دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 شهريور 1400 - 12:28

دستیار گورباچف: کمبود مواد غذایی باعث فروپاشی شوروی شد

اولگ اوژرلیف بدون در نظر گرفتن سایر مؤلفه‌های سقوط شوروی، کمبود مواد غذایی را عامل این تحول تاریخی برشمرد.
کد خبر : 605437
شوروی



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، دستیار سابق میخائیل گورباچف رئیس جمهوری اتحاد جماهیر شوروی در امور اقتصادی دلیل اصلی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را مشکل غذایی اعلام کرد و گفت: اگر این مشکل حل می‌شد، فروپاشی اتفاق نمی‌افتاد.


اولگ اوژرلیف با طرح این سؤال که چرا صدها هزار نفر (در سال ۱۹۹۰) به میدان مانژنایا آمدند؟ جواب داد، این به دلیل عدم توانایی دیکتاتوری گورباچف یا عدم دموکراسی نبود بلکه به دلیل کمبود غذا رخ داد.


وی در مصاحبه با نشریه لنتا گفت: در آن زمان مغازه‌ها خالی بود و مردم برای تهیه مواد غذایی مشکل داشتند.


دستیار سابق گورباچف همچنین گفت دولت متوجه شد که اصلاحات عمیقی لازم است و کشور در حال تغییر و تحول بود اما کسری بودجه و کمبود غذا همه چیز را تعیین کرد.


وی گفت: حتی در آن زمان کشاورزی به شدت تضعیف شد و در واقع همین مشکل نقش تعیین‌کننده‌ای در مراسم تشییع جنازه اتحاد جماهیر شوروی داشت.


اوژرلیف اظهار داشت: اگر غذا در فروشگاه‌ها وجود داشت، هیچ «انقلابی» در سال ۱۹۹۱ رخ نمی‌داد.


پیش از این، ویکتور میروننکو، همکار گورباچف در سال ۱۹۸۶-۱۹۹۰ و اولین دبیر کمیته مرکزی حزب کمونیست، مسئولیت اصلی فروپاشی را متوجه سیاستمداران روس و رهبران این اتحادیه و به‌ویژه بوریس یلتسین و همچنین رهبری وقت اوکراین دانست.


فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تغییرات عظیم سیاسی و تاریخی بود که در آخرین دهه سده بیستم میلادی اتفاق افتاد و از پیامدهای مهم آن، پایان جنگ سرد و آغاز یک سلسله جنگ‌های خونین در اروپای شرقی مخصوصاً بالکان و جمهوری فدرال سوسیالیستی یوگسلاوی، جنگ‌های داخلی مانند جنگ اول چچن، آسیای مرکزی مانند جنگ داخلی تاجیکستان و پیدایش طالبان بود.


انتهای پیام/۴۱۰۶/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب