دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تهران آبستن پروژه‌های ناتمام؛

کدام «بهشت‌نشین» شادی را به شهر برمی‌گرداند؟/ طلایی: تهران شهرداری جهادی با رویکرد اجتماعی می‌خواهد

تهران به لطف عملکرد ضعیف شورای شهر پنجم مملو از پروژه‌های ناتمامی است که فضای شهر را غم‌زده کرده است و اکنون نیازمند شهرداری است که دغدغه‌اش شادی و رفاه شهروندان باشد.
کد خبر : 596560
شهرداری بهشت

گروه جامعه خبرگزاری آنا-یاسمین بخشی؛ شورای پنجم همسو و هم‌راستا با اهداف دولت پس از پایان رسیدن دوره چهارم شورای شهر که قالیباف کرسی نشین شهرداری آن بود نتوانست معیارهای مناسبی را برای انتخاب شهردار پایتخت در نظر بگیرد و همین امر موجب شد بعد از سه شهردار که بهشت‌نشینی آنان عمر کوتاهی داشت حناچی برای مدت دوسال‌و اندی شهردار تهران شود. البته حناچی همین روزها بعد از تحویل دادن کرسی شهرداری به شهردار منتخب شورای ششم به قول خودش باید به دانشگاه برگردد.


شورای پنجمی‌ها معنی شفافیت را نمی‌دانستند!


علی رغم این ‌که شورای پنجم و شهردار منتخبش مدام دم از شفافیت می‌زدند اما در کارنامه‌ ۴ ساله خود چیزی جز عدم شفافیت و نامگذاری خیابان‌ها نظر شهروندان را جلب نمی‌کند. پس از انتخابات شورای شهر و اعلام نهایی منتخبین شورای ششم و منتشر شدن اسامی ۲۱ نفر، اولین اقدام این شورا انتخاب شهردار بود که مدتی است شمارش معکوس برای انتخاب سکان‌دار جدید بهشت شروع شده و به زودی جایگزین حناچی توسط منتخبین شورای ششم انتخاب می‌شود.


یکی از این ۱۱ نفر بهشتی می‌شود!


۲۱ منتخب شورای ششم شهر تهران برای انتخاب شهردار جلسات مختلفی تشکیل داد تا در زمینه تعیین شاخص‌های شهردار جدید به توافق برسد و در نهایت با اعلام ۱۰ شاخصه داشتن قوت تفکر و عمل انقلابی با روحیه جهادی، فهم اقتصادی و توانمندی در تأمین منابع مالی شهر، ساده زیست و پاکدست، برخوردار از روحیه مبارزه با فسادو فاقد تعارض منافع، مراقبت نسبت به اطرافیان و منتسبین و عدالت محور، آشنایی کلی با قوانین، ساختارها، فرآیندهای مدیریت شهری و شناخت تهران و مسلط بر نظام مسائل شهر ۴۲ نفر را معرفی کردند که پس از جلسات متعدد و بررسی‌های لازم و همچنین انصراف تعدادی از گزینه‌ها هفته گذشته اسامی ۱۱ نفر مبنی براین‌که یکی از این افراد به بهشت خواهد رفت منتشر شد.


انتخاب شهردار جهادی و انقلابی
راه یافتگان به شورای ششم در این مدت تاکید کردند که تاکنون به مصداق ها ورود نکرده و این اسامی تنها در سطح رسانه ها مطرح‌ند. به تازگی کمیته ای ۹ نفره از میان راه یافتگان شورای ششم تشکیل شده تا شاخص های شهردار آینده مشخص شود. شاخص هایی که کم تر به جزییات آن پرداخته می شود و تنها به دو گزینه جهادی و انقلابی تاکید می شود.


کدام «بهشت‌نشین» شادی را به شهر برمی‌گرداند؟/ طلایی: تهران شهرداری جهادی با رویکرد اجتماعی می‌خواهد



شهردار منتخب باید شبانه‌روزی کارکند


در مورد این دو ویژگی جهادی و انقلابی بودن شهردار، علیرضا نادعلی دشتستانکی منتخب شورای ششم می‌گوید «منظور ما از مدیریت جهادی، یک حرف کلی نیست. در طول چهار سال اخیر عملکرد مدیریت شهری کاملا روشن است و تفاوت‌ آن نیز با نحوه‌ی مدیریت ۱۲ ساله قالیباف هم مشخص و برای شهروندان قابل‌ مقایسه است. اینکه در طول این ۱۲ سال همچون فرمانده یک لشگر از صبح زود تا نیمه شب به فعالیت بپردازی و در عین حال با رویکرد علمی و فنی نیز شهر را اداره کنی مفهوم مدیریت جهادی است. به اعتقاد ما در این چهار سال مدیریت شهری افت داشته و باید آن را جبران کنیم. البته افق ما برای مدیریت آینده شهری، بالاتر از ۱۲ ساله‌ دوره قالیباف است و قصد برگشت به عقب را نداریم. اینکه می‌گوییم مدیریت جهادی، خارج از حرف کلی است نه اینکه شهردار فقط حزب‌اللهی باشد، بلکه شبانه روزی کار کند نه اینکه ۹ صبح بیاید و ۴ بعد از ظهر برود. برای رسیدن به نیازهای مردم و آسیب‌های اجتماعی که چهره‌ی شهر را کریه کرده است نیاز به کار شبانه‌روزی داریم».


البته گفتنی است نام برخی از مدیران دوره قالیباف در بین منتخبین شورای ششم و همچنین گزینه‌های شهرداری تهران مشهود است و این می‌تواندنشان از هم‌خطی و الگو پذیری شورای ششم از دوره مدیریت قالیباف باشد.




بیشتر بخوانید؛


شهردار آینده تهران به روح شهر توجه داشته باشد


چه کسی به خیابان «بهشت» می‌رود؟


یکی از این ۱۲ نفر به بهشت می‌رود




پرویز سروری دیگر منتخب شورای ششم در خصوص شهردار منتخب می‌گوید «ما عزم خود را جزم کردیم که با انتخاب یک شهردار خوب بتوانیم در این راستا حرکت کنیم و طبیعی است ما از تجارب همه عزیزان به‌ویژه آقای قالیباف استفاده خواهیم کرد، اما طبیعتا شهردار تهران را شورای شهر تعیین خواهد کرد».


تهران شهری سوخته


این صحبت‌ها و اظهارنظرها در شرایطی عنوان می‌شود که منتخبین دوره‌ پنجم هم با همین رویکرد انتقادی و شعارهایی علیه کارآمدی دوره قبل به میدان آمدند و آنچه قرار است به شورای ششم تحویل دهند شهری سوخته است!


علیرضا نادعلی منتخب شورای ششم نیز با اشاره به‌این‌که شهرداران قبل و پس از قالیباف نتوانستند اقدامات خوبی انجام دهند، عنوان می‌کند «در دوره پنجم شاهد حرکت کم‌رمق مدیران شهری بودیم و این افراد فقط اقداماتی از نوع فانتزی و کوچک انجام دادند و خبری هم از کارهای عمرانی، اجتماعی و یا اقدامات سازنده نبود، این در حالی است که در۱۲ سال مدیریت قالیباف در شهرداری اقدامات بزرگی در شهر انجام شد. تهران ام‌القرای جهان اسلام است و نیاز به برنامه‌های فراتری در حوزه‌های اجتماعی، عمرانی، اقتصادی و موضوعات مختلف شهری دارد که باید به آن توجه کرد».


تهران امروز نتیجه دوره‌های متفاوت مدیریتی است که هم مدعی رویکرد جهادی و هم مدعی داشتن تخصص داشت و هرکدام از این سکان داران مدعی خدماتی هستند که شهروندان از آن بی‌بهره بوده‌اند و شهر در وضعیت نابه‌سامانی فرهنگی، خدماتی و رفاهی به سر می‌برد و هر گروه از تعهداتی که نسبت به آن بی‌تعهد بوده‌اند شانه خالی می‌کنند و دیگری را مقصر می‌دانند!


کدام «بهشت‌نشین» شادی را به شهر برمی‌گرداند؟/ طلایی: تهران شهرداری جهادی با رویکرد اجتماعی می‌خواهد



کشور به مدیران جهادی نیاز دارد


مرتضی طلایی در گفت‌و گویی که با خبرگزاری آنا داشت در خصوص این‌که عملکرد کدام شهردار بهتر است، جهادی یا متخصص؟ می‌گوید «کشور نیازمند مدیرانی است که تمام دغدغه آنها آبادانی باشد و عنوان مدیران جهادی تعبیری است که به افرادی با چنین رویکردی نسبت داده می‌شود»


کدام «بهشت‌نشین» شادی را به شهر برمی‌گرداند؟/ طلایی: تهران شهرداری جهادی با رویکرد اجتماعی می‌خواهد


وی ضمن تاکید بر این‌که کشور در حال حاضر و با وضع موجود نیازمند مدیران جهادی است می‌افزاید «متاسفانه شهر تهران با فرهنگی تحت این عنوان که هر مدیری تمایل دارد خروجی کار به اسم خودش باشد دست‌ و پنجه نرم می‌کند. اگر مدیری بخوهد جهادی و موثر باشد باید به دور از این فرهنگ غلط با برنامه مسیر رسیدن به اهدافش را پیش برد و منتقد افساد سلسه‌مراتب بالا دست باشد».


طلایی با بیان این‌که تهران نیازمند برنامه‌هایی با چشم‌انداز کوتاه و بلند مدت در حوزه‌های عمرانی، خدماتی و حمل و نقل است؛ ‌عنوان می ‌کند «پروژه‌های نیمه تمام و ناتمامی که در حال حاضر وجود دارد پیامدهای پیروی از همان فرهنگ اشتباهی است که در بین مدیران رایج شده است»


بیت‌المال صرف کارهای نیمه تمام شده است


وی ضمن تاکید براین که شورای ششم باید شهرداری را انتخاب کند که به ‌پروژه‌های نیمه تمام دوره‌های قبل توجه داشته باشد می‌گوید «از آنجا که هزینه این پروژه‌های نیمه رها شده از بیت‌المال تامین شده ضروری است جهت جلوگیری از زیان‌های بیشتر نسبت به تکمیل آنها اقدام شود.»


طلایی داشتن رویکرد اجتماعی را مهمترین ویژگی شهردار آتی تهران می‌داند و ادامه می‌دهد «تهران امروز مانند گذشته نیاز به توسعه عمرانی ندارد و آنچه شهر را نجات می‌دهد شهرداری است که در بین مردم باشد و با توجه به نیازهای آنان شهر را اداره کند».


وی با تاکید بر این‌که تهران نیازمند به تغییر ساختار است ابراز می‌کند «استفاده از ظرفیت‌های شهروندان در حوزه‌های تخصصی ونظارتی و مدیریتی می‌تواند در جهت پیشرفت شهر اقدمی تاثیرگذار باشد».


طلایی مشکلات موجود در سیستم حمل و نقل و پسماند و بازیافت و بافت فرسوده را مورد توجه می‌داند و می‌گوید «علی‌رغم تمام اقدماتی که در دوره‌های مختلف در این حوزه‌ها شده ست اما همچنان با نقص وکاستی‌هایی مواجه هستیم و امیدورایم شهردار آتی پایتخت نسبت به رفع این کمبودها و کاستی‌ها تمهیدات لازم را در نظر بگیرد».


شهر تهران آبستن نابه‌سامانی مدیریت‌ها


آنچه گفتنی است این است که شهرتهران فارغ از هرنوع نگاه و جهت‌گیری سیاسی نیازمند شهرداری است که ضمام امور را به دست گیرد و تمام کارهای ناتمام و نیمه تمام دوره‌های گذشته را بعد از اولویت سنجی به اتمام برساند.
پایتخت سردرگم و نابهسامان از پروژهای‌هایی است که مدت زمانی برای عده‌ای از مدیران اولویت بوده است و علی رغم همه هزینه‌هایی که داشته نیمه‌تمام رها شده و در گوشه‌ ای غبار می‌خورد.
و ختم کلام این‌که کلان شهر تهران در خواب است و فرای حزب و گروه و فرد نیازمند برنامه‌هایی است که شور حیات و سر زندگی را با طنین شادی در کوچه و خیابان‌هایش زنده کند».
انتهای پیام/۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب