هر حال در جریان این حمله، پنج نفر ازجمله یک نیروی پلیس کشته شدند. حال پس از گذشت حدود هشت ماه پسازآن حمله اعلام خبر محاکمه بازداشتشدگان آن حوادث بهانهای شده در دست حامیان ترامپ تا بار دیگر به خیابانهای پایتخت بیایند. نیویورک تایمز در خصوص این تجمع اعتراضی نوشت که تظاهرکنندگان راست افراطی در مقابل کنگره که میتوان گفت تعدادشان در برخی موارد از تعداد پلیس و خبرنگاران هم کمتر بود حدود ۷۵ دقیقه طول کشید.
به نوشته نیویورکتایمز، گفته شده بود که حدود ۷۰۰ نفر در این تجمع اعتراضی شرکت خواهند کرد اما در نهایت تعداد معترضان به حدود ۴۵۰ نفر رسید. تعدادی از مخالفان این تظاهرات هم در میدان پلازا تجمع کرده بودند که در محاصره کامل پلیس اجازه نزدیک شدن به حامیان ترامپ را نیافتند.
اما به هر حال برخی از حامیان و مخالفان ترامپ قصد این را داشتند که جو موجود را به سوی آشوب بکشانند که با اقدام پلیس مواجه شدند. پلیس اعلام کرده که چهار نفر را بازداشت کرده است. یکی از بازداشت شدگان مردی مسلح بود که دقایقی بعد از شروع تجمع در محل حاضر شده بود. مت براینارد برگزار کننده تجمع به صورت دائم از معترضان میخواست که از هر گونه خشونت پرهیز کنند. وی و بسیاری از معترضان شرکتکننده در تجمع روز شنبه بازداشت شدگان ششم ژانویه را زندانی سیاسی لقب دادند. می توان گفت که یک ارتش کوچک از نیروهای انتظامی مسلح به همه تجهیزات ضد شورش در محل حاضر بود.
پلیس همچنین دست به بازداشت مردی زد که خود را خبرنگار معرفی کرده بود و یک چاقوی بزرگ به همراه داشت. منابع رسانهای در کپیتول هیل از ایجاد دایره امنیتی در گرداگرد ساختمان اصلی خبر دادهاند هرچند موانعی ازجمله حصارهای سیمی با ارتفاع حدود ۲.۵ متر که از ژانویه دورتادور کنگره قرار داشت و در ماه جولای جمعآوریشده بود دوباره در محل سابق نصب شدند. به منظور کنترل و پیگیری بیشتر پلیس کنگره همچنین دوربینهای امنیتی موقت با فناوری پیشرفته را نصبکرده تا بتواند دید وسیعتری از محوطه کپیتول داشته باشد.
نیروهای امنیتی و انتظامی در واشنگتن دی.سی از قبل پیش بینی چنین اوضاعی را کرده بودند و به همین دلیل است که "توماس منجر" رئیس پلیس کپیتول هیل از روز جمعه در خصوص بروز خشونت توسط تظاهرکنندگان هشدار داد و به خبرنگاران گفته بود که اداره پلیس یک طرح کارآمد در دست دارد که تظاهرات حامیان ترامپ به خشونت کشیده نشود. به گفته وی، در خلال چند روز گذشته، تهدیدات زیادی علیه برخی نمایندگان کنگره صورت گرفته است و بیشتر این تهدیدات نیز مرتبط با راهپیمایی روز شنبه بودند.
با بررسی حوادث اخیر ازجمله سخنرانیهای مکرر دونالد ترامپ درخصوص ناتوانیها مدیریتی بایدن و شکست سنگین نظامیان این کشور در افغانستان میتوان دریافت که این دونالد ترامپ است که بار دیگر به آتش بیار اصلی معرکه تبدیل شده و نمیخواهد از نقش «مرد دیوانه» خارج شود.
بیشتر بخوانید:
اعتراضات آمریکا یک کشته برجای گذاشت+فیلم
اذعان پنتاگون به استفاده از هواپیماهای جاسوسی برای رصد اعتراضات آمریکا
وی چند روز پیش گفته بود تا سه سال آینده دیگر آمریکایی وجود نخواهد داشت. این اظهارات ترامپ که شاید از عدم باور به آینده ایالات متحد نشئت گرفته بود با ابراز تمایل وی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ کاملا منافات داشت و به احتمال زیاد نشان از عدم وجود انسجام فکری در این فرد داشت.
وبسایت خبری "پست" نیز در این زمینه نوشت: رئیسجمهور سابق آمریکا در ادعایی ضدونقیض در مصاحبه با نیوزمکس بار دیگر اظهار داشت که در انتخابات سال ۲۰۲۰ در آمریکا تقلب شده است. ترامپ در این مصاحبه که با شان اسپانسر سخنگوی مطبوعاتی سابق کاخ سفید انجام داد بود گفت: کشور ما در هشت ماه گذشته واقعاً در یک سرازیری قرارگرفته و تأکید کرد کار کشورش در سه سال آینده تمام خواهد شد؛ "در انتخاباتهای آینده در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ دیگر کشوری برای ما باقی نخواهد ماند. در انتخابات تقلب شده است و من به شما میگویم تا سه سال دیگر کشوری برای ما نمیماند."
در نظرسنجی اخیر انجامشده توسط کالج امرسون، ترامپ در رقابت رودررو با بایدن برتری نزدیکی کسب کرده است. درحالیکه ۴۶ درصد از رأیدهندگان از بایدن حمایت کردند، ترامپ نیز ۴۷ درصد آرا را کسب کرد
همین اظهارات تحریککننده ترامپ را که در کنار نزدیک شدن دادگاه بازداشتشدگان حمله به کپیتول قرار دهیم پازل فراهم کردن زمینه برای شروع فاز جدید اعتراضات در ایالاتمتحده فراهم خواهد شد. البته افکار عمومی آمریکا از قبل هم بهشدت به دلیل عقبنشینی شتابزده نظامیان این کشور از افغانستان و تحمیل یک شکست دیگر به آمریکا تصویر خوبی از جو بایدن در ذهن نداشت. یک مقام امنیتی هم تایید کرده بود که بهمنظور کاهش تهدید امنیتی تظاهرات دیروز، پلیس واشنگتن بیشتر نمایندگان کنگره را از این شهر به مکان دیگری انتقال داده است.
بازگشت به عقب جامعه آمریکا و افزایش محبوبیت دونالد ترامپ
در این میان "منجر" از همان روز جمعه نگرانی اصلی خود را درگیری میان حامیان ترامپ و مخالفان آنها اعلام کرده بود. آنگونه که از اظهارات مقامات اسبق و فعلی آمریکایی بر میآید شکست سیاست نظامی امنیتی ایالات متحده در افغانستان بسیار برای این کشور گران تمام شده است. یکی از مقامات سابق دولت ترامپ که نامش فاش نشده در خصوص شروع اعتراضات در آمریکا گفت که عملکرد بد بایدن در خروج از افغانستان، عزم رئیسجمهور سابق برای حضور در انتخابات را تشدید نکرد، بلکه آمریکاییها را در خصوص انتخاب دوباره وی متقاعد کرده است.
بیشتر بخوانید:
تاجیکستان به اظهارات بایدن در مراسم یادبود ۱۱ سپتامبر اعتراض کرد
تحلیلگر لبنانی: آمریکا تا متحدانش را به بدبختی نیندازد آنها را رها نمیکند
از سوی دیگر، ثبات سیاسی در آمریکا آنقدر دستخوش نابسامانی است که هنوز یکسال از عمر دولت بایدن نگذشته بسیاری از مراکز علمی و تحقیقاتی دست به کار انجام نظرسنجی در خصوص محبوبیت وی شدهاند. در نظرسنجی اخیر انجامشده توسط کالج امرسون، ترامپ در رقابت رودررو با بایدن برتری نزدیکی کسب کرده است. درحالیکه ۴۶ درصد از رأیدهندگان از بایدن حمایت کردند، ترامپ نیز ۴۷ درصد آرا را کسب کرد.
لازم به ذکر است که اوایل شهریور ماه هم درگیری شدیدی بین حامیان و مخالفان ترامپ در پورتلند رخ داد. گروههای راست افراطی ازجمله پسران مغرور در شهر پورتلند ایالت اورگان گرد هم آمدند تا سالگرد درگیری خشونتآمیز بین حامیان ترامپ و تظاهرات کنندگان ضد فاشیسم در پی قتل جورج فلوید به دست پلیس را گرامی بدارند.
جورج فلوید، سیاهپوست آمریکایی، که در ۲۵ ماه مه سال ۲۰۲۰، مدتی پسازآن که دِرِک شُووین، یکی از افسران پلیس شهر مینیاپولیس از ایالت مینهسوتا زانوی خود را برای حدود ۹ دقیقه (۸:۴۶) بر روی گردن وی گذاشت، درگذشت.
شکی نیست که نحوه اجرای مأموریت خروج از افغانستان در هفتههای اخیر انتقادات تند داخلی و خارجی را علیه دولت بایدن به همراه داشت و پسازآن انفجاری مهیب در مجاورت فرودگاه کابل که دهها کشته برجای گذاشت، فشارها برای استعفای رئیسجمهور آمریکا را تشدید کرد تا جمهوریخواهان امیدوار شوند که شاید بتوانند از این مسئله به نفع خود در انتخابات میاندورهای کنگره در سال ۲۰۲۲ و ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴ بهره ببرند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/