دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 تير 1400 - 11:05
گزارش آنا از تأسیس بیمارستان صحرایی؛

نیروهای مسلح پای کار سیستان و بلوچستان/ همه برای زندگی دوباره بسیج شدند

استان سیستان و بلوچستان از ویروس جهش‌یافته‌ کرونا موسوم به دلتا در امان نبوده است و در سایه کمبود امکانات درمانی و بهداشتی، نمایندگان این استان از ارتش و سپاه برای بیمارستان صحرایی درخواست کمک کردند.
کد خبر : 593634
سیستان

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، موج پنجم کرونا به ایران رسید و باز آمار مرگ‌ومیر در کشور سیر صعودی به خود گرفته است؛ اوایل اردیبهشت‌ ۱۴۰۰ بود که وزارت بهداشت از ورود سویه هندی کرونا به کشور هشدار داد. حالا پس از گذشت دو ماه به نظر می‌رسد که این سویه ویروس کرونا در حال تبدیل‌شدن به ویروس غالب در کشور است.


استان سیستان و بلوچستان نیز از ویروس جهش‌یافته‌ کرونا موسوم به دلتا در امان نبوده است و در سایه کمبود امکانات درمانی و بهداشتی، اخبار منتشرشده از این استان، تصویر ترسناک‌تری ترسیم می‌کند.


سید محمد هاشمی شهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دراین‌باره می‌گوید: «در ۲۴ ساعت گذشته در منطقه تحت پوشش این دانشگاه ۳۷۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا بستری شده‌ و ۲۱ فوتی در این بازه زمانی در مراکز درمانی استان سیستان و بلوچستان ثبت شده است».


با گسترش شیوع ویروس کرونای نوع دلتا در اکثر شهرهای ایران، نقشه تقسیم‌بندی میزان شیوع تقریباً به رنگ قرمز و نارنجی در آمده است و در این میان وضعیت استان سیستان و بلوچستان بحرانی گزارش‌شده به‌طوری‌که احمدعلی موهبتی، استاندار این استان گفته است که بیش از یک هفته است که آمار روزانه‌ مبتلایان در استان با آمار کشور پاکستان با ۲۲۰ میلیون نفر جمعیت برابری می‌کند.


نیروهای مسلح سیستان و بلوچستان را تنها نگذاشتند


فداحسین مالکی، نماینده مردم زاهدان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت:


«آقای نمکی! دیروز خبرنگاران استان ٣٠٠ تخت خالی شما را هم دیدند. آن کسی که به شما اطلاعات غلط می‌دهد، باعث شده حتی کادر مظلوم درمان از بیان حقایق و کمبودها بهراسند!
لفاظی و لج‌بازی با مردم را بس کنید!
به داد مردم برسید!»


معین‌الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار، نیک شهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی معتقد است: «سیستان و بلوچستان از نظر زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی با مشکلات متعددی روبه‌رو است از کمترین امکانات درمانی و رفاهی برخوردار بوده و در بسیاری از نقاط سیستان و بلوچستان برای رسیدن به نزدیک‌ترین مرکز درمانی بیماران باید مسافت طولانی نزدیک به ۱۵۰ کیلومتر را طی کنند، این موضوع برای مردمی که در محرومیت هستند، بسیار سخت و دشوار است؛ ناگفته نماند این استان کمترین میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفاظتی در کشور را نیز به خود اختصاص داده است؛ در این میان رفتار انفعالی مسئولان وزارت بهداشت نسبت به کرونای هندی در این استان منجر به اوج‌گیری بیماری در شهرهای مرزی شده است».




بیشتر بخوانید:


واکسیناسیون عمومی کرونا از فردا در کشور شروع می‌شود




در همین راستا، نمایندگان سیستان از ارتش و سپاه برای بیمارستان صحرایی درخواست کردند؛ اسماعیل حسین‌زهی، نماینده خاش در مجلس درباره درخواست مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان از فرمانده ارشد نظامی جنوب شرق کشور برای احداث بیمارستان صحرایی در این منطقه بیان می‌کند: «از سپاه و ارتش می‌خواهیم هر چه سریع‌تر نسبت به احداث بیمارستان‌های صحرایی در استان سیستان و بلوچستان مبادرت کرده و مرهمی بر دردهای مردم منطقه باشند به همین دلیل مجمع نمایندگان این استان بنا دارد در نامه‌ای از فرماندهان ارشد ارتش و سپاه چنین درخواستی را داشته باشد».


بر همین اساس، فرمانده نیروی زمینی ارتش وعده برای برپایی سه بیمارستان صحرایی در سیستان و بلوچستان را داد؛ امیر سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش با تأکید بر اینکه تا پایان مشکلات مردم سیستان و بلوچستان در کنارشان خواهیم بود، می‌گوید: «ارتش سه بیمارستان سیار در شهرهای زاهدان، خاش و زابل برپا می‌کند».


نیروهای مسلح سیستان و بلوچستان را تنها نگذاشتند


بعد از گذشت سه روز، دستور فرمانده نیروی زمینی ارتش محقق شد و رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان نزاجا از برپا کردن سه بیمارستان صحرایی صد تخت خوابه در زاهدان، خاش و زابل خبر داد. امیر سرتیپ دوم پزشک بهزاد مؤذنی، رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان نیروی زمینی ارتش دراین‌باره می‌گوید: «اولین کادر درمانی ما، متشکل از پنجاه نفر از تخصص‌های مختلف از شیراز عازم زاهدان شده‌اند. همچنین پنج مخزن اکسیژن ده تنی، بیست‌وپنج تنی و سی تنی از ارتش درخواست شد که آماده‌شده و ان‌شاءالله ظرف چند روز آینده در محل‌های مورد نظر نصب خواهد شد».


علاوه بر ارتش، سپاه پاسداران نیز برای کمک به مردم سیستان و بلوچستان وارد این استان شده است؛ فرمانده نیروی زمینی سپاه ضمن اشاره به برنامه‌ریزی استقرار دو بیمارستان سیار در سیستان و بلوچستان، اظهار می‌کند: «در راستای خدمت‌رسانی به دیگر بیماران مناطق محروم شمال این استان هفته آینده بیمارستان صحرایی در هیرمند برپا می‌کنیم».


سردار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه با اشاره به برنامه‌های سپاه در وضعیت کرونایی سیستان و بلوچستان، بیان می‌کند: «شرایط بیمارستان‌های کرونایی با دیگر بخش‌ها متفاوت است و در مراکز سیاری که برای بیماران کرونایی راه‌اندازی می‌شود، شاید امکان ویزیت دیگر بیماران وجود نداشته باشد. با توجه به اینکه تعدادی از مردم روستاها به‌ویژه در بخش «قرقری» شهرستان هیرمند در شمال این استان از بیماری‌های حادی رنج می‌برند، مقرر شد از هفته آینده بیمارستان صحرایی خاص این بیماران و به‌صورت عمومی برپا شود تا بتوان خدمات خوبی را به مردم این مناطق ارائه داد».


نیروهای مسلح سیستان و بلوچستان را تنها نگذاشتند


همچنین روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه جنوب شرق کشور طی اطلاعیه‌ای از ورود ۲۰۰ نفر از کادر درمانی نیروی زمینی سپاه پاسداران به‌منظور کمک به کادر بهداشت و درمان سیستان و بلوچستان خبر داد.


ارتش و سپاه پاسداران با توجه به مأموریت‌های سازمانی خود یعنی حفظ تمامیت ارضی و دفاع از استقلال و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران؛ به‌صورت مستمر و با آمادگی کامل، توان خود را ارتقا می‌بخشند و در طول دوران مقابله با ویروس کرونا اقداماتی از قبیل اختصاص بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها، اختصاص کادر پزشکی، ایجاد نقاهتگاه‌ها، ضدعفونی کردن اماکن در بسیاری از شهرها، کمک به کنترل تردد، پخش مواد ضدعفونی‌کننده و بهداشتی را در دستور کار خود قرار داده‌اند.


انتهای پیام/۴۱۶۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب