دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 خرداد 1400 - 18:20
مهرعلیزاده در اولین مناظره انتخاباتی:

۵۰ درصد مردم زیر خط فقر زندگی می‌کنند

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: از دو سال پیش برنامه مدونی را تهیه کرده‌ام؛ برنامه های اجرایی و نظری بنده و راهکارهایی که برای حل مشکلات کشور دارم را امشب در سایت خود بارگذاری می‌کنم.
کد خبر : 586200
مهرعلیزاده

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، محسن مهرعلیزاده در نخستین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که به موضوع اقتصاد اختصاص یافته است، اظهار کرد: از ۲ سال پیش، برنامه مدونی شامل برنامه‌های نظری و اجرایی و همه راهکارها در همه زمینه‌ها با سه پیوست در خصوص اهداف کمی و کیفی تهیه کرده ام که امشب، آنرا در سایتم بارگزاری خواهم کرد و جواب همه سئوالات به ویژه در خصوص فرار مالیاتی را دربر می گیرد.


وی تصریح کرد: اینک که به هر دلیل از جمله شائبه مهندسی انتخابات با حذف تعدادی از افراد صالح در فرایند انتخابات روبه رو هستیم تا جایی که از کنار فرمایش رهبری معظم انقلاب در جایگاه ولایت فقیه مبنی بر لزوم جبران جفا و ظلمی که بر برخی از آنان رفته است به راحتی عبور می‌کنند، پرسش این است که این امر چگونه از سوی طراحان وضعیت موجود توجیه می‌شود؟ آیا حمایت از یک فرد خاص در دستور کار قرار گرفته است.


این فعال اصلاح طلب افزود: شما می‌دانید باوجود ظرفیت‌های فراوان و علیرغم تلاش‌های بسیاری که شده است، ایران عزیز امروز مشکلات فراوانی دارد و من اگر بخواهم فهرستی از مشکلات را در مقابل شما بیان کنم می‌توانم به ده‌ها مورد اشاره کنم؛ مشکلاتی که بعضا رخنه در جان و مال و زندگی روزمره مردم کرده و سال‌ها زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده است.


مهرعلیزاده خطاب به مردم گفت: شما با عزت و سربلندی تاریخی‌تان، امروز روزگار سختی را می‌گذرانید. آمارها نشان می هد که نزدیک ۵۰ درصد مردم ایران زیر خط فقر زندگی می‌کنند و این زیبنده مردم شرافتمند ایران نیست که هفت میلیون سرپرست خانوار درآمد ثابتی نداشته و در تامین زندگی به کمک‌های مستقیم معیشتی نیازمند هستند.


وی، حجت الاسلام ابراهیم رئیسی دیگر نامزد انتخابات را خطاب قرار داد و پرسید: آیا حاضر هستید که خانواده‌تان را در جاده چالوس به راننده مومنی بسپارید که گواهی‌نامه ندارد و رانندگی بلد نیست. شما که فقط از نظر کارهای کلاسیک و تحصیلات فقط ۶ کلاس سواد دارید؛ ضمن احترام به سواد حوزوی حضرتعالی باید بگویم با این سواد نمی‌شود اقتصاد را اداره و برای کشور برنامه‌ریزی کرد.


مهرعلیزاده در وقت نقد سوال نامزدها بیشتر صحبت‌های خود را به سمت و سوی سخنان رئیسی برد و اظهار کرد: احترام خاصی برای شما قائلم. اما یک سوال جدی دارم به عنوان یکی از مدعیان پست ریاست جمهوری چقدر با مساله تولید آشنا هستید؟ اینکه حرف چند کارشناس را تکرار کنیم به درد مردم نمی‌خورد. مردم مشکلات اقتصادی دارند و این مشکلات در بخش‌های مختلف مانند صادرات است و ۷۰ درصد تولید نیز معطل شده است.  


وی ادامه داد: رییس قوه قضاییه یک سوال اقتصادی را مطرح و خود پاسخ آن را بدون کمک کارشناسان پاسخ بدهد. آیا می‌تواند؟ شما چندین سفر استانی رفتید که هزینه هر کدام ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان بوده است و دستور آغاز به کار چند کارخانه را هم داده‌اید. چند کارخانه و مراکز تولید آغاز به کار کرد؟ چند کارخانه تعطیل هستند؟ چه کسانی این حکم به تعطیلی این کارخانه‌ها دادند؟ کسی از خارج حکم تعطیلی نداده،  بلکه همان قاضی شما این حکم را صادر کرده است.  


وی با بیان اینکه عدالت قضایی یکی از مهمترین ارکان توسعه اقتصادی است، گفت: شما از ۱۶ سالگی در قوه قضاییه بودید و هنوز هم این قوه به سبک قجری اداره می‌شود. برخی در سطح جامعه باور دارند که شما «سندروم پست بی‌قرار» دارید.  در چند سال گذشته از دادستانی به آستان قدس و از آستان قدس به ریاست جمهوری و از آنجا به قوه قضاییه رفتید. چه تضمینی وجود دارد که از ریاست جمهوری سودای جای دیگر نداشته باشید.  


نامزد سیزدهمین دوره  انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به این موضوع که مهندس هستم و دکترای مدیریت اقتصادی دارم، گفت: تهمت زدن باب شده و برخی برای این کار ترمز ندارند.


مهرعلیزاده گفت: یکی از مشکلات که در این ۴۲ سال با آن مواجه بودیم این بود که هیچ وقت یک الگوی صحیح در کشور حاکم نبوده و هر دولتی، وزیری یا یک جمع اقتصادی در دولتی، آمده اند حسب فکر وایده خود کارهایی انجام داده اند؛ یکی به نئولیبرالریستی و یکی به سوسیالیستی اعتقاد داشت و مجموعا ملغمه ای از کارها انجام شده است.


وی با بیان اینکه دکترای مهندسی اقتصاد خوانده ام و اقتصاد را مهندسی می‌کنم، خاطرنشان کرد: به این نتیجه رسیده ام که روشی به نام الگوی حکمرانی اقتصاد اجتماعی که الان در کشورهای اروپایی به ویژه در آلمان به عنوان یک کشور پیشرفته اقتصادی حاکم است، می تواند مشکلات کشور را حل کند.


این نامزد انتخابات ریاست جمهوری به تشابه جمعیت ایران و آلمان اشاره کرد و افزود: آلمان با حدود ۸۰ میلیون وضعیت جمعیتی مشابه دارد اما ما با درآمدهای نفتی و غیره، حداکثر ۵۰ یا ۶۰ میلیارد دلار ممکن است درآمد ارزی یا فروش داشته باشیم و آلمان بیش از هزار و ششصد میلیارد دلار درآمد دارد. این وضعیت به خاطر این است که آلمانی ها الگوی صحیحی را در اقتصاد به کار گرفته اند. در الگویی که من برای ایران طراحی کرده ام، وضعیت موجود، ارقام و اطلاعات و فرهنگ ایران بومی شده است.


مهرعلیزاده با بیان اینکه مانع زدایی از تولید را در این الگو یک اصل قرار داده ام، گفت: تسهیل تولید و صادرات، ارائه معافیت مالیاتی و تسهیلات مالی با نرخ پایین، هدایت نقدینگی به سوی بخش مولد و گردشگری و افزایش تولید و درآمد سرانه را در دستور کار قرار خواهم داد. زمینه های پرداخت مالیات و جلوگیری از فرار مالیاتی از دیگر دستورکارهاست تا با افزایش درآمدهای دولت بتوانم تسهیلات با نرخ ارزان تر به بخش های تولید تزریق کنم.


وی خود را مهندس مکانیکی معرفی کرد که از ۲۵ سالگی آچار به دست در کف کارخانه کار را شروع کرده است و گفت: برنامه ریز بودم و حدود ۶ سال معاون صنایع سنگین بودم و کیش را از صفر به عنوان منطقه آزاد طراحی و شرکت های سرمایه گزاری شاهد را برای فرزندان شهدا ایجاد و هلدینگ های بزرگ را مدیریت کردم. استاندار بزرگترین استان کشور یعنی استان خراسان بزرگ بودم در زمانی که خراسان تقسیم نشده بود و دکترای مهندسی اقتصاد را در دانشگاه هلند و دکترای مدیریت مالی را در دانشگاه تهران خواندم و آنچه در دانشگاه خواندم را در عمل هم تجربه کردم.


این فعال سیاسی گفت: باتوجه به این سابقه تحصیلی و مدیریتی باید بگویم باید با مدیریت منطقی، برنامه محور و عملگرایانه بر اساس علم روز دنیا، اقتصادمحور، تولیدگرا و کارآفرین با سیاست های رفاهی و حمایتی مناسب، وضعیت اقتصاد را بهبود بخشیم تا «دولت زندگی» بتواند تحقق پیدا کند.


مهر علیزاده در نیمه دوم مناظره‌ها در پاسخ به پرسشی در زمینه اولویت سرمایه گذاری برای توسعه صنعتی و اقتصادی، اظهار داشت: برای انجام طرح‌های بزرگ و توسعه اقتصادی نیاز به سرمایه است و این سرمایه باید در ۲ بخش داخلی و خارجی تامین شود. بخش داخلی مشکلات زیادی دارد و ما هر سال کسری بودجه داریم و امسال نیز مبلغ آن ۲۸۰ هزار میلیارد تومان بوده است. نمایندگان این رقم را ۳۵۰ و برخی کارشناسان  آن را ۵۰۰ هزار میلیارد تومان می‌دانند.


وی ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد از بودجه کشور در بخش اجرایی و جاری خرج می‌شود و ۱۰ درصد در بخش عمرانی است. باید زمینه را برای توسعه سرمایه‌گذاری فراهم کنیم. دولت سرمایه گذار نیست بلکه فراهم کننده مسیر سرمایه گذاری و یکی از این مسیرها امنیت سرمایه گذاری است. سرمایه گذار داخلی و خارجی باید احساس کند که امنیت دارد و فرار سرمایه نباشد. اگر قرار باشد با سنگ یک گنجشک را از روی درخت بزنیم دیگر گنجشک‌ها فرار خواهند کرد.


مهر علیزاده در تبیین شرایط سرمایه گذاری نیز افزود: نداشتن تنش داخلی و خارجی از جمله پیش شرط های سرمایه گذاری است و ما باید با مردم منطقه همزیستی و دوستی داشته باشیم. ما در سطح توسعه علمی بالاتر از دیگران قرار داریم. ما یک بازار ۵۰۰ میلیون نفری را در اختیار داریم و باید از آن استفاده کنیم.  


نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری این را هم گفت: زمانی که استاندار اصفهان بودم در بحث مانع‌زدایی اقداماتی انجام دادیم اما یک نفر از بیرون یک نوشتار داشت و به قوه قضاییه داد و طرح به مدت یک سال نگه داشته شد. همین شورای حفاظت از بیت‌المالی که رییسی می‌گوید در قوه‌ قضاییه درست کردند، تجربه‌ من از استانداری اصفهان این است که باعث دخالت قوه قضاییه در مسایل اجرایی و تعویق کارها می‌شد.


مهرعلیزاده در خصوص ریشه‌های تخریب محیط زیست نیز گفت: تغییر کاربری یا برای ایجاد صنایع است یا برای ایجاد و احداث ساختمان ها و مراکز مسکونی که برای هر کدام در جاهای متفاوتی تصمیم گیری می شود و باید تصمیمات مشخص آن بخش را در بررسی ها در نظر بگیریم.


وی با بیان اینکه متاسفانه محیط زیست ما بسیار در خطر است، خاطرنشان کرد: تشکیل شوراهای اسلامی در مراکز روستاها و معین نبودن دقیق اختیارات آنها در مقایسه با اختیاراتی که سایر ارگان ها در ارتباط با مساله زمین دارند و ارتباط شوراها با شهرداری ها باعث می شود اعمال نفوذهایی شود و این تغییر کاربری ها فراتر از آنچه قانون اجازه می دهد، صورت گیرد.


نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره تخریب محیط زیست در نتیجه احداث صنایع نیز گفت: معمولا نظام بودجه نویسی ما علی القاعده یک نگاه آینده نگرانه و عمیق در طراحی را شامل می‌شود اما در عمل که در مجلس مورد بررسی قرار می گیرد، منطقه گرایی یا نگاه ویژه نمایندگان به حوزه انتخابیه شان باعث می شود فشار زیادی برای ایجاد صنایع یا توسعه های دیگر در مناطق اعمال شود که نتیجه این تصمیمات متاسفانه عمدتا به تخریب محیط زیست منجر می شود.


مهرعلیزاده، تقویت سازمان محیط زیست را یکی از راه های اساسی مبارزه با بحران در این حوزه عنوان کرد و افزود: اجازه دهیم نهادهای عمومی ناظر محیط زیست کار نظارتی خود را انجام دهند. متاسفم از اینکه به هر دلیل، در همین چند سال گذشته شاهد این بودیم که تحت عنوان محیط زیستی‌ها برای عده ای مشکل ایجاد کردند.   کاوه مدنی به عنوان معاون جوانی در محیط زیست حضور پیدا کرد و با اینکه مشخص شد مشکلی نداشته، هزاران برچسب از جمله برچسب جاسوسی به وی زدند. آقای کاوه مدنی حضورش در محیط زیست مغتنم بود و نگاه دقیق محیط زیستی برای حفظ مواهب طبیعی برای آینده داشت. اگر در شرایط فعلی به این مسائل کم توجهی کنیم، در آینده با بحران شکست آبی مواجه خواهیم بود.


مهرعلیزاده در جمع‌بندی مطالب خود در مناظره نخست که با محوریت مسائل و رویکرد های اقتصادی برگزار شد گفت: اگر آقای زاکانی من را متهم به انشاء خوانی نمی‌کند صحبتهایم را شروع می‌کنم. شکل ارائه برنامه من  یک نوع مدیریت زمان است. حافظه تاریخی مردم دولت اصلاحات را به خوبی به یاد دارند. دولتی که توانست  رشد اقتصادی را ۵.۷ برساند. پول ملی را تقویت کرد و تورم را از ۵۰ درصد به تک رقمی رساند.  


وی ادامه داد: در دولت اصلاحات که رییس جمهوری آن «سید محمد خاتمی» بود امیدآفرینی ایجاد شد و دانشجویان و زنان به آینده امیدوار شدند. اما ۱۶ سال است که کشور برای حل مشکلات تعادل لازم را ندارد. مسائل سیاسی در صدر موضوعات قرار گرفته و مسائل مردم در زیر آن قرار دارد. کوچکترین مشکلی به بحران تبدیل خواهد شد. قطع برق، قطع آب و تورم افسار گسیخته موجب بحران‌های زیادی شده و معیشت مردم تحت تاثیر قرار گرفته است.  


مهرعلیزاده این را هم گفت: مردم ناراضی هستند مدیران چرا به وضعیت کنونی پایان نمی‌دهند چرا جوانگرایی انجام نخواهد شد، به دنبال تشکیل دولت سوم اصلاحات هستم. دولت من دولت زندگی است و این زندگی برابر جنگ فقر و تهدید است. می‌خواهم بر ناامیدی غلبه کنم. برای مردم ایران شرایط زندگی خوبی را فراهم خواهم کرد که برازنده ایرانی‌ها باشد.


وی گفت: مدیریتی در دولت من  منطقی،  عمل گرایانه و تولیدی‌گرا است. مهمترین برنامه من در این دولت ایجاد مسکن، کار آفرینی و حمایت از جوانان است.


انتهای پیام/۴۱۶۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب