کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی چه مأموریتهایی دارد؟/ رصد توانمندی و قابلیت واحدهای پژوهشی
گروه استانهای خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ نیمه دوم بهمن امسال دانشگاه آزاد اسلامی اسلامشهر بهعنوان دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شد.
یکی از دغدغههای امروز جامعه ایرانی فراوانی و افزایش بهروز آسیبهای اجتماعی بوده که ابعاد دیگری در جنبههای روانی و فرهنگی را به خود معطوف داشته و مقوله آسیبهای اجتماعی در سالهای اخیر تبدیل به موضوعی مهم در عرصه سیاستگذاری اجتماعی شده است.
با توجه به ظرفیت بالای علمی و تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در زمینه آسیبهای اجتماعی و بهرهگیری این واحد دانشگاهی از نیروهای مجرب در این زمینه و وجود مرکز تحقیقاتی فعال و مناسب در زمینه آسیبهای اجتماعی، این دانشگاه بهعنوان دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شد.
اهداف تشکیل کنسرسیومها در بزرگترین دانشگاه کشور
با توجه به سیاستهای دانشگاه آزاد اسلامی در همافزایی برای پروژههای ملی راهبردی و انطباق طرحهای تحقیقاتی با نیازهای اصلی کشور، کنسرسیومها در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفت که کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی یکی از این کنسرسیومهاست.
تشکیل شبکه مراکز علمی و تحقیقاتی فعال در حوزههای مرتبط با یکدیگر در قالب کنسرسیوم میتواند با هماهنگی، برنامهریزی و اشتراکگذاری توان علمی، موجب همافزایی، رشد و شتاب هرچه بیشتر در مسیر رفع نیازهای تحقیقاتی جامعه شود.
همکاری ۷ واحد دانشگاهی در زمینه آسیبهای اجتماعی
لزوم هماهنگی میان واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی برای تقسیم کار، پرهیز از موازیکاری، انتقال و اشتراک تجربیات و نهایتاً حرکت برمبنای برنامهای منسجم با چشماندازی مطلوب و معقول یکی دیگر از اهداف کنسرسیومهاست.
با انتخاب واحد دانشگاهی اسلامشهر بهعنوان دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی، مراکز تحقیقاتی هفت واحد فعال دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه آسیبهای اجتماعی یعنی مرکز تحقیقات خانواده واحد سنندج، مرکز تحقیقات روانشناسی واحد ارومیه، مرکز تحقیقات سلامت و تندرستی واحد رودهن، مرکز تحقیقات تازههای روانشناختی کاربردی واحد کرمانشاه، مرکز تحقیقات آسیبهای اجتماعی فرهنگی واحد دهاقان، مرکز تحقیقات حقوق و معاضدت قضائی واحد شاهرود و مرکز تحقیقات خانواده و آسیبهای اجتماعی واحد گرمسار از این پس با همکاری و تلاش گروهی متمرکز، تحقیقات و فعالیتهای خود را در زمینه آسیبهای اجتماعی گستردهتر کرده و بهصورت فراسازمانی عمل خواهند کرد.
توانایی تصمیمگیری، حل مسئله، تفکر خلاق، تفکر نقادانه، رویارویی با هیجانها، توانایی رویارویی با استرسها و ... از مهارتهایی است که در مراکز تحقیقاتی آسیبهای اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی آموزش داده میشود.
خبرنگار آنا به همین مناسبت با زهره افشارمند رئیس دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس مرکز تحقیقات آسیبهای اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر درباره اهداف، برنامهها، انتظارات و چشمانداز این کنسرسیوم گفتوگو کرده است که مشروح آن را میخوانید.
آنا: با توجه به تشکیل دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی در واحد اسلامشهر، همکاری مرکز تحقیقاتی شما با دبیرخانه کنسرسیوم به چه صورت است و چه اهدافی را دنبال میکند؟
افشارمند: کاهش آسیبهای اجتماعی نیازمند عزم همگانی است، هدف دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، تبیین سیاستگذاری راهبردی دانشگاه آزاد طبق اعلام سازمان مرکزی و تعریف پروژههای راهبردی در سطح کلان ملی و مدیریت اجرای این پروژهها در راستای رفع نیازهای کشور است.
این دبیرخانه بهمنظور رصد توانمندیها و قابلیتهای واحدهای پژوهشی و معرفی متقابل آنها به یکدیگر و نیز پشتیبانی معنوی، همفکری و تقسیم کار در حوزه طرحهای تحقیقاتی بهمنظور جلوگیری از انجام پژوهشهای موازی و تکراری تلاش میکند.
آنا: تشکیل دبیرخانه کنسرسیوم تا چه اندازه به کار گروهی مراکز کمک میکند و چه نتایجی را دربر خواهد داشت؟
افشارمند: تشکیل دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی نیازمند یک سینرژی و همافزایی بین مراکز تحقیقاتی عضو است که از ظرفیت اعضای کنسرسیوم و کارگروههای تخصصی و مسئولیتدهی به آنها در راستای ایجاد فرصتهای جذب منابع مالی از مراکز مختلف دولتی و عمومی برای انجام طرحهای کلان ملی استفاده میکند و جهتدهی و هدفمندسازی این تیم تحقیقاتی و درخواست گزارشهای عملکرد اعضای کنسرسیوم برعهده دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی است.
آنا: برنامههای مرکز تحقیقاتی واحد اسلامشهر برای همکاری با دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی چیست؟
افشارمند: تبیین سیاستگذاری راهبردی دانشگاه و تعیین اهداف مربوطه طبق اساسنامه سازمان مرکزی، شناسایی و معرفی ظرفیتهای بالفعل علمی، کاربردی و اجرایی در مراکز تحقیقاتی مرتبط، ارسال گزارشهایی از امور انجامشده درباره فعالیتهای مربوط به کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی توسط اعضای کنسرسیوم در واحدهای دانشگاهی، معرفی نمایندگان رسمی از واحدهای دانشگاهی عضو کنسرسیوم و تشکیل گروههای همکاری در فضای مجازی و تشریک مساعی و تعیین نقشه راه کنسرسیوم برخی از برنامههای مرکز تحقیقات آسیبهای اجتماعی واحد اسلامشهر است.
برگزاری نخستین نشست تخصصی بین اعضای کنسرسیوم و تعیین هدفها و برنامه کاری و انجام هماهنگیهای لازم، تشکیل کارگروههای تخصصی و مشخصکردن مسئولیتهای آنها، ایجاد یک سامانه و بانک اطلاعاتی مشترک، ارسال طرحهای ارائهشده در یک بازه زمانی خاص، تدوین برنامه یکساله دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی از دیگر برنامههای این مرکز تحقیقاتی است.
آنا: تازهترین فعالیت مرکز تحقیقات آسیبهای اجتماعی واحد اسلامشهر در زمینه آسیبهای اجتماعی چیست؟
افشارمند: ارتباط با سازمان مردمنهاد کنگره 60 و انعقاد تفاهمنامه همکاری در اجرای طرحهای پژوهشی، گسترش کلینیک درمان اعتیاد در دانشگاه آزاد و رهایی و درمان بیش از 40 فرد مصرفکننده مواد محرک و مخدر و ایجاد مراکز مشابه در واحدهای متقاضی، انجام طرح تحقیقاتی با عنوان مقایسه ساختار و عملکرد مغز معتادان مواد محرک و مخدر در ابتدای درمان به روش DST با افراد سالم با استفاده از نقشهبرداری مغز (FMRI) و گسترش ارتباطات با نهادها و ارگانهای مرتبط در خصوص تدوین طرح جامع با اولویت کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی، برگزاری وبینارهای تخصصی اعتیاد و راهکارهای پیشگیرانه آن از فعالیتهای این مرکز است.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/