کنترل نکردن سیستان و بلوچستان باعث افزایش مرگهای کرونایی میشود
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، شیوع کرونای دلتا در استان سیستان و بلوچستان و در کنار تمام محرومیتهایی که دارد انبوهی از مشکلات ایجاد کرده است. کمبودهای متعدّد در کنار شیوع کرونای هندی، سیستان را با بحرانی بزرگتر از آنچه تاکنون گرفتارش بوده، درگیر میکند. این شرایط سبب گلایه نمایندگان مجلس، فعالان و اهالی از وزارت بهداشت و دولت شده است. نمایندگان زیادی تقصیر را متوجه وزیر بهداشت و مسئولانی میدانند که به وضعیت سیستان بیتوجه هستند. پس از این اعتراضات اما وعدههایی داده شد.
به استثنای مشکلاتی که سالها دامن سیستان را گرفته است، اهالی این استان برای مقابله با کرونا از نظر کیت آزمایشگاهی، دارو، مرکز درمانی و ... در تنگنا هستند. چندی پیش شهریاری، نماینده مجلس اعلام کرد که ۶ هزار کیت تشخیص کرونا به سیستان فرستاده خواهد شد، قرار بود دارو هم فرستاده شود و موارد دیگر نیز به همچنین. اما تا امروز خبری از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر منتشر نشده که گویای تحویل آن اقلام خبری باشد.
سیستان روزانه ۵ هزار مبتلای به کرونا دارد
محمد سرگزی، نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه بعد از اعتراضات نمایندگان و مردم سیستان چه امکاناتی به این استان تعلق گرفته است، در گفتوگو با خبرگزاری آنا گفت: تاکنون ۲۴ میلیارد از ۱۰۰ میلیاردی که قرار بود به مقابله با کرونا تعلق بگیرد، به استان سیستان تعلق گرفته است، همچنین مقادیری داروی رمدیسیویر برای این استان تهیه شد، همچنین به خاطر پوشش خبری مناسب مشکلات سیستان کمکهایی توسط مجموعههای مختلف جمع شد که قرار است به سیستان انتقال پیدا بکند.
وی ضمن بیان اینکه سیستان بنا بر آمار رسمی روزانه ۱۵۰۰ مبتلا به کرونا دارد، بیان کرد: این آمار رسمی است و پیشبینی ما بیشتر از این تعداد است، حدس زده میشود که ما روزانه آماری معادل ۵ هزار نفر مبتلا باید داشته باشیم. این معادل تعداد کل مبتلایان در سال گذشته در کل کشور است و البته نوع کرونا کرونای دلتا است که کمتر از سی ثانیه میتواند منتقل شود.
سیستان نیازمند حمایت خیرین و همت تمام مسئولین است
رئیس فراکسیون حقوق بشر و شهروندی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ما به همکاری بین بخشی میان دولت، خیرین و نهادهای انقلابی نیاز داریم تا بتوانیم بر مشکلات سیستان و بلوچستان چیره شویم.
سرگزی اشاره کرد: اگر سیستان کنترل نشود شاهد گسترش این وضعیت در کل کشور خواهیم بود که این میتواند موجب مرگ و میر تعداد زیادی از هموطنان شود.
وی ادامه داد: در گلایهمندیهای مربوط به سیستان موضوع کمبود تخت بیمارستانی برای بیماران کرونایی مطرح بود. کمی بعد از اینکه چنین اظهاراتی منتشر شد، وزارت بهداشت از آماری در خصوص تختهای خالی بیمارستان ارائه داد. اما همین خبر با واکنش مردم در شبکههای اجتماعی روبهرو شد. بسیاری از افراد میگویند سیستان تخت خالی نداشت و مسئولان درمانی استان با ترخیص یا جابهجایی برخی بیماران سرطانی، فضای چند بخش را خالی کردند تا بتوانند پاسخگوی افکار عمومی باشند. در واقع هیچ تختی به بیمارستانهای سیستان اضافه نشده است.
هیچ تختی به بیمارستانهای سیستان اضافه نشده است
نماینده مردم زابل در واکنش به اظهارات کاربران فضای مجازی و ادعای وزارت بهداشت، تشریح کرد: این کار با نیت بدی انجام نشد. درواقع قبلاً بخشهایی برای بیماران کووید-۱۹ تعبیه شده بود و وقتی آمار افزایش چشمگیر پیدا کرد، قاعدتا تختهایی از بخشهای دیگر باید به بحث کرونا تخصیص پیدا میکرد. وزارت بهداشت هم همین تصمیم را گرفت و گمان نمیکنم جای نقد داشته باشد.
وی افزود: به تعداد تختهای بیمارستانی اضافه نشده است و مسئولان تختها را مدیریت میکنند. مشکل اصلی اما وضعیت بیماران دیگر است که آنها نیاز به درمان دارند و نمیتوانیم فرصت درمان را از بیماران دیگر سلب کنیم تا کرونا تمام شود. بنابراین نیاز به بیمارستانهای صحرایی و موقت داریم. احداث این بیمارستانها باید با سرعت انجام شود، بیمارستانهایی که سیار باشند و بتوانند در مناطق مختلف استان به بیماران کرونایی خدمت ارائه دهند.
از آنجا که سیستان و بلوچستان همواره با محرومیتی مثالزدنی در سطح کشور مواجه بوده است، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که این استان همپای استانهای برخوردار در برابر کرونا تاب بیاورد. بنابراین، در ایامی که تمام کشورهای جهان با ویروس کرونا دست به گریبان هستند، باید نگاه ویژهتری به استانهای محروم داشت. بسیار بدیهی است که در چنین بحرانی مناطقی مانند سیستان چالش بیشتری خواهد داشت. منصفانه نیست که سیستان یا مناطق کم برخوردارتر در نظر مسئولان نادیده بمانند و البته که منصفانه نیست که عدالت درمانی سالها از نظر مسئولان پنهان مانده باشد.
انتهای پیام/۴۱۶۱/پ
انتهای پیام/