زاهدان در بحران کرونای دلتا تنها یک پزشک عفونی دارد/ معضل مردم سیستان و بلوچستان برای دسترسی به آب آشامیدنی سالم
معینالدین سعیدی در گفتوگو با خبرنگار شهری گروه جامعه خبرگزاری آنا گفت: استان سیستان و بلوچستان همیشه درگیر بحران بیآبی، بیبرقی، بیکاری، بهداشت و درمان و مدیریتی بوده است و پدیده کرونا دلتا هم مزید بر بحرانهای معمول شده است.
وی با اشاره به اینکه ابتلای مردم سیستان و بلوچستان به ویروس کرونا از آنچه گفته میشود بسیار فجیعتر است، افزود: شرایط زندگی مردم در این استان بسیار حاد و وخیم است حتی کیتهای تشخیص بیماری کرونا هم در دسترس نیست.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تقاضا داریم قرارگاه واکنش سریع که مسئولان وعده داده بودند سریعتر آماده شود.
سعیدی ضمن تاکید بر اینکه مردم هم در بروز بحران کرونا بیتاثیر نبودهاند گفت: به مردمی که در فقر دست و پا میزنند و تشنه و گرسنه هستند، نمیتوان گفت بهداشت را رعایت کن در حالیکه اولین قدم برای رعایت بهداشت داشتن آب برای شستوشو است.
وی با بیان اینکه در این استان شاخص دسترسی به آب آشامیدنی معمولی بسیار پایین است، ادامه داد: مردم برای تهیه آب شرب با پای پیاده کیلومترها مسیر طی را میکنند تا به منابع آبی «هوتکها» دسترسی پیدا کنند.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آب مصرفی مردم به صورت سقایی و تانکر تامین میشود، عنوان کرد: مردم سیستان و بلوچستان کمترین امکانات را برای تهیه آب دارند و همین امر علاوهبر سفرهای نوروزی مزید بر علت در زمینه شیوع کرونا شد.
سعیدی با انتقاد از عملکرد وزارت بهداشت در خصوص تامین زیرساختهای بهداشتی لازم در این استان عنوان کرد: حتی با شیوع و اپیدمی کرونای هندی فقط یک پزشک عفونی در زاهدان وجود دارد.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه از پهنه جاسک تا راسک باید ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی مستقر باشد، گفت: در حال حاضر کمتر از ۳۰۰ تخت در این پهنه جغرافیایی داریم و برخی شهرستانها فاقد مرکز درمانی هستند و این کمبود امکانات باعث میشود عده زیادی از بیماران با حال وخیم پس از طی کردن ۱۵۰ کیلومتر به مرکز درمانی برسند.
سعیدی تصریح کرد: میزان ابتلای مردم در سیستان و بلوچستان ۴ برابر بیشتر از حالت نرمال در کشور است.
این نماینده مجلس ادامه داد: به دلیل کمبود کیت تشخیص بیماری عدهای در حالت ناقل میمانند و افراد زیادی را مبتلا میکنند، از این رو سیر تلفات صعودی است.
وی افزود: ضروری است وزارت بهداشت به همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر بیاید تا در شرایط فعلی حداقل وضعیت را کنترل کنند.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/