دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 دی 1394 - 16:44
در همایش الزامات اقتصاد مقاومتی بر پایه اقتصاد دانش‌بنیان؛

قالیباف: در اقتصاد وامانده‌ای فرو رفته‌ایم/ نفت ۱۲ یا ۱۲۰ دلاری در این اقتصاد فرقی نمی‌کند

شهردار تهران با طرح این سوال که گیر کجاست که همه موضوعات و معضلات اقتصادی را می‌دانیم، می‌توانیم و می‌خواهیم به آن بپردازیم ولی در یک اقتصاد وامانده‌ای فرو رفته‌ایم که فرقی بین بشکه ۱۲ دلار و ۱۲۰ دلار وجود ندارد، گفت: مشکل ما پول نیست،تقریباً حدود 800 میلیارد دلار در یک دهه برای حوزه اشتغال هزینه می‌شود اما خروجی آن را نمی‌گیریم.
کد خبر : 59778

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدباقر قالیباف در همایش الزامات اقتصاد مقاومتی بر پایه اقتصاد دانش بنیان، اظهار کرد: در مجموعه شهرداری تلاش کردیم بدون برنامه حرکت نکنیم، اغراق نیست که بگویم هرچه ابتدای امر نوشتیم تا آن را به اجرا درآوریم، در تفریغ بودجه پایان سال 95 درصد آن محقق شده است.


قالیباف عنوان کرد: اجازه ندادیم هزینه‌های جاری در شهرداری تهران افزایش یابد براین اساس تنها حدود 30 درصد بودجه شهرداری مربوط به حوزه نگهداشت و جاری است و 70 درصد آن در حوزه توسعه‌ای پیش می‌رود که می‌دانید انجام آن چقدر سخت است.


وی در ادامه اظهارات خود با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی برای ما و انقلاب اسلامی مهم است، عنوان کرد: واقعیت این است به لحاظ بنیادی و تمدنی، انقلاب اسلامی با جهان سلطه در تقابل و مبارزه است. زمانی مبارزه ما تمام می‌شود که یا ما و یا نظام سلطه در خود تغییری ایجاد کرده باشد.


شهردار تهران با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی ترجمان مدیریت جهادی در حوزه اقتصاد است،تصریح کرد: مقاومت برای جلوگیری از فشارهایی است که به ما وارد می‌شود که الزاماً این فشارها ناشی از تحریم‌ها نیست چرا که وقتی به اقتصاد جهانی شوک وارد می‌شود به طور حتم به ما نیز شوک وارد می‌شود.


وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی باید دو خصلت داشته باشد، گفت: اقتصاد مقاومتی باید فشارها را کم و رانتخواری، فساد و ناکارآمدی را اصلاح کند. البته همه اقتصاد مقاومتی این نیست که بگوییم سهم درآمد را از نفت کاهش می‌دهیم چراکه این امر در بخش‌هایی لازم است ولی کافی نیست.


شهردار تهران ادامه داد: مدیریت دانش، انضباط بخشی به دانایی و مهمتر از آن تبدیل این دانایی به یک موتور محرکه در خلق ارزش افزوده بسیار مهم و کلیدی است تا برای یک حرکت اقتصادی دانش بنیان، اقتصاد مقاومتی بر این بستر حرکت کند.


وی با بیان اینکه علت عمده اینکه در همه حوزه‌ها با چالش‌های بزرگی مواجه هستیم این است که رابطه تولید علم با حوزه کارهای اجرایی و مدیریت عملاً با هم قهر هستند،گفت: اینکه ظرفیت علمی در کشور وجود دارد ولی کمترین اثر را در حوزه اجرایی دارد و من این موضوع را قبول دارم. متأسفانه هزینه هنگفتی در تربیت متخصصان و هزینه گزافی برای واردات تکنولوژی می‌کنیم.


قالیباف با اشاره به اینکه گاهاً چوب بستنی نیز وارد کشور می‌شود در حالی که می‌توان چشم بسته تعداد قابل توجهی از این کالاها را حذف کرد، افزود: متأسفانه نیروی متخصص را رها و از سوی دیگر تکنولوژی را وارد می‌کنیم. بنده در چندین جلسه و فرصت دیگر گفته‌ام استقلال کشور در مولد بودن است اما اینکه چه چیزی تولید شود حائز اهمیت است.


وی با بیان اینکه استقلال کشور در گرو تولید قدرت، ثروت، معرفت و منزلت است، اضافه کرد: به عقیده بنده تولید چهار عنصر مذکور بسیار مهم است و توان زیادی می‌طلبد اما تبدیل آنها به یکدیگر نیز از اهمیت تولید آن کمتر نیست. یعنی فهم کنیم چگونه معرفت را به ثروت و منزلت را به قدرت می‌توان تبدیل کرد.


شهردار تهران با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگی و اجتماعی کارنامه قابل دفاعی نداریم برای این است که به تبدیل چهار عنصر مذکور به یکدیگر توجهی نشده است، عنوان کرد: نهادهای اجتماعی ما هیچگاه در جامعه به خلاقیت، نوآوری و علم اندوزی بها نداده‌اند ولی همیشه مشوق محافظه کاری و رانت جویی بوده‌اند. نظام اقتصاد ما به خاطر همان گردش غلط در نظام ساختاری همیشه به دنبال رسیدن به سودهای کلان و سهل الوصول بوده است.


وی افزود: در این نظام ساختاری همیشه به دنبال ایجاد «شورت‌کات‌»هایی هستند که به پول‌های هنگفت در کوتاه‌ترین زمان ممکن دست یابند. از این رو هیچگاه به تحقیق و نوآوری بها داده نشده است بگذریم از اینکه تولید ثروت نامشروع نباید امنیت داشته باشد ولی فرقی بین ثروت پاک و نجس نیست و همه آنها با یک چوب رانده می‌شوند.


قالیباف با اشاره به اینکه موارد مذکور مشکلات و معضلات جدی ما است، گفت: گیر کجاست که همه این موضوعات را می‌دانیم، می‌توانیم و می‌خواهیم به آن بپردازیم ولی در یک اقتصاد وامانده‌ای فرو رفته‌ایم که فرقی بین بشکه 12 دلار و 120 دلار وجود ندارد. بنابراین مشکل ما پول نیست.


وی تاکید کرد: اگر امروز ساختار اجرایی و اداری قصد دارد کاری انجام دهد باید اعلام کند برای مسکن و اشتغال چه کاری انجام خواهد داد. دیر یا زود با بحران پیری در کشور و رسیدگی به حوزه تأمین اجتماعی آنها مواجه می‌شویم که دیگر آن زمان وجود مسکن و اشتغال فایده‌ای ندارد.


قالیباف با بیان اینکه این چه نظام برنامه ریزی است که یکی از این مشکلات را نتوانسته حل کند، توضیح داد: برنامه اول تا پنجم توسعه را بازنگری کنید و ببینید حتی 25 درصد آن را اجرایی‌کرده‌اید؟ اگر به هر دلیلی بخواهیم براین واماندگی منابع و دستورالعمل‌های درست، غلط یا متناقض بدهیم راهی نداریم جز اینکه نگرشمان را در یک فرآیند درست و براساس یک مدیریت پویا و پایا تنظیم کنیم چرا که به اعتقاد بنده نخستین چالش ما مدیریت است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب