نباید فرهنگ نیازمند نگهداشتن مردم به دولت را ادامه داد
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، محسن مهرعلیزاده کاندیدای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در برنامهای تلویزیونی در پاسخ به پرسشی درباره برنامههای او برای یارانههای نقدی گفت: متأسفانه قانون هدفمندی یارانهها بهصورت کامل اجرا نشد؛ قرار بود که بخشی بهصورت یارانه نقدی به مردم داده شود، بخشی به صنایع و بخشی دیگر صرف توسعه زیربناها شود که متأسفانه فقط پرداخت یارانههای نقدی اجرا شد.
وی افزود: در زمان اجرای هدفمندی یارانهها، مبلغ پرداختی حدود ۱۱ دلار ارزش داشت، اما امروز کمتر از ۲ دلار ارزش یارانه پرداختی به مردم است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه «مردم ایران خیلی بلندمرتبهتر از این هستند که وعده افزایش یارانه به آنها بدهیم»، خاطرنشان کرد: ما نباید فرهنگ نیازمند نگهداشتن مردم به دولت را همچنان حفظ کنیم و توسعه دهیم، بلکه باید با راهکارهایی نظیر افزایش شغل مردم این مشکل را برطرف کنیم. بر اساس محاسباتی که انجام دادم میتوانیم یارانه پرداختی به ۵ دهک پایین جامعه را ۵ برابر کنیم و برای هر خانواده حداقل ۱ میلیون تومان پرداخت کنیم تا بتوانند مقداری از مشکلات معیشتی خود را برطرف کنند.
مهرعلیزاده با تأکید بر لزوم حذف یارانه پرداختی به ۳ دهک بالای جامعه گفت: یارانه پرداختی به مردم ۴۲ هزار میلیارد تومان در سال است که با پنج برابر کردن میزان پرداختی به ۵ دهک پایین جامعه این رقم به ۱۷۰ هزار میلیارد تومان میرسد.
وی افزود: در استانهای محروم برخی خانوادهها با همین یارانه ۴۵ هزار تومان زندگی میکنند؛ من بهعنوان مسئول دولت خودم را مکلف به رسیدگی به این وضعیت میدانم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره برنامههایش درزمینهٔ نظام مالیاتی گفت: به دلیل اینکه نظام مالیاتی صحیحی نداشتهایم، با فرارهای مالیاتی مواجهیم؛ اگر سامانههای اقتصادی به هم متصل شوند، اصولاً فرار مالیاتی کاهش مییابد. همچنین باید از فعالیتهای نامولد مالیاتهای بیشتری بگیریم و برای بخشهای مولد مشوقهای مالیاتی اعمال کنیم.
مهرعلیزاده تأکید کرد: در صورت اصلاح نظام مالیاتی و برقراری عدالت مالیاتی بیش از ۷۰ درصد بنگاههای کوچک و مشاغل جزئی میتوانند برای چند سال مالیات ندهند.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره برنامههایش برای ترمیم درآمد اقشار کمدرآمد خاطرنشان کرد: اگر ریشه رانت را از بین ببریم میتوانیم جلوی عوارض آنی را بگیریم؛ وقتی ارز ۴۲۰۰ تومانی آمد، حتی تولیدکنندگانی که برای واردات مواد اولیه از این ارز استفاده کردند طعم شیرین این ارز را احساس کردند و با تعطیل کردن تولید خود به سمت دلالی روی آوردند. ما چرا باید دلار دولتی مردم را به واردکنندگان بدهیم اما مردم بازهم اجناس را با قیمت گران بخرند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه قیمت جهانی گوشت ۳ یورو است، افزود: ما امروز گوشت را با قیمت بالای صد هزار تومان و با منت دلار دولتی خریداری میکنیم درحالیکه نهادههای دامی با ارز دولتی وارد میشوند.
مهرعلیزاده اعطای کمکهای ریالی و کنترل قیمتها را راهحل جایگزین تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی عنوان کرد و گفت: معتقدم اگر صنوف و نهادهای مردمی مرتبط را مسئول کنترل قیمتها کنند بهتر به نتیجه میرسیم و دولت میتواند در برخی موارد خودش یارانههایی اعمال کند.
وی درباره مشکلات بخش خصوصی با تأکید بر اینکه مشکل این بخش مربوط به عدم اجرای صحیح قانون و اعمالنفوذ برخی نهادها ازجمله نهادهای نظامی و نیمهدولتی است، گفت: امروز امور مربوط به این شرکتها از دست دولت خارجشده و به دست مجموعههایی افتاده که هیچ پاسخگو نیستند؛ امروز مجموعه دولتی و خصولتی بیش از ۷۰ درصد اقتصاد را در دست دارند و اتفاقاً نیز بسیاری از مشکلات به همین دلیل است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه من دولت سوم خاتمی را تشکیل خواهم داد، خاطرنشان کرد: دیدیم در دولت آقای خاتمی نرخ ارز از ۵۰۰ تومان به ۸۱۰ تومان رسید و یک انضباط مالی در کشور حاکم شد. درحالیکه در دولتهای بعدی ۳ برابر شد. اگر روال در دولت بعدی به سمت برقراری انضباط مالی حرکت کند، انشاءالله شاهد بهبود اوضاع کشور خواهیم بود.
مهرعلیزاده در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره برنامههایش برای سازماندهی بازار سرمایه گفت: من دکترای مدیریت مالی و تحصیلکرده مقطع دکترای رشته مهندسی اقتصاد هستم و چون سوابق بسیاری در صنعت، تولید، توسعه، عمران و سرمایهگذاری دارم عملیاتی فکر میکنم و معتقدم بورس یک بازار بسیار امن برای سرمایهگذاری و هدایت نقدینگی به سمت تولید است؛ بورس میتواند مانع از تورم شود اما وقتی نهادها و ارگانهای غیرمسئول وارد اقتصاد میشوند، در جهت حداکثر کردن منافع خود هر ضربههایی که میخواهند را به اقتصاد و بازار سرمایه وارد میکنند.
وی با انتقاد از مداخلههای برخی سازمانها و نهادها در بورس افزود: مداخله دولت در بورس باید فقط در زمان شکست بازار انفاق بیفتد. امروز شکست بازار به دلیل دخالت قدرتهای بزرگ اقتصادی جهت کسب درآمد غیرحلال اتفاق افتاده و دولت در جهت جبران خسارت از صندوق توسعه پول برداشت کرده است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: نباید بههیچوجه اجازه داد دستگاهها نظامی و غیرنظامی غیر مرتبط وارد عرصه اقتصاد شوند، بلکه باید بگذاریم اقتصاد در دست مردم باشد.
مهرعلیزاده در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره برنامههای دولت خود درزمینهٔ مبارزه با فساد اقتصادی خاطرنشان کرد: برای مبارزه با فساد در ابتدا باید رانتها را از بین ببریم و همهچیز را بهصورت شفاف به مردم بگوییم. همچنین باید یک سازمان شفافیت اطلاعات تأسیس کنیم و مکلف باشد در یک شبکهای اطلاعات را در اختیار مردم قرار دهد؛ مردم باید بتوانند از طریق بیلبوردهای خیابانی در جریان آمار و اطلاعات کلان اقتصادی قرار بگیرند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره برنامههایش در حوزه مسکن نیز گفت: برای این کار تسهیلات ارزان جهت در اختیار قراردادن مسکن ارزان را در برنامه داریم. به نظر من مسکن مهر طرح بدی نبود و میتوان با طرف کردن مشکلات آن، طرح را در کوتاهمدت ادامه داد. در درازمدت نیز میتوان به بخش خصوصی اجازه داد تا جهت ساخت مسکن ارزان زیر نظر دولت فعالیت کنند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش پایانی صحبتهای خود با بیان اینکه «نادیده انگاشتن و نامحرم تلقی شدن مردم و آتش زدن سرمایه اجتماعی از مواردی است که امروز مردم را زجر میدهد» اظهار کرد: اینکه یکی پراید سوار میشود و دیگری سفره را میتکاند درست نیست؛ اجازه دهید کار را به اهلش بسپاریم. بعد از ۴۲ سال مردم هنوز پای انقلابشان ایستادهاند و توقعاتی دارند؛ امکانات کشور هم بسیار زیاد است.
مهرعلیزاده افزود: بس کنید این وضعیت نخبه کشی را؛ از آنطرف اسرائیل میآید در تهران دانشمند ما آقای فخری زاده عزیز را ترور میکند و آمریکا در عراق قاسم سلیمانی عزیز را شهید میکند؛ ما هم از این طرف داریم نخبگان و بزرگان خود را شهید میکنیم و از بین میبریم؛ باید سعی کنیم با مردم روراست باشیم و از بیبرنامگی پرهیز کنیم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/