دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 دی 1394 - 13:04
در ششمین نشست سخنگوی ناجا مطرح شد

اطلاعاتی مبنی‌ بر پیوستن افرادی از داخل به داعش نداریم/ تور گردشگری که به نائین می‌رفت به دستور قاضی متوقف شد

سخنگوی ناجا با بیان اینکه تا به امروز اطلاعاتی در خصوص پیوستن افرادی از داخل به گروه داعش نداشته‌ایم به ماجرای نگه‌داشته شدن تور گردشگری در ورودی شهر نائین اشاره کرد و گفت: این اتوبوس با دستور قاضی کشیک نتوانست به مسیر خود ادامه دهد.
کد خبر : 59702

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار سعید منتظرالمهدی در ششمین نشست خبری سخنگوی ناجا با بیان اینکه همزمان با مراسم اربعین نشست سران گاز در تهران برگزار شد، اظهار کرد: طی این مدت تهدیدات زیادی در فضای مجازی به وقوع پیوست اما هیچ‌کدام از این تهدیدات عملی نشد. این مدت 30 مورد تلفن مشکوک زده شد که طی آن اعلام می‌کرد در مراکز عمومی از جمله مترو تهران بسته‌های مشکوکی مشاهده شده است.


وی افزود: پلیس پایتخت به محل اعزام می‌شد و هیچ‌کدام از موارد واقعیت نداشت. سه نفر از کسانی که اطلاع‌رسانی دروغ می‌کردند و گاه و بی‌گاه تماس می‌گرفتند و اطلاعات دروغ می‌دادند توسط پلیس شناسایی و دستگیر شدند.


نمره پلیس در اجرای مراسم اربعین 17 بود


معاون اجتماعی ناجا از پیمایشی در ایام اربعین در خصوص عملکرد پلیس خبر داد و گفت: در مرزهای چزابه، شلمچه و مهران به وسیله پرسشنامه از 24هزار زائر در خصوص عملکرد پلیس نظر خواسته شد. زائران مرد و زن بالای 15 سال به این سوالات پاسخ دادند. پرسشنامه اول، نهم و دهم آذر همزمان با هجدهم و نوزدهم ماه صفر و پرسشنامه بعدی بعد از ورود زائران به کشور بود که میانگین نمره‌ای که مردم به نیروی انتظامی در این خصوص دادند، 17/64 بود که این نمره نسبت به سال گذشته 1/2 افزایش داشته است. همچنین نمره‌ای که زائران به پلیس عراق دادند 15/5 بوده است.


منتظرالمهدی در پاسخ به خبرنگار آنا مبنی بر اینکه اخیرا رئیس کمیته امنیت ملی کمیسیون امنیت مجلس شورای اسلامی اعلام کرده است که چند تن از اتباع داخلی به داعش پیوسته‌اند و اتباع افغانی از مرزهای ایران برای پیوستن به داعش استفاده می‌کنند، توضیح داد: اطلاعاتی پیرامون پیوستن افرادی از داخل به گروه داعش نداریم، اما قاچاق انسان و بعضا افاغنه شکل نوین برده‌داری در دنیای مدرن است که بعد از قاچاق موادمخدر و سلاح پرسودترین قاچاق به حساب می‌آید. علی‌رغم کنترل‌هایی که در مرز با تمام توان صورت می‌گیرد اما اتباع خارجی از روش‌های شگفت‌آوری برای عبور از مرز و رسیدن به دنیای آرزوهایشان استفاده می‌کنند. تعدادی از این ترددها از دست ما خارج است، اما حمل و نقل و انتقال اتباع بیگانه توسط خودرو در کشور جرم محسوب می‌شود. طی 6 ماه گذشته بیش از 70درصد افراد اتباع خارجی به کشورهای خود استرداد شده‌اند. امسال بیش از 600 هزار اتباع خارجی از مرزها استرداد شده‌اند که بیشترین آنها متعلق به کشور افغانستان بوده است.


معاون اجتماعی ناجا در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار آنا مبنی‌ بر اینکه حدود چند هفته پیش اعلام شد پلیس راهور یک اتوبوس گردشگری را حدود 6 ساعت متوقف کرده و اجازه حرکت به آنها نداده و رفتار مناسبی با سرنشنیان این اتوبوس نداشته است، گفت: تفکیک زنان و مردان در داخل اتوبوس‌های شهری تبدیل به یک فرهنگ عامه شده و مورد پسند همگان بوده است، اما براساس گزارشاتی که به دست ما رسیده در برخی از این تورهای گردشگری اصول و قوانین شرعی رعایت نمی‌شود. البته بیشتر تورهای گردشگری موازین شرعی را نیز رعایت می‌کنند.


منتظرالمهدی ادامه داد: در این تور برخی از رفتارهای اخلاقی رعایت نشده بود پلیس تذکر لازم را به سرنشینان داده بود و آنچه که انجام شد بر اساس قانون بوده است. در واقع این نظارت‌ها خواسته سرپرستان‌، والدین و مسئولان محلی تورهاست. این وظیفه پلیس است که به این موضوعات رسیدگی کند. داخل اتوبوس بخاری وجود داشته و دما آنگونه نبوده که سرنشینان نتوانند تحمل کنند. چند اتوبوس با یکدیگر همراه بوده‌اند که تنها همین یک اتوبوس متوقف شد و به دستور قاضی کشیک از ادامه مسیر این اتوبوس ممانعت به عمل آمد اما حرف‌هایی که مبنی‌ بر بداخلاقی پلیس راهور با این سرنشینان است، صحت ندارد.


خودروهای پلیس هم باید معاینه فنی داشته باشند



منتظرالمهدی در واکنش به صحبت‌های صبح امروز قائم مقام ستاد معاینه‌ فنی خودروهای تهران مبنی‌بر اینکه خودروهای پلیس معاینه فنی ندارند، اضافه کرد: تمام خودروهای پلیس باید دارای معاینه فنی باشند. آنهایی که پلاک شخصی هستند باید همانند بقیه خودروها در شهر معاینه فنی داشته باشند اما ماشین‌های فرم پلیس نوسازی می‌شوند و ما به طور حتم این موضوع را به پلیس راهور اعلام می‌کنیم. در واقع هر خودروی نظامی و انتظامی باید معاینه فنی داشته باشد.



شماره‌گذاری برای یک‌میلیون خودرو طی 9 ماه گذشته



سخنگوی ناجا با بیان اینکه پلیس براساس گواهی سازمان ملی استاندارد و سازمان محیط زیست خودروها را شماره‌گذاری می‌کند، اظهار کرد: طی 9 ماه گذشته یک‌میلیون وسیله نقلیه جدید شماره‌گذاری شده است. هم‌اکنون حدود 17 میلیون خودرو و 12 میلیون موتورسیکلت در کشور در حال تردد هستند که از این تعداد یک‌میلیون و 235 هزار وسیله نقلیه فرسوده است.



منتظرالمهدی ادامه داد: در بحث آلایندگی‌ها مهمترین علت منابع متحرک هستند که از جمله آنها می‌توان به خودروهای فرسوده و خودروهای غیراستاندارد اشاره کرد. سازندگان خودرو باید به استانداردسازی خودروهایی که وارد ناوگان حمل‌ونقل عمومی می‌شود بیشتر توجه کنند.



همچنین در خصوص بحث معاینه فنی ما معتقدیم باید در ارائه برگه معاینه فنی توجه بیشتری صورت گیرد و مراکز معاینه فنی در اصول کنترلی خود تغییراتی را ایجاد کنند.



وی با تاکید بر اینکه مبدل‌ها و کاتالیزورهایی که در خودروها وجود دارند 90 درصد از گازهای سمی را خنثی می‌کنند، اضافه کرد: این کاتالیزها در واقع در هر خودرویی تا 50 و یا 60 هزار کیلومتر را پشتیبانی می‌کند. البته این کاتالیزورها برای خودروهای دوگانه‌سوز و یا سه‌گانه‌سوز یا بنزینی متفاوت است. در حال‌حاضر کاتالیزگرها در تاکسی‌ها در مدت‌ زمان معین تعویض نمی‌شود و تعویض آنها به تعویق افتاده است.



فوت 7 نفر به ازای هر 10هزار وسیله نقلیه



منتظرالمهدی با بیان اینکه در بحث تصادفات جاده‌ای نرم تلفات جاده‌ای در ایران پایین‌تر از نرم جهانی است، تصریح کرد: در دنیا به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه 7/5 نفر در تصادفات جاده‌ای فوت می‌شوند اما در ایران این نرم زیر 7 نفر است که البته از نظر پلیس فوت یک نفر هم براساس تصادفات جاده‌ای زیاد است.



کشته شدن 16 هزار و 872 نفر در تصادفات جاده‌ای سال گذشته



معاون اجتماعی ناجا با بیان اینکه سال گذشته 16 هزار و 872 نفر در تصادفات جاده‌ای کشته شدند. نرم تصادفات در آسیا 9/6 نفر و در اروپا 3 نفر است. کاهش نرم تصادفات نیاز جدی به همکاری راننده‌ها دارد. وی تاکید کرد: 47درصد تصادفات در شهر ناشی از عدم توجه به جلو و عدم رعایت فاصله طولی مناسب بوده و بیشترین تصادفات در جاده‌ها به علت انحراف به چپ گزارش شده است. خط سفید در جاده‌ها همانند دیواری است که باید رانندگان به هنگام عبور از جاده به آن توجه کنند.طی 9 ماه گذشته تلفات جاده‌ای 331 نفر کاهش داشته است.



دستگیرشدگان حمله به سفارت عربستان به مراجع قضایی تحویل داده شدند



سخنگوی ناجا با عرض تسلیت به دلیل اعدام شیخ نمر اظهار کرد: در دو شب گذشته تعدادی از معترضین به سفارت عربستان مغرض شدند و بخشی از سفارت را تخریب کردند. این حادثه با حضور پلیس در صحنه و خویشتن‌داری مدیریت شد و 50 نفر از معترضین در صحنه دستگیر شدند. دستگیرشدگان را تحویل مراجع قضایی دادیم تا برخورد لازم با آنها صورت گیرد. اینکه پشت این حادثه قصد خاصی بوده است یا نه باید بررسی شود. البته در این حادثه هیچ‌یک از کارکنان سفارت آسیب ندیده‌اند.



سردار منتظرالمهدی با بیان اینکه در این حادثه کمتر از 10 مامور نیروی انتظامی آسیب دیده است عنوان کرد: حفاظت و حراست این مناطق برعهده پلیس دیپلماتیک است که شب گذشته تعداد آنها نیز تقویت شد و تمام تدابیر لازم از طرف پلیس نیز در این خصوص اندیشیده شده بود.



پلیس قانونی در خصوص توقیف خودروهای فاقد معاینه فنی ندارد



وی در خصوص بحث معاینه فنی و نقش پلیس توضیح داد: ما قانونی جهت توقیف خودروهای فاقد معاینه فنی نداریم و تنها خودروهایی که فاقد برگه معاینه فنی باشند در کلانشهرها به مبلغ 20 هزار تومان و در شهرهای کوچک به مبلغ 10 هزار تومان جریمه می‌شوند.



وی در مورد دست‌فروشان مترو و جمع‌آوری آنها توضیح داد: جمع‌آوری دست‌فروشان مترو در واقع در حیطه وظایف پلیس نیست، این موضوع در قلمرو فعالیت‌های شهرداری است. تا به امروز تدابیر و تمهیدات خوبی ایجاد شده است اما پلیس در این طرح تنها نیروهای رفع سدمعبر شهرداری را حمایت می‌کند.


معاون اجتماعی ناجا در خصوص حضور مامورین پلیس طی هفته‌های گذشته در مترو توضیح داد: بنابر اطلاعاتی که ما به دست آورده‌ایم، مردم از حضور ماموران در مترو احساس رضایت می‌کردند. در دنیایی که تهدیدات و آسیب‌های فراوانی وجود دارد، حضور ماموران در مترو می‌تواند بخشی از مشکلات را مرتفع کند.


پیکان 50 برابر خودروهای دیگر هوا را آلوده می‌کند



وی در واکنش به اخباری که شب گذشته در صداوسیما پخش شد و در آن راننده‌ای مدعی بود که خودرویش به دلیل پیکان بودن جریمه شده است، گفت: به صرف داشتن خودروی پیکان کسی را جریمه نمی‌کنند. به پلیس راهور اعلام شده تا این شخص را پیدا کنند و اطلاعات لازم دریافت شود شاید خودروی این شخص به دلیل آلایندگی یا فاقد معاینه فنی بودن جریمه شده است هرچند خودروی پیکان 50 برابر خودروهای دیگر هوا را آلوده می‌کند.



گشت ارشاد به کار خود ادامه می‌دهد



وی با بیان اینکه گشت ارشاد نه موسمی و نه فصلی، بلکه مستمر و دائمی است،عنوان کرد: گشت ارشاد در تمام دنیا وجود دارد. در برخی از کشورها با برهنگی که معضل حاضر است برخورد می‌کند و در برخی از کشورها نیز برخوردهای سخت‌گیرانه‌تری انجام می‌شود. گشت‌های ارشاد براساس تصمیم قانونگذار به فعالیت خود ادامه می‌دهند.



وی ادامه داد: براساس قانون مجازات اسلامی مواردی که موجبات جریحه‌دار شدن افکار عمومی را ایجاد می‌کند باید با آنها برخورد شود که از جمله این موارد می‌توان به کشف حجاب یا بدحجابی اشاره کرد. براساس قانون جریمه موارد اعلام شده 10 روز تا یک ماه ماه بازداشت و جریمه نقدی نیز در نظر گرفته شده است. ما به طور مداوم بر عملکرد گشت‌های ارشاد نظارت می‌کنیم. این افراد نیز مورد پیمایش قرار می‌گیرند و گزارش‌ها حاکی از سودمندی گشت‌های ارشاد بوده است. اینکه گفته می‌شود گشت‌های ارشاد بعضا با افراد با خشونت رفتار می‌کنند صحت ندارد زیرا مامورانی که در گشت‌ارشاد فعالیت می‌کنند تحت آموزش‌ها و مهارت‌های اجتماعی قرار می‌گیرند تا نحوه مناسب برخورد با شهروندان را بیاموزند.



600 زن معتاد متجاهر از سطح تهران جمع‌آوری شده‌اند


منتظرالمهدی با بیان اینکه به هر میزان که سازمان‌ها و نهادهای مربوط آمادگی نگهداری از معتادان متجاهر را داشته باشند پلیس آماده همکاری است، عنوان کرد: طی هفته‌های گذشته بیش از 600 نفر از زنان معتاد متجاهر در سطح شهر تهران جمع‌آوری شده و تحویل مراکز نگهداری داده شده‌اند. همچنین 3 هزار مرد معتاد نیز جمع‌آوری شده‌اند که می‌توان گفت طی هفته‌های گذشته در مجموع 3هزار و 700 معتاد متجاهر در سطح شهر تهران جمع‌آوری شده‌اند و در مراکز DIC که توسط شهرداری و بهزیستی ایجاد شده‌اند نگهداری می‌شوند. آنها در این مراکز 21 روز سم‌زدایی می‌شوند و پس از آن برای کارآموزی به مراکز بهاران منتقل می‌شوند.



سوشا مکانی به موقع به دادسرا مراجعه نکرد



سخنگوی ناجا در خصوص بازداشت سوشا مکانی دروازه‌بان تیم پرسپولیس توضیح داد: سال گذشته در دادسرای جرایم رایانه‌ای از مکانی شکایت شده بود و براساس عکس‌هایی که طی روزهای گذشته در فضای مجازی منتشر شد مجددا این پرونده به جریان افتاد. بازپرس پرونده مکانی را احضار کرد اما او در موعد مقرر در دادسرا حاضر نشد به همین دلیل وی روز گذشته بازداشت و تحویل مراجع قضایی در دادسرای فرهنگ و رسانه داده شد. در واقع مکانی شاکی خصوصی دارد.



پلیس با شایعه‌کنندگان برخورد می‌کند



معاون اجتماعی ناجا در خصوص انتشار شایعات در فضای مجازی مبنی‌بر تجاوز افاغنه به یک دختر 16 ساله و یا خبرهایی مبنی‌بر توزیع داروی تقلبی توسط داعش گفت: براساس قانون با منتشرکنندگان شایعه در شبکه‌های اجتماعی و کسانی که این خبرها را ترویج می‌دهند برخورد می‌شود. بارها گفته شده پلیس هیچ سایت و یا صفحه رسمی در صفحات مجازی ندارد و با افتتاح سایت رسمی Sibrpolice.ir شهروندان می‌توانند گزارشات و شکایت‌های خود را در این سامانه ثبت کرده و آن را پیگیری کنند.



وی در پاسخ به پرسشی مبنی‌بر اینکه گفته می‌شود میانگین سن مجرمین از 36 سال به 30 سال رسیده است، آیا نیروی انتظامی در این خصوص پژوهشی انجام داده است یا خیر گفت: خیر پلیس در این خصوص پژوهشی انجام نداده است.



منتظرالمهدی در پاسخ به سوال دیگری مبنی‌ بر اینکه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اعلام کرده‌اند طی هفته‌های گذشته 3 مورد بمب‌گذاری در 3 منطقه تهران رخ داده است، آیا این خبر صحت دارد یا خیر افزود: اطلاعاتی مبنی بر صحت گفته‌های ایشان به دست ما نرسیده است.



منتظرالمهدی همچنین درخصوص وعده‌های نامزدهای انتخاباتی گفت: وعده‌های آنها برای رای‌ آوریست اما مردم باید با عقل تصمیم بگیرند. به عنوان مثال کسی وعده می‌هد که گشت ارشاد را جمع می‌کنم همچین وعده‌هایی هرگز به تحقق نمی‌رسد زیرا اینها قوانین کشور هستند و قابل تغییر نیستند.



ثبت نام 287 هزار نفر برای پرداخت جریمه غیبت سربازی



سخنگوی ناجا با بیان اینکه در دوره گذشته پرداخت جریمه نقدی سربازی 287 هزار نفر ثبت‌نام کردند گفت: از این تعداد 7 هزار نفر به دلایل مختلف درخواست‌شان پذیرفته نشد. 170هزار نفر پول خود را پرداخت کردند و 100 هزار نفر دیگر هنوز پول خود را پرداخت نکرده‌اند که این افراد تا پایان روز 5 بهمن فرصت دارند تا جریمه‌های خود را پرداخت کنند در غیر این صورت باید در فرصت جدید تا پایان بهمن‌ماه مجددا ثبت نام کنند.



وی ادامه داد: در دوره جدید 24 هزار نفر تا به امروز ثبت‌نام کردند. 95درصد از ثبت‌نام‌کنندگان در طرح خرید جریمه سربازی مدرکشان دیپلم و زیردیپلم بود و بخش اعظمی از آنها متاهل بودند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب