دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 تير 1400 - 13:02
سلیمانی در گفت‌وگو با آنا:

مشکل مبارزه با فساد در زمینه اجرایی است/ باید در صدور مجوزها شفافیت ایجاد شود

وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: فساد مانند سیلی است که اگر بروز پیدا کند، به‌راحتی نمی‌توان جلوی آن را گرفت. دولت آینده باید گلوگاه‌های اصلی فساد که اکثراً شناخته‌شده هستند را مسدود کند.
کد خبر : 595381
محمد سلیمانی

محمد سلیمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه گلوگاه‌های اصلی فساد در نظام بروکراسی ایران، در چند نقطه اساسی ازجمله مسئله صدور مجوزها است، گفت: در تمام مجوزهایی که صادر می‌شود، امکان تخلف و ایجاد محدودیت‌هایی برای دیگران وجود دارد که این انحصار، رانت‌هایی را برای عده‌ای ایجاد می‌کند. مجوزهای جزئی هم اهمیت دارند ولی در صدور مجوزهای کلی و کلان مانند اکتشاف از یک معدن بزرگ یا مجوز ساخت یک بیمارستان عظیم در بهترین نقطه تهران، باید توجه بیشتری شود.


وی افزود: گلوگاه دیگر فساد، در ورود و خروج کالا است. در مسئله صادرات و واردات هم منظور این نیست که هرکسی از هواپیما خارج شود، کیف‌دستی‌اش را بگردند؛ این‌جور مسائل جزئی است ولی به‌عنوان‌مثال وقتی به یک شخص یا گروهی مجوز داده می‌شود که چند هزار خودرو را بدون پرداخت حق گمرکی وارد کشور کرده و ارز ۴۲۰۰ تومانی هم برای این امر به او اختصاص پیدا کند و نهایتاً او این خودروها را به قیمت آزاد به فروش برساند، قطعاً تخلف است و باید از بروز این مسائل پیشگیری و با عوامل آن برخورد شود.




بیشتر بخوانید:


اولویت قرار دادن مبارزه با فساد توسط آیت‌الله رئیسی، مبتنی با مبانی قرآنی است




وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: در این مورد با یک محاسبه سرانگشتی می‌توان دریافت که بالای ۱۰۰ میلیارد تومان سود بدون حرکت، برای این افراد حاصل می‌شود. مثال دیگر اینکه به پتروشیمی‌ها اجازه داده می‌شود که گاز را با قیمت بسیار پایین استفاده کنند ولی کالاهایشان را به قیمت دلار روز به مردم بفروشند یا صادر کنند. این قضیه موجب انباشت ثروت در دست گروه‌های خاصی می‌شود؛ این‌ها گلوگاه‌هایی هستند که باید پیرامونشان توجه شده و برنامه‌ریزی درست انجام گیرد. در این موارد قانون وجود دارد ولی درزمینهٔ اجرا مشکل پیدا می‌شود.


مردم باید در جریان فرآیند صدور مجوزها قرار بگیرند


سلیمانی با بیان اینکه در این موارد دستگاه‌های نظارتی هم ورود می‌کنند ولی باید قبل از اتفاق، جلوی این موارد را گرفت، اذعان کرد: فساد مانند سیلی است که اگر بروز پیدا کند، به‌راحتی نمی‌توان جلوی آن را گرفت. دولت آینده باید این گلوگاه‌ها که اکثراً شناخته‌شده هستند را مسدود کند. باید نظام بازرسی و نظارت اصلاح‌شده و تا جای ممکن در صدور مجوزها شفافیت ایجاد شود. مردم باید از تمام این موارد آگاه شوند زیرا چنین مسائلی اکثراً یا مخفی می‌ماند یا به زبان پیچیده‌ای آن را بیان می‌کنند که کسی متوجه آن نمی‌شود.


وی ادامه داد: اگر این اتفاق بیافتد، مردم ناظر می‌شوند و مفاسد را ردیابی می‌کنند. درعین‌حال دولت هم باید فرصت و زمینه را برای سرمایه‌گذاری فراهم کند و هر سرمایه‌گذاری به‌عنوان فاسد تلقی نشود. این موضوع مانند یک شمشیر دو لبه است یعنی درعین‌حالی که باید گلوگاه‌های فساد شناسایی و بازرسی‌شده و قانونمند شوند، درزمینهٔ سرمایه‌گذاری هم تسهیل شود تا اقتصاد رشد و شکوفایی داشته باشد.


نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی پیرامون نظام توزیع در ایران تصریح کرد: نظام توزیع کالا در ایران، به‌طورکلی ایراد دارد. معتقدم اگر دولت بتواند نظام توزیع را در تمام موارد خصوصاً در بخش کشاورزی و صنعتی سامان بدهد و با چارچوب‌سازی آن را قانونمند کند، به نفع همه ازجمله تولیدکنندگان خواهد بود. هم‌اکنون تولیدکنندگان تمام محصولات ازجمله محصولات کشاورزی و کالاهای صنعتی، سود اصلی را نمی‌برند و دلال‌ها بدون سرمایه‌گذاری صرفاً با لابی‌گری، سود اصلی را به دست می‌آورند. اگر بیشتر سود به کشاورزان برسد، آن را خرج گسترش کسب‌وکار خود می‌کنند که‌ این مطلب باعث پویایی اقتصاد کشور می‌شود ولی دلال‌ها در اکثر موارد پول را به خارج از کشور می‌برند و عملاً سرمایه ملی هدر می‌رود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب