برنامه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی برای حل معضل حاشیهنشینی شهرها
گروه استانهای خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ یکی از دغدغههای امروز جامعه ایرانی فراوانی و افزایش بهروز آسیبهای اجتماعی بوده که ابعاد دیگری در جنبههای روانی و فرهنگی را به خود معطوف داشته و مقوله آسیبهای اجتماعی در سالهای اخیر تبدیل به موضوعی مهم در عرصه سیاستگذاری اجتماعی شده است.
با توجه به ظرفیت بالای علمی و تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در زمینه آسیبهای اجتماعی و بهرهگیری این واحد دانشگاهی از نیروهای مجرب در این زمینه و وجود مرکز تحقیقاتی فعال و مناسب در زمینه آسیبهای اجتماعی، این دانشگاه نیمه دوم بهمن امسال بهعنوان دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شد.
اهداف تشکیل کنسرسیومها در بزرگترین دانشگاه کشور
با توجه به سیاستهای دانشگاه آزاد اسلامی در همافزایی برای پروژههای ملی راهبردی و انطباق طرحهای تحقیقاتی با نیازهای اصلی کشور، کنسرسیومهایی در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفت که کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی یکی از آنهاست.
تشکیل شبکه مراکز علمی و تحقیقاتی فعال در حوزههای مرتبط با یکدیگر در قالب کنسرسیوم میتواند با هماهنگی، برنامهریزی و اشتراکگذاری توان علمی، موجب همافزایی، رشد و شتاب هرچه بیشتر در مسیر رفع نیازهای تحقیقاتی جامعه شود.
همکاری ۷ واحد دانشگاهی در زمینه آسیبهای اجتماعی
لزوم هماهنگی میان واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی برای تقسیم کار، پرهیز از موازیکاری، انتقال و اشتراک تجربیات و نهایتاً حرکت برمبنای برنامهای منسجم با چشماندازی مطلوب و معقول یکی دیگر از اهداف کنسرسیومهاست.
با انتخاب واحد دانشگاهی اسلامشهر بهعنوان دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی، مراکز تحقیقاتی هفت واحد فعال دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه آسیبهای اجتماعی یعنی مرکز تحقیقات خانواده واحد سنندج، مرکز تحقیقات روانشناسی واحد ارومیه، مرکز تحقیقات سلامت و تندرستی واحد رودهن، مرکز تحقیقات تازههای روانشناختی کاربردی واحد کرمانشاه، مرکز تحقیقات آسیبهای اجتماعی فرهنگی واحد دهاقان، مرکز تحقیقات حقوق و معاضدت قضائی واحد شاهرود و مرکز تحقیقات خانواده و آسیبهای اجتماعی واحد گرمسار از این پس با همکاری و تلاش گروهی متمرکز، تحقیقات و فعالیتهای خود را در زمینه آسیبهای اجتماعی گستردهتر کرده و بهصورت فراسازمانی عمل خواهند کرد.
توانایی تصمیمگیری، حل مسئله، تفکر خلاق، تفکر نقادانه، رویارویی با هیجانها، توانایی رویارویی با استرسها و ... از مهارتهایی است که در مراکز تحقیقاتی آسیبهای اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی آموزش داده میشود.
رئیس مرکز تحقیقات خانواده دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و عضو دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که با توجه به تشکیل دبیرخانه کنسرسیوم در اسلامشهر، همکاری مرکز تحقیقاتی شما با دبیرخانه کنسرسیوم به چه صورت است و چه اهدافی را دنبال میکند؟ اظهار کرد: همکاری مرکز تحقیقات خانواده با دبیرخانه کنسرسیوم مناسب بوده است. این مرکز در آخرین جلسه که بهصورت مجازی برگزار شد، شرکت کرد و با اهداف آن آشنایی حاصل شد.
فردین باتمانی افزود: در مرکز تحقیقات خانواده دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج متناسب با اهداف دبیرخانه کنسرسیوم اقداماتی را که بتوان در حوزه خانواده و در سطح استان انجام داد، حتماً مدنظر قرار خواهیم داد. بهعنوان مثال از اهداف مورد نظر میتوان معضل حاشیهنشینی شهرها را ذکر کرد که اتفاقاً یکی از معضلات اصلی شهر سنندج هم بهشمار میآید و در این راستا مرکز تحقیقات میتواند در زمینههای آموزشی، پژوهشی و خدمات مشاورهای تخصصی ایفای نقش کند.
همایش ملی «خانواده و تحول سبک زندگی» برگزار میشود
وی در پاسخ به این سؤال که تشکیل دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی تا چه اندازه به کار گروهی مراکز کمک میکند و چه نتایجی را دربر خواهد داشت، عنوان کرد: تشکیل دبیرخانه کنسرسیوم تجربه جدیدی در این حوزه است که میتواند به تقسیم کار و همافزایی در برنامهریزیها، اقدامات و تلاشها بینجامد. یکی از ضرورتهای جامعه کنونی، تشکیل همین کنسرسیومهاست که در نتیجه تحقیقات با تمرکز بر مسائل اساسی و همافزایی بتوان در راستای برطرفکردن آسیبها و تعالی جامعه اقدام کرد.
عضو دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ازجمله مزایای تشکیل کنسرسیومها میتوان افزایش ابتکار و نوآوری، تصمیمگیری مناسبتر، کاهش برخی نگرانیها، افزایش توانمندی مراکز، فعالترشدن مراکز، شناخت جامعتر آسیبهای اساسی و فراگیر جامعه و تقسیم وظایف بین مراکز در راستای حل مشکلات را نام برد.
باتمانی درباره برنامههای مرکز تحقیقات خانواده دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج برای همکاری با دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی و اقدامات انجامشده توضیح داد: ازجمله برنامههای مرکز میتوان شرکت فعال در جلسات دبیرخانه کنسرسیوم آسیبهای اجتماعی و بیان نظرها، معرفی مهمترین آسیبهای اجتماعی منطقه، کمک به تدوین برنامهها و اجراییکردن برنامههای تدوینشده در استان کردستان را عنوان کرد.
وی درباره تازهترین فعالیتهای مرکز تحقیقات خانواده دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در زمینه آسیبهای اجتماعی بیان کرد: فعالیتهایی مانند هدایت پایاننامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی به سمت آسیبهای اجتماعی شایع در استان کردستان، اندیشیدن تمهیدات لازم برای انعقاد تفاهمنامه همکاری با مراکز و نهادهای مرتبط با آسیبهای اجتماعی شایع در استان و انجام مقدمات برگزاری همایش ملی با عنوان «خانواده و تحول سبک زندگی» بهتازگی در مرکز تحقیقات خانواده دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج انجام شده است.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/