دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 خرداد 1400 - 10:08
دفتر وکالت آنا/۱۰۳

از شلاق تا حبس، در انتظار مزاحمین خیابانی

قرار گرفتن مزاحمت‌های خیابانی در زمره جرائم و تخلفات قانونی، مجازات‌هایی نظیر شلاق و حبس، را برای مرتکبین به این اقدام غیرقانونی، به دنبال دارد.
کد خبر : 587411
مزاحم

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، مزاحمت‌های خیابانی یکی از معضلات اجتماعی محسوب می‌شود که برگرفته از فرهنگ نادرست و جامعه پذیری نارسا و ناتمام افراد است. منظور از مزاحمت خیابانی انجام هرگونه رفتار و عملی است که عرصه عمومی را به محیطی ناامن و نامطلوب برای فعالیت اجتماعی زنان تبدیل می‌کند. لذا با توجه به اینکه اقدام به هر عملی که مزاحمت خیابانی محسوب می‌شود و منجر به اختلال در عملکرد مزاحمت شونده می‌شود، ارتکاب به آن جرم محسوب می‌شود و برای مرتکب شونده، مجازات در نظر گرفته شده است.


همچنانکه طبق ماده ۱۰۳ قانون منشور حقوق شهروندی زنان حق مشارکت در فضاها و مرکز عمومی دارند و به موجب آن هر موردی که باعث ایجاد خلل در این حضور و مشارکت شود با واکنش قانون رو به رو خواهد شد.همچنین بر اساس ماده ۱۴ منشور حقوق شهروندی، شهروندان از جمله زنان حق دارند در صورت تعرض به آزادی و امنیت خود در حداقل زمان ممکن و به سهولت به ماموران امنیتی دسترسی داشته باشند.


در کنار منشور حقوق شهروندی که با در نظر گرفتن حق حضور در اجتماع برای زنان، حق اعتراض به مزاحمت‌ها را برای آنها در نظر گرفته است، قانون مجازات اسلامی نیز ضمن برشمردن مزاحمت‌های خیابانی در زمره جرائم، برای مرتکبین به آن مجازات در نظر گرفته است. شاهد این ادعا ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی است که بر اساس آن هرکسی به صورت علنی در اماکن عمومی عمل حرامی را انجام دهد، علاوه بر کیفر عمل به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نیست ولی عفت عمومی را جریحه‌دار کند، فقط به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.


همچنین مطابق ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی، هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیر متعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی شود یا مردم را از کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد. علاوه بر این ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی نیز می‌گوید هر کس در اماکن عمومی، معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان شود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین کند، به حبس از دو تا ۶ ماه و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد. نکته قابل توجه این است که در نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه در خصوص این ماده آمده که به کار بردن لفظ یا الفاظ رکیک جهت تحقق جرم موضوع ماده ۶۱۹ شرط نیست و چنانچه مسلم شود که مردی به قصد مزاحمت زنی را تعقیب کرده است، قابل مجازات است.


انتهای پیام/۴۱۵۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب