دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مرداد 1400 - 12:37
آنا از برنامه‌های کابینه پیشنهادی گزارش می‌دهد؛

از عزم مجلس برای تشکیل دولت قوی تا تحول در وزارت امور خارجه

نمایندگان مجلس شورای اسلامی نظرات خود را درباره وزرای پیشنهادی از سوی دولت سیزدهم، در توئیتر منتشر کردند.
کد خبر : 600774
صحن علنی مجلس - 8 تیر

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، یک هفته پس از مراسم تحلیف حجت‌الاسلام رئیسی، رئیس‌جمهور در جلسه روز چهارشنبه ۲۰ مرداد مجلس شورای اسلامی، وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم از سوی وی به مجلس اعلام شد و نمایندگان مجلس نیز نظرات و دیدگاه‌هایی نسبت به برنامه‌های وزرای پیشنهادی داشته‌اند که اغلب آن‌ها، این نظرات را در فضای مجازی مطرح کرده‌اند.


معرفی چهره‌های انقلابی، مجرب و متخصص


بر همین اساس، سید مرتضی خاتمی نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس درباره برنامه‌های وزرای پیشنهادی نوشته است: «برخلاف برخی گمانه‌زنی‌ها در مورد ‌کابینه حجت‌الاسلام رئیسی، معرفی چهره‌های انقلابی، مجرب و متخصص برای اکثر وزارتخانه‌ها، این امید را ایجاد می‌کند که مطالبات ‌مردم برای حل مشکلات و ‌ تحول در ساختار اجرایی کشور، محقق شود».


از عزم مجلس برای تشکیل دولت قوی تا تحول در وزارت امور خارجه


مجلس نگاه تعاملی با کابینه پیشنهادی ‌دولت سیزدهم دارد


همچنین، احمد دنیامالی، عضو کمیسیون عمران مجلس نیز معتقد است: «مجلس در خصوص کابینه پیشنهادی ‌دولت سیزدهم نگاه تعاملی و در عین حال دقیق خواهد داشت، قطعاً اگر کسانی که در مجالس پیشین رأی اعتماد نگرفته‌اند، مطرح شوند، در زمان اخذ رأی اعتماد و یا در دوران صدارت خود با چالش‌های جدی مواجه خواهند شد».




بیشتر بخوانید:


سوابق وزرای پیشنهادی دولت زیر ذره بین نمایندگان ملت




امروز، روز سهم‌خواهی و تفرقه‌افکنی نیست!


جلال رشیدی کوچی، عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس نیز در مطلبی نوشته است: «امروز، روز سهم‌خواهی و تفرقه‌افکنی نیست! قطعاً مجلس با دقت صلاحیت وزرای پیشنهادی را بررسی خواهد کرد و آن‌هایی که تجربه و تخصص کافی در شرایط جنگی امروز را ندارند، بدون ذره‌ای تعارف کنار گذاشته خواهند شد. فرصتی برای سعی و خطا باقی نمانده است».


تحولی عظیم در وزارت خارجه


معصومه پاشایی‌بهرام، عضو کمیسیون صنایع مجلس نظرش درباره وزرای پیشنهادی را با اظهارنظر پیرامون گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه مطرح کرده و نوشته است: «حسین امیرعبداللهیان وزیر پیشنهادی وزارت خارجه آشنا و مسلط به حوزه کاری خودش که اعتقاد راسخش به دیپلماسی اقتصادی با اولویت‌بندی همسایگان، آسیا، آفریقا، اروپا و... خبر از تحولی عظیم در وزارت خارجه می‌دهد».


دولت قوی کابینه قوی می‌خواهد


همچنین، حسین حاتمی، عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس درباره برنامه‌های وزرای پیشنهادی نوشته است: «دولت قوی کابینه قوی می‌خواهد. پاستورنشینان سیزدهم آزمون سخت ‌بهارستان را در پیش دارند. گزینه‌هایی که رزومه ضعیفی دارند، به فکر برنامه قوی باشند! وگرنه قید پاستور را بزنند».


از عزم مجلس برای تشکیل دولت قوی تا تحول در وزارت امور خارجه


مجلس به نمایندگی از ملت رسالت مهمی در پیش دارد


مهدی عسگری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز این طور نوشته که: «پاسخگویی به انتظارات از دولت قوی، ‌کابینه‌ کارآمد را می‌طلبد. برخی از وزرای پیشنهادی تناسب چندانی با وزارتخانه مربوطه ندارند... مجلس به نمایندگی از ملت رسالت مهمی در پیش دارد».


کابینه معرفی شده نمره خوبی دارد


مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز نوشته است: «کابینه معرفی شده نمره خوبی دارد. اینکه برخی‌ دنبال چهره‌های قدیمی و معروف می‌گردند، با جوانگرایی و چرخش نخبگان همخوانی ندارد. کارنامه قبول، پاکدستی و ضدفساد، دارای برنامه و روحیه کار جهادی از جمله معیارهای بررسی است. مصداق آن دکتر خاندوزی وزیر پیشنهادی برای وزارت اقتصاد است».


جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت پس از مراسم تحلیف رئیس‌جمهور و معرفی کابینه و برنامه وزرا به مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود و به مدت یک هفته، برنامه‌های هرکدام از وزرای پیشنهادی، از سوی خانه ملتی‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد؛ نهایتاً پس از آن جلسات علنی مجلس برای رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی، به صورت مستمر، برگزار می‌شود.


با توجه به تغییراتی که در آیین‌نامه داخلی مجلس نسبت به ادوار گذشته رخ‌داده، کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی طی یک هفته اعضای کابینه پیشنهادی حجت‌الاسلام رئیسی را بررسی خواهند کرد و نهایتاً پس از بررسی تجارب و برنامه‌ها، مجلس یک هفته فرصت دارد تا جلسه رأی اعتماد به اعضای کابینه را طبق آیین‌نامه داخلی در مجلس برگزار کند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب