رسانههای بیگانه چگونه روی موج تخریب علیه نامزدهای انقلابی سوار شدند؟
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، رسانههای مطرح بینالمللی از جمله رویترز، الجزیره، گاردین و بسیاری دیگر بیش از اینکه به برنامههای اقتصادی هفت نامزد انتخاباتی در دور اول مناظره تلویزیونی نگاه کارشناسانه داشته باشند به تاکتیک و تکنیک تخریبی که برخی کاندیداها در دستور کار قرار دادند، پرداختند.
چشمپوشی عمدی رسانههای معاند از راهکارهای اقتصادی نامزدهای انقلابی
این روش تخریبی، موضوعی است که مقام معظم رهبری بارها از آن نهی کردهاند. اینستاگرام سایت رهبر انقلاب پس از پخش اولین مناظره انتخابات ۱۴۰۰، با انتشار بخشی از بیانات ایشان در دیدار با نمایندگان مجلس نوشت: هر وقتی نامزدها در مناظرات تلویزیونی روش اهانت و توهین و تهمت و تخریب طرف مقابل و ترساندن مردم از رقیب را دنبال کردند، کشور به نحوی ضرر کرد.
در گزارشهای رویترز، الجزیره و گاردین حتی یک نکته مثبت از مناظره وجود نداشت
روش تخریب، راهکاری است که در بسیاری از مناظرات انتخاباتی در سراسر جهان دیده میشود و نمونه برجسته آن، در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مشاهده شد. اما سؤال اینجاست که آیا این روش پاسخ میدهد؟ یک بازی موبایلی تحت عنوان «وین دوایت هاوس» در بازار موجود است که مربوط میشود به کمپین انتخاباتی در ایالاتمتحده آمریکا. در بخشی از این بازی که بسیاری از نوجوانان ایرانی با آن آشنا هستند نامزد انتخاباتی میتواند برنامه خود را ارائه دهد یا اینکه به تخریب نامزد دیگر بپردازد. با یکی دو دور بازی کردن نوجوانان زیر ۱۴ سال متوجه میشوند که با تخریب حریف، امتیاز کمتری کسب میکنند و پرداختن مستدل به برنامه موردنظر رأیدهندگان است که امتیازآور است، ایکاش برخی از نامزدهای مناظره روز شنبه با این بازی کامپیوتری آشنایی داشتند.
شبکه الجزیره بهعنوان یکی از پرمخاطبترین رسانهها در منطقه، پوشش تقریباً کاملی از مناظره روز شنبه ارائه داد. الجزیره زیرکانه ذهن خوانندگان خود را بهسوی جنجال موجود در خصوص رد صلاحیتها سوق داد و افزود اولین مناظره سهساعته بر اقتصاد تمرکز داشت. الجزیره نوشت در سه سال گذشته به علت تحریمهای سنگین ایالاتمتحده نرخ تورم و بیکاری در ایران بهشدت بالا رفته است.
الجزیره ادامه داد که در بخش دوم، مجری به هر نامزد چهار دقیقه وقت داد تا از طرح اقتصادی خود دفاع کند. این شبکه تلویزیونی قطری، سید ابراهیم رئیسی را با نگاهی منفی، بهعنوان فرد پیشرو در میان هفت نفر معرفی کند و عبدالناصر همتی و محسن مهرعلیزاده را نقطه مقابل و دیگر کاندیداها را همسوی رئیسی نشان داد.
بیشتر بخوانید:
نقدعلی در گفتوگو با آنا: مردم از اتهامزنیهای بیاساس خسته شدند/ نامزدها برای کسب هویت دست به بداخلاقیهای سیاسی نزنند
مناظره اول انتخابات، سبد رأی هیچکدام از کاندیداها را تکان نداد
الجزیره به برجسته کردن نکاتی که مهرعلیزاده برای تخریب آیتالله رئیسی به کار برد، پرداخت و از قول مهرعلیزاده بهوضوح به مخاطب خارجی گفت که رئیسی با تحصیلات ابتدایی قصد ریاست جمهوری کشور ۸۲ میلیون نفری ایران را در سر دارد و به سندرم پست بیقرار هم مبتلاست!
این شبکه عربی بدون اشاره به پاسخ رئیس عدلیه در خصوص مدرک تحصیلی خود و ارجاع آن به بررسی در سایتهای رسمی، با شیطنت نوشت رئیسی تنها به دفاع از خودپرداخت و تصریح کرد که به خواست مردمی پا به میدان انتخابات گذاشته است!! در این میان هم الجزیره هم رویترز کوشیدند با ترفندهای رسانهای عبدالناصر همتی را با یک نقلقول از خود همتی نماینده اکثریت خاموش مردم ایران معرفی کنند. این در حالی است که همتی، در صدر دستگاهی قرار داشت که سیاستهای پولی او در بانک مرکزی، باعث اعتراض گسترده مردم قرار گرفته است.
الجزیره البته سعی کرد که مشاجره میان کاندیداها را به سخنان آیتالله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران ربط دهد که از رد صلاحیت برخی چهرههای شناختهشده توسط شورای نگهبان انتقاد تلویحی داشت و نوشت که شورای نگهبان در بیانیهای و شاید در پاسخ به انتقاد ایشان تأکید کرد که برخی اظهارات درباره نامزدهای، در رد صلاحیت آنها تأثیری نداشته است.
رویترز بیشتر به این مسئله پرداخت که کاندیداها در مناظره به افشای تحصیلات یکدیگر پرداختند و از توانایی مدیریتی خود سخن نگفتند. این رسانه بریتانیایی که بیشتر کار تخصصیاش در زمینه اقتصاد است، با نادیده گرفتن راهحلهای مستدل نامزدهای انقلابی برای پایان دادن به چالشهای معیشتی نوشت نامزدها یکدیگر را به خیانت به کشور متهم کردند و ادامه داد: کاندیداها برای هم خطونشان کشیدند و قول دادند که در صورت رئیسجمهور شدن چنین و چنان کنند.
تایمز اسرائیل کاندیداهای این دوره را فاقد استراتژی لازم برای ادامه دادن مذاکرات هستهای معرفی کرد
رویترز علاوه بر گزارش سادهانگارانه از مناظره، اظهار نظر برخی کاندیداها را نیز به باد تمسخر نیز گرفت. بهعنوانمثال نوشت وقتی محسن رضایی گفت که در صورت رئیسجمهور شدن همتی را دادگاهی خواهد کرد، رئیس سابق بانک مرکزی با پوزخند از رئیسی پرسید که از وی پس از رئیسجمهور شدن رضایی محافظت میکند؟ رویترز با برخی از هموطنان ساکن ایران هم تماس تلفنی داشت که در یکی از آنها سعی کرد این امر را القا کند که اینگونه مناظرات فقط به انصراف تعداد بیشتری از ایرانیان از شرکت در رأیگیری خواهند انجامید.
القای ناامیدی به مردم
گاردین، نشریه برجسته بریتانیایی هم مثل دیگر رسانهها و وبسایتهای خبری- تحلیلی بر نقاط ضعف مشهود در روند مناظره پرداخت و بخشهایی از صحبتهای نامزدها را برجسته کرد که به تخریب پرداختند. در گزارشهای رویترز، الجزیره و گاردین حتی یک نکته مثبت از مناظره وجود نداشت.
روزنامه عبری زبان تایمز اسرائیل نیز گزارش نسبتاً کاملی از مناظره ارائه داد و مانند رسانههای فوقالذکر بر تلاش کاندیداها برای خائن جلوه دادن یکدیگر تأکید کرد. تایمز اسرائیل به بحث محسن رضایی و عبدالناصر همتی و اتهامات این دو علیه یکدیگر پرداخت.
این رسانه صهیونیستی مدعی شد کاندیداهای این دوره فاقد استراتژی برای ادامه دادن مذاکرات هستهای هستند و آنها را برای غلبه بر اوضاع به وجود آمده از بابت کرونا ناتوان و بدون برنامه معرفی کرد.
شبکه خبری ای. اف. پی هم مشابه دیگر رسانهها عمل کرد و از نقاط ضعف مناظره روز شنبه سخن راند و در پایان، بدون اشاره به اینکه عملکرد بسیار ضعیف و غیرقابل دفاع دولت باعث برخی ناامیدیها شده است، کاهش مشارکت در برخی ادوار انتخاباتی را به مسائل حاشیهای پیوند زد.
شبکه ایران اینترنشنال که تحت حمایت مالی و مدیریتی عربستان سعودی است نیز به تحلیل مناظره روز شنبه پرداخت و آنگونه که خواست از نقاط ضعف آن بهره برد.
انتهای پیام/۴۱۵۵/پ
انتهای پیام/