دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 تير 1400 - 00:08
عظیمیان در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

دسترسی گروه‌ها و مناطق آسیب‌پذیر به دانش حقوقی با اجرای طرح «هر مسجد یک مشاور»

آسیب‌های اجتماعی نیازمند هم‌افزایی تخصص‌های مختلف برای شناسایی و پیشگیری استرئیس مرکز تحقیقات حقوق و معاضدت قضائی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود از اجرای طرح هر مسجد یک مشاور با هدف افزایش دسترسی گروه‌ها و مناطق آسیب‌پذیر به دانش حقوقی و جلوگیری از تضییع حقوق افراد کم‌برخوردار خبر داد.
کد خبر : 586980
عسل عظیمیان رئیس مرکز تحقیقات حقوق و معاضدت قضائی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، نیمه دوم بهمن 99 دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر به‌عنوان دبیرخانه کنسرسیوم آسیب‌های اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شد.


یکی از دغدغه‌های امروز جامعه ایرانی فراوانی و افزایش به‌روز آسیب‌های اجتماعی بوده که ابعاد دیگری در جنبه‌های روانی و فرهنگی را به خود معطوف داشته و مقوله آسیب‌های اجتماعی در سال‌های اخیر تبدیل به موضوعی مهم در عرصه سیاست‌گذاری اجتماعی شده است.


با توجه به ظرفیت بالای علمی و تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در زمینه آسیب‌های اجتماعی و بهره‌گیری این واحد دانشگاهی از نیروهای مجرب در این زمینه و وجود مرکز تحقیقاتی فعال و مناسب در زمینه آسیب‌های اجتماعی، این دانشگاه به‌عنوان دبیرخانه کنسرسیوم آسیب‌های اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شد.


اهداف تشکیل کنسرسیوم‌ها در بزرگ‌ترین دانشگاه کشور


کنسرسیوم‌های مختلف با توجه به سیاست‌های دانشگاه آزاد اسلامی در هم‌افزایی برای پروژه‌های ملی راهبردی و انطباق طرح‌های تحقیقاتی با نیازهای اصلی کشور شکل گرفته‌اند و کنسرسیوم آسیب‌های اجتماعی یکی از این کنسرسیوم‌هاست.


تشکیل شبکه مراکز علمی و تحقیقاتی فعال در حوزه‌های مرتبط با یکدیگر در قالب کنسرسیوم می‌تواند با هماهنگی، برنامه‌ریزی و اشتراک‌گذاری توان علمی، موجب هم‌افزایی، رشد و شتاب هرچه بیشتر در مسیر رفع نیازهای تحقیقاتی جامعه شود.


همکاری ۷ واحد دانشگاهی در زمینه آسیب‌های اجتماعی


لزوم هماهنگی میان واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی برای تقسیم کار، پرهیز از موازی‌کاری، انتقال و اشتراک تجربیات و در نهایت حرکت بر مبنای برنامه‌ای منسجم با چشم‌اندازی مطلوب و معقول یکی دیگر از اهداف کنسرسیوم‌هاست.


با انتخاب واحد دانشگاهی اسلامشهر به‌عنوان دبیرخانه کنسرسیوم آسیب‌های اجتماعی، مراکز تحقیقاتی هفت واحد فعال دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه آسیب‌های اجتماعی یعنی مرکز تحقیقات خانواده واحد سنندج، مرکز تحقیقات روانشناسی واحد ارومیه، مرکز تحقیقات سلامت و تندرستی واحد رودهن، مرکز تحقیقات تازه‌های روانشناختی کاربردی واحد کرمانشاه، مرکز تحقیقات آسیب‌های اجتماعی فرهنگی واحد دهاقان، مرکز تحقیقات حقوق و معاضدت قضائی واحد شاهرود و مرکز تحقیقات خانواده و آسیب‌های اجتماعی واحد گرمسار از این پس با همکاری و تلاش گروهی متمرکز، تحقیقات و فعالیت‌های خود را در زمینه آسیب‌های اجتماعی گسترده‌تر کرده و به‌صورت فراسازمانی عمل خواهند کرد.


توانایی تصمیم‌گیری، حل مسئله، تفکر خلاق، تفکر نقادانه، رویارویی با هیجان‌ها، توانایی رویارویی با استرس‌ها و ... از مهارت‌هایی است که در مراکز تحقیقاتی آسیب‌های اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی آموزش داده می‌شود.


خبرنگار آنا به همین مناسبت با رئیس مرکز تحقیقات حقوق و معاضدت قضائی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود درباره اهداف، برنامه‌ها، انتظارات و چشم‌انداز این کنسرسیوم گفت‌وگو کرده است.


عسل عظیمیان در پاسخ به این پرسش که با توجه به تشکیل دبیرخانه کنسرسیوم در اسلامشهر؛ همکاری مرکز تحقیقاتی شما با دبیرخانه کنسرسیوم به چه صورت است و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟ اظهار کرد: مسئله آسیب‌های اجتماعی موضوعی چندبخشی و بین‌رشته‌ای است و نیازمند هم‌افزایی تخصص‌های مختلف در راستای شناسایی، پیشگیری و حذف آسیب‌هاست.


وی افزود: بنابراین کنسرسیوم با چنین هدفی از مجموعه‌ای از مراکز تحقیقاتی تخصصی در زمینه‌های مختلف رفتاردرمانی، روانشناسی خانواده، حقوق و ... استفاده کرده تا هم‌پوشانی تخصصی مراکز، منجر به تحقق این اهداف شود، تاکنون دو وبینار تخصصی بین مراکز به همت دبیرخانه برگزار شده و رؤسای مراکز دغدغه‌ها، برنامه‌ها و تجربیات خود را به اشتراک گذاشته‌اند.


رئیس مرکز تحقیقات حقوق و معاضدت قضائی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در پاسخ به این سؤال که تشکیل دبیرخانه کنسرسیوم تا چه اندازه به کار گروهی مراکز کمک می‌کند و چه نتایجی را دربر خواهد داشت؟‌ توضیح داد: انجام اولویت‌های اجتماعی در سطح کشوری و با تمرکز زیرساختی به تنهایی و با گزینش یک تخصص مقدور نیست؛ بنابراین تشکیل دبیرخانه با هدف سنتز این مهارت‌ها و جهت‌دهی ظرفیت‌ها و توانایی‌های مراکز در راستای هدف مشترک می‌تواند جریان توفیق هدف را تسریع ببخشد.


عظیمیان درباره برنامه‌های مرکز تحقیقاتی حقوق و معاضدت قضائی واحد شاهرود برای همکاری با دبیرخانه کنسرسیوم آسیب‌های اجتماعی و اینکه آیا تاکنون حرکتی صورت گرفته است، بیان کرد: مرکز تحقیقات حقوق و معاضدت قضائی در دو هسته حقوق کیفری و حقوق مهندسی توانایی و ظرفیت حرکت مؤثر در راستای رفع آسیب‌های اجتماعی را دارد.


وی اضافه کرد: پیش از این دو طرح برون‌دانشگاهی در بخش «فساد اداری» و «احساس امنیت» به‌عنوان پیش‌فاکتورهای آسیب‌های اجتماعی و «مطالعات آسیب‌شناسی در حوزه همسران زندانیان» به‌عنوان آسیب‌دیدگان مضاعف را در کارنامه مرکز تحقیقات داشته‌ایم. برنامه معاضدت و ارشاد حقوقی رایگان گروه‌های کم‌بضاعت که نقش بسیار مؤثری در کاهش و بهبود آسیب‌های اجتماعی برعهده دارد به دلیل محدودیت‌های فیزیکی کاسته شده؛ اما مقدمات اجرای مجدد این طرح در بستر مجازی فراهم شده و به‌زودی رونمایی خواهد شد.


انجام طرح هر مسجد یک مشاور به‌صورت کنترل‌شده


رئیس مرکز تحقیقات حقوق و معاضدت قضائی واحد شاهرود درباره تازه‌ترین فعالیت این مرکز در زمینه آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد: طرح هر مسجد یک مشاور به‌صورت کنترل‌شده و با توجه به پروتکل‌های بهداشتی با هدف افزایش دسترسی گروه‌ها و مناطق آسیب‌پذیر به دانش حقوقی و جلوگیری از تضییع حقوق افراد کم‌برخوردار به‌صورت آزمایشی انجام شده و ادامه خواهد یافت.


عظیمیان عنوان کرد: به همت و پیگیری دفتر امام‌جمعه شهرستان شاهرود در راستای شناسایی و کنترل آسیب‌های اجتماعی برنامه «سند توسعه فرهنگی اجتماعی شاهرود با رویکرد جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی» در دست تدوین و اقدام است که مسئولیت کمیته شناسایی آسیب‌های اجتماعی و اولویت‌بندی آنها برعهده این جانب قرار داده شده است. علاوه‌بر آن برنامه‌های مختلفی از لحاظ پیشگیری زودرس را در بحث آسیب‌های فضای مجازی در گروه‌های سنی مختلف با همکاری آموزش و پرورش در دست اقدام داریم.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب