دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مرداد 1400 - 00:20
آنا گزارش می‌دهد؛

پایانی بر سیاست تکنوکرات‌ها/ چشم‌هایی که فقط به غرب دوخته شد

نگاه منجی‌گرایانه به برجام باعث شد که دولت یازدهم و دوازدهم  بهره‌مندی از ظرفیت‌های داخلی کشور را منوط به نتیجه برجام کند.
کد خبر : 597529
حسن-روحانی-26.jpg



به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، دولت دوازدهم به پایان عمر سیاسی خود رسید و تا چند روز آینده مستأجر جدید ریاست جمهوری راهی پاستور می‌شود؛ طبق روال گذشته، دولت‌ها در آخرین روزهای کاری خود با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند و دولت روحانی نیز از این دیدار با آیت‌الله خامنه‌ای مستثنی نبود.


رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح (چهارشنبه ۶ تیرماه) در آخرین دیدار رئیس‌جمهور و دولت دوازدهم با ایشان، فرمودند: «در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد و آن‌ها کمک نمی‌کنند و هر جا که بتوانند ضربه خواهند زد و اگر جایی هم ضربه نمی‌زنند به این دلیل است که نمی‌توانند».


دولتمردان غربی‌ منجی مردم ایران نیستند


همچنین حضرت آیت‌الله خامنه‌ای لزوم استفاده از تجربه‌های دولت‌های یازدهم و دوازدهم در آینده را خاطرنشان کردند و افزودند: «یک تجربه بسیار مهم در این دوران عبارت است از بی‌اعتمادی به غرب که آیندگان باید از آن استفاده کنند. مطلقاً نباید برنامه‌های داخلی را به همراهی غرب منوط کرد زیرا حتماً شکست خواهد خورد».


 پایانی بر سیاست تکنوکرات‌ها/ چشم‌هایی که فقط به غرب دوخته شد


رهبر انقلاب در این سخنرانی مهم‌ترین ضعف دولت روحانی وابستگی و اعتماد بیش‌ از اندازه به غرب معرفی کردند؛ تجربه تلخ اعتماد به آمریکایی‌ها برای بار چندم به شکست منتهی شده است.


روحانی تنها نامزدی بود که وعده می‌داد با حل مسئله هسته‌ای از طریق مذاکره، وضعیت اقتصادی را بهبود می‌بخشد و می‌گفت: «خوب است که سانتریفیوژها بچرخند، اما چرخ زندگی مردم هم باید بچرخد».


کار تا جایی پیش رفت که برخی دولتمردان حتی آب خوردن مردم را از برجام می‌خواستند؛ روحانی در مراسم دهمین دوره جایزه ملی محیط‌زیست ۱۷ خردادماه ۹۴ می‌گوید: «تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط‌زیست، ‌اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود، منابع آبی زیاد شده و بانک‌ها احیا شوند».


دولتمردان روحانی بارها در اظهارات خود به بیان ناتوانی کشور در مقابله با تحریم‌های آمریکا پرداختند و این پیام را به طرف غربی رساندند که ایران آمادگی هرگونه توافقی را دارد. نگاه منجی‌گرایانه به برجام باعث شد که دولت یازدهم و دوازدهم بهره‌مندی از ظرفیت‌های داخلی کشور را منوط به نتیجه برجام کند.


سرانجام در راستای سیاست‌های دولت روحانی، توافق جامع بر سر برنامه هسته‌ای ایران بسته می‌شود اما دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد و غربی‌ها نیز به تبعیت از آمریکا، در اجرای وعده‌های خود بدعهدی کردند.


بارها رهبر انقلاب بدعهدی آمریکایی‌ها را به دولتمردان گوشزد کرده‌اند و هم‌چنین تجربه مذاکرات دولت اصلاحات و تدبیر و امید نیز خود تأییدی بر این ادعا است؛ رهبر انقلاب اسلامی در این‌باره بیان کردند: «آمریکایی‌ها در زبان و وعده می‌گویند تحریم‌ها را بر می‌داریم اما تحریم‌ها را برنداشتند و برنمی‌دارند، ضمن آنکه شرط هم می‌گذارند و می‌گویند که باید در همین توافق جمله‌ای بگنجانید که بعداً درباره برخی موضوعات صحبت شود و گرنه توافقی نخواهیم داشت».


مقامات آمریکایی در دفعات مختلف زیاده‌خواهی‌های خود را مطرح کرد و خواستار تعطیلی تمام مراکز هسته‌ای ایران هستند؛ غربی‌ها علاوه بر مسئله هسته‌ای، گوش چشمی هم توان نظامی ایران دارند و به اذعان نشریه پولیتیکو، آمریکا و قدرت‌های اروپایی همچنین پافشاری می‌کنند که موضوع مذاکرات بعدی را هم که به برنامه موشکی ایران و رفتار منطقه‌ای آن خواهد پرداخت در توافقات احتمالی در آینده با ایران بگنجانند.


در همین راستا، محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در آخرین دیدار رئیس‌جمهور و دولت دوازدهم می‌گوید: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد و آن‌ها کمک نمی‌کنند. ‌ در هر مقطع زمانی که دولتمردان متکی به غرب بودند، متأسفانه کشور به سمت پسرفت حرکت کرد.


وی معتقد است: متأسفانه دولت دوازدهم تمام توان خود را برای مذاکره با آمریکا صرف کرد و اعتقادی به توان داخلی نداشت. آمریکا از هر فرصتی برای ضربه زدن علیه ایران استفاده کرده است و دوران دفاع مقدس هم به رژیم بعث عراق کمک کرد.


این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح می‌کند: «تحریم» ‌دستاورد آمریکایی‌ها برای ملت ایران است و در طول ۴۲ سال گذشته، آمریکا و متحدانش با صدور بیانیه‌ و قطعنامه‌های مختلف سعی کردند که در مسیر پیشرفت ایران سنگ‌اندازی کنند.


آصفری در ادامه عنوان کرد: متأسفانه اتکای دولت دوازدهم به غرب باعث شد که ارزش پولی ملی کاهش پیدا کند، سفره مردم کوچک‌تر شود و چرخ‌های صنعت از کار بیفتد.


عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس گفت: غربی‌ها هیچ‌گاه به دنبال پیشرفت ملت ایران نبودند و برای پیشرفت باید روی پای خودمان بایستیم. مدیران دولت سیزدهم باید از روحیه جهادی برخوردار باشند و سعی کنند که روابط اقتصادی و سیاسی ایران را با کشورهای همسایه علی‌الخصوص کشورهای حاشیه خلیج‌فارس تقویت کنند.


وی می‌افزاید تکیه‌بر توان داخلی راهکار حل مشکلات کشور است و اتکا به پتانسیل و ظرفیت‌های داخلی می‌تواند قدرت چانه‌زنی بین‌المللی ایران را افزایش بدهد. مجلس یازدهم این اراده را داشت که به دولت دوازدهم کمک کند و دولت می‌توانست از ظرفیت‌های مجلس از قبیل پارلمان‌های دوستی استفاده کند.


سرنوشت برجام در دولت آیت‌الله رئیسی چه می‌شود؟


این نماینده مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اقدام عملی آمریکا نسبت به برجام تصریح می‌گوید: برجام طلبی است که جمهوری اسلامی ایران از غربی‌ها دارد و ایران از حق خود نخواهد گذشت؛ برجام چکی است که باید رفت آن را پاس کرد و اگر آمریکا و متحدانش به تعهداتشان عمل نکنند، ایران از ظرفیت‌های قانونی خود استفاده خواهد کرد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب