لحظات هراسآور از زبان ناظران فروپاشی برج کاندو در فلوریدا
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، بهمحض اینکه خبر فروریختن یکباره برج ۱۲ طبقه کاندو در منطقه توریستی و ساحل موجسواری میامی در جنوب ایالت فلوریدا با عمری حدود ۴۰ سال بر سرخط خبرها رفت شاید کمتر کسی فکر میکرد این حادثه ابعادی بیش از آنچه تصور میشد دارد.
در چنین مواقعی بیشترین موضوعی که در مرکز توجه قرار میگیرد بررسی کارشناسانه علل وقوع حادثه است که برای شرکتهای بیمه بسیار مهم هستند. همین گزارشات کارشناسی هستند که مشخص میکنند آیا به مصدومان یا بازماندگان قربانیان حادثه غرامتی پرداخت میشود یا خیر. در مرحله بعد، شرکتهای ساختمانی هستند که از تجربه تلخ این حوادث در طرحهای خود استفاده میکنند تا از بروز حادثه مشابه جلوگیری شود. این گزارشها از دیدگاه امنیتی هم بسیار بااهمیت هستند چراکه در دو سه دهه اخیر بسیار مشاهده شده است که بخش عمدهای از حوادث درنهایت مستقیم یا غیرمستقیم به سیاست ربط داشته است.
بعد از وقوع این نوع حوادث، بازار شایعات هم داغ میشود و رسانههای اجتماعی که به دنبال مخاطب میگردند سکاندار این ترفند میشوند اما به عقیده برخی روانکاوان بازخوانی لحظهبهلحظه ماجرا از زبان حاضران درصحنه در زمان وقوع حادثه و پسازآن حضور نیروهای امداد و حتی کمک خودجوش مردم به حادثهدیدگان است که هم ذهن انسان را از پازلهای بیروح و منطقی که کارشناسان در کنار هم قرار میدهند دور میکند و هم یک حس عجیب انساندوستانه بدون توجه به همه محدودیتهایی که خود ما انسانها ایجاد کردهایم به کالبد مردم میدمد که تجربه کردن آن هیجانآور و هم عبرتآمیز است.
هراسآورترین نیمهشب ساحل موجسواری میامی
به بامداد پنجشنبه بازمیگردیم. آنهایی که از این حادثه وحشتناک جان سالم به در بردهاند میگویند که ساعت حدود یک و نیم بعد از نیمهشب بود که تکانهای شدیدی را حس کردند و همزمان صدای آژیر سیستم آتشنشانی برج کاندو به صدا درآمد. بهیکباره کوهی از آوار بود که از همه جا فرومیریخت و صحنههایی شبیه زلزلههای شدید را بازسازی میکرد. لازم به ذکر است که برج کاندو در قالب پروژه بزرگتری به نام برجهای شمپلین ساخته شده است.
فیورلا ترنزی استادیار دانشگاه بینالمللی فلوریدا که در بخش شرقی برجهای شمپلین در مجاورت برج کاندو زندگی میکند از آن شب میگوید. خانم ترنزی با چشمانی که هنوز مملو از وحشت است میگوید: ساعات اولیه بامداد پنجشنبه بود که با صدای بسیار بلندی که تا آن زمان مشابهش را نشنیده بودم از خواب بیدار شدم.
بسیاری از مردم منطقه میامی با ادیان و مذاهب مختلف اعلام کردهاند که برای نجات افرادی که زیر آوار هنوز زنده هستند مراسم نیایش بر پا کردهاند
ترنزی که حتی در زمان صحبت کردن در خصوص آن صدای مهیب دستهایش را روی گوشهایش گذاشته بود ادامه داد: آن صدا خیلی بلند، ناگهانی و وحشتناک بود. در ابتدا فکر کردم که رعدوبرق است اما بعدازآن صدای آژیر را شنیدم و با وحشتی که تمام وجودم را فرا گرفته بود از ساختمان خارج شدم که با گردوغبار بسیار غلیظی روبرو شدم که قدرت دید من را به چند متری خودم کاهش داده بود. همهجا پر از خاک بود. صدای فریاد، جیغ و درخواست کمک همه جا شنیده میشد. بخش جنوبی ساختمان محل زندگی خودم را بهزور میدیدم. دیدم که ساختمان عظیم کاندو مثل یکتکه ساندویچ دارد سقوط میکند.
سخنگوی پلیس که از اولین افرادی بود که بعد از فروریختن برج کاندو برای ارائه عملیات امداد و نجات به محل رسیده بود، در حین بازخوانی خاطرات آن شب رنگ چهرهاش سفید شده بود و سعی کرد که به دلیل شغلش خودش را آرام جلوه دهد از آن شب گفت: تعداد زیادی از مردم با پای پیاده و یا با هر وسیلهای که میشد خود را به بیمارستان نزدیک محل حادثه میرساندند. واقعاً صحنه بسیار تکاندهندهای بود.
بیشتر بخوانید:
فرو ریختن الگوی مدیریت آمریکایی در میامی!
تصاویر جدید از فروریختن ساختمانی در فلوریدا
سخنگوی مرکز درمانی آونچرا هم که آن شب در بیمارستان حاضر بود گفت: در میان خیل عظیمی از افراد مصدوم و مجروح که به بیمارستان آمده بودند حال دو نفر خیلی بد بود.
خبرنگاران و عکاسان خبری ازجمله گروهایی بودند که در محل حاضر شدند اما پلیس اجازه نزدیک شدن به برج کاندو را به آنها نمیداد. در این میان ران دسانتیس فرماندار فلوریدا نیز خود را به محل رسانده بود که خبرنگاران وی را حلقه کردند و از او بهعنوان مسئول اول ایالت پاسخ خواستند. وی به خبرنگاران گفت منتظر شنیدن خبرهای بدتر باشید اما هنوز امیدواریم که بتوانیم افرادی را که زیر آوار گیر افتادهاند نجات دهیم.
ری جادالا رئیس آتشنشانی میامی هم که از ابتدای حادثه اصلیترین مسئولیت را در امداد و نجات بر عهده داشت به خبرنگاران گفت: حدود ۳۵ نفر در همان ساعت اول حادثه از محل نجات داده شدند و دو نفر هم از زیر آوار بیرون آورده شدند که وضع خوبی ندارند.
وی ادامه داد که برج کاندو بخشی از برجهای شمپلین است که در سال ۱۹۸۱ در این منطقه توریستی ساخته شد و همیشه میزبان دهها گردشگر داخلی و خارجی بود. این ساختمان ۱۳ طبقه دارای ۱۳۵ واحد مسکونی بود که در همان اول کار نیمی از آنها فروریختند.
سخنگوی پلیس که از قبل با ترکیب جمعیتی منطقه آشنا بود اعلام کرد این منطقه یعنی ساحل موجسواری که این برج در آن قرار دارد از مدتها قبل محل اقامت یهودیان و ساکنانی از آمریکای جنوبی بود.
از جشن و پایکوبیهای شبانه تا برگزاری مراسم دعا و نیایش در ساحل میامی
دانیلا لوین کاوا شهردار منطقه اما تا بعدازظهر پنجشنبه در خصوص این حادثه اظهارنظر نکرد و درنهایت در خصوص علت فروریختن ساختمان اعلام کرد: اینیک سؤال مهندسی ساختمان است.
یک مقام بلند پایه ایالتی صراحتاً اعلام کرد منتظر شنیدن خبرهای بدتر باشید اما هنوز امیدواریم بتوانیم افرادی را که زیر آوار گیر افتادهاند نجات دهیم
در همین زمینه کنث دیرکتور، وکیلی که در احداث برج کاندو دخیل بوده اعلام کرد که ساختمان در شرف تعمیرات گستردهای روی فولاد زنگزده و بتن آسیبدیده زبربنایش بود. این تعمیرات بهعنوان بخشی از روند بررسی و صدور گواهینامه برای ساختمانهای ۴۰ ساله برنامهریزیشده بود.
دیرکتور میگوید او چیزی ندیده است که نشان دهد فروریختن برج ارتباطی با موارد مشخص شده در بررسی مهندسی داشته است اما در گزارشی در سال ۲۰۱۸، یک مشاور شواهد نگرانکنندهای از آسیب عمده ساختاری به فونداسیون بتنی زیر استخر و ترک خوردن فراوان ستونها، تیرها و دیوارهای پارکینگ در زیر ساختمان پیدا کرده بود.
در طبقه دهم این برج یک خانم فلیپینی که عاشق نواختن پیانو بود و همسرش شیلیاییاش زندگی میکردند. یک طبقه پایینتر یک زوج کهنسال که از مهاجران کوبایی بودند و در حال گذراندن دوران بازنشستگی بودند زندگی میکردند. یک زن جوان پاراگوئهای هم همین یک هفته قبل برای کار بهعنوان پرستار کودک به میامی آمده بود و در این برج سکنی گزیده بود.
برج کاندو وابسته به مجتمع برجهای شمپلین واقعاً کلکسیونی از ملیتهای مختلف را در خود جای داده بود. مهاجران آمریکای جنوبی، یهودیان ارتدکس و بازنشستگانی از کشورهای خارجی در این برج ساکن بودند. به همین دلیل بود که فروریختن این برج بهعنوان سمبلی از تراژدی بینالمللی شناخته شد و همه مردم در سراسر گیتی اخبار غمناک آن را دنبال کردند.
ریچارد لونا که در پاراگوئه زندگی میکند و اخبار مربوط به امداد و نجات این حادثه را بهدقت دنبال میکند میگوید: ما کاملاً ازنظر روحی آسیب دیدهایم.
بر اساس آخرین گزارشات تعداد اجسادی که تا به حال از زیر آوار بیرون کشیده شدهاند به ۹ نفر رسیده است اما تعداد مفقودین از یکصد تا ۱۵۰ نفر در تغییر است. نکته جالب اینجاست که بسیاری از مردم منطقه با هر دین و مذهبی اعلام کردهاند که برای نجات افرادی که زیر آوار هنوز زنده هستند مراسم نیایش بر پا کردهاند.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاعرسانی هیل، دانیلا لوین کاوا شهردار شهرستان میامی-داد ایالت فلوریدا روز گذشته (دوشنبه) در کنفرانس خبری اعلام کرد که درمجموع ۱۱ جسد از زیر آوار ساختمان فروریخته بیرون کشیده شده است.
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید روز گذشته اعلام کرد که سازمان مدیریت اضطراری فدرال، پرسنل و کارشناسان علوم ساختمانی را برای کمک به عملیات جستجو و نجات به منطقه اعزام کرده است و همچنین اف بی آی نیز افرادی را برای کمک به عملیات جستجو و نجات بازماندگان به محل حادثه اعزام کرده است.
ازآنجا که در پی ریزش ساختمان فوق، سؤالاتی درباره سهلانگاری مدیران ساختمان به وجود آورده است و زنجیرهای از رخدادهای پشت پرده این فاجعه هنوز تأیید نشده است، ساکی همچنین تصریح کرد که جو بایدن رئیسجمهور آمریکا از تحقیقات در خصوص علت ریزش ساختمان فوق حمایت میکند.
عمق فاجعه ریزش ساختمان در میامی تا حدی بود که بایدن چندی پیش با اعلام وضعیت اضطراری در فلوریدا، شرایط را برای کمک سازمان مدیریت بحران فدرال به دولت ایالتی فراهم آورد.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/