دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 خرداد 1400 - 16:50
بیانیه «پویش اقتصادی راه نو» خطاب به نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰؛

کشور نیازمند اصلاح بنیادین است/ به مردم «بگویید» برنامه شما برای اقتصاد چیست؟

پویش اقتصادی راه نو با انتشار بیانیه‌ای خطاب به نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با برشمردن چالش‌های مهم کشور از آنها خواست برنامه دقیق خود را برای غلبه بر این چالش‌های ارائه کنند.
کد خبر : 585785
انتخابات



به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، پویش اقتصادی راه نو با انتشار بیانیه‌ای خطاب به نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با برشمردن چالش‌های مهم کشور از آنها خواست برنامه دقیق خود را برای غلبه بر این چالش‌های ارائه کنند.


در بیانیه این پویش آمده است:


«و أوفوا بالعهد، إن العهد کان مسئولا* و أوفوا الکیل إذا کلتم و زنوا بالقسطاس المستقیم، ذلک خیر و أحسن تأویلا»


سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران، همچون دوره‌های قبل و بلکه بیشتر، نمایشگاهی از وعده‌های رنگارنگ است: عملی و غیرعملی، مخرب و سازنده.


هرچند در کارزارهای انتخاباتی در هفته‌های منتهی به رأی‌گیری، هیجان و اضطراب ناشی از رقابت انتخاباتی بر ستادها و ذهن نامزدها سایه می‌افکند، اما حقیقتاً اقتصاد امروز ایران نیازمند تصمیمات سخت، بزرگ و البته کارشناسی شده و دقیق است.


«پویش اقتصادی راه نو»، صمیمانه از نامزدهای انتخابات یک تقاضا دارد:


تا زمانی که از عقبه کارشناسی، اثربخشی و نگاه جامع و به دور از بخشی نگری وعده‌هایی که در بسته‌های موسوم به «برنامه» به شما ارائه‌شده، مطمئن نشده‌اید، آن‌ها را به مردم عزیز ایران هدیه نکنید.


نکته مهم دیگر اینکه مردم از شما هم «هدف» می‌خواهند و هم «برنامه»؛


امروز به مدد گفت‌وگوهای زیاد در فضاهای کارشناسی در کشور، خیلی‌ها می‌دانند هدف چیست اما بسیار کم‌اند آن‌ها که می‌دانند «چگونه» باید به این اهداف رسید و راهکارهای نادرست ولی خوش‌رنگ و لعاب در این مسیر چیست؟ امروز شما باید هم به سؤال اول و مهم‌تر از آن، به سؤال دوم جواب دهید و اطمینان بدهید که از راهکارهای فوری که آثار زیان باری در بلندمدت بر زندگی مردم و ساختار اقتصادی کشور دارد، اجتناب خواهد شد.



  • بسیار شنیده و باور داریم که نظام مالی کشور نیازمند اصلاح بنیادین است و باید کسری بودجه عظیم دولت کاهش یابد و کابوس شوم استقراض دولت از بانک مرکزی پایان یابد و اسب سرکش پایه پولی رام شود؛


ولی به یاد داشته باشید این‌ها هدف است، نه برنامه! و تحقق این هدف نیازمند افزایش درآمدهای پایدار ریالی دولت و کنترل جدی هزینه‌های آن و کوچک شدن دولت است.


به مردم «بگویید» برنامه شما برای آن چیست؟



  • ساختار نظام پولی کشور باید اصلاح شود تا غول نقدینگی را لگام زند و مانع از سقوط ارزش پول ملی شود.


ولی به یاد داشته باشید این هدف است نه برنامه! و تحقق این هدف نیازمند اصلاح نظام سرکش و عظیم‌الجثه بانکی در وسیع‌ترین مقیاس ممکن است.


به مردم «بگویید» برنامه شما برای آن چیست؟



  • یارانه پنهان صدها هزار میلیارد تومانی نظام توزیع انرژی و گندم و ... در کشور لاجرم باید به سود تک‌تک مردم ایران اصلاح گردد تا بهره‌مندی ثروتمندان از یارانه‌ها بسیار بیش از ضعفا نباشد و به سمت عدالت اجتماعی حرکت کنیم.


ولی به یاد داشته باشید این هدف است نه برنامه! و تحقق این هدف، اولاً نیازمند اجرای چند ابر پروژه ازجمله تجمیع پایگاه‌های داده در کشور است. ضمن اینکه انتظارات اقشار مختلف مردم با خواسته‌های گوناگون برای حذف نشدن از دامنه باز توزیعی این طرح‌ها، هر تصمیم‌گیرنده‌ای را به تغییر رفتار وادار می‌کند. باید به این سؤال همیشگی پاسخ داد که باز توزیع به «همه» ایرانیان انجام خواهد شد یا ترجیحی در این باز توزیع وجود دارد؟ باید گفت که آیا بخشی از این باز توزیع بار دیگر به صنعت و دولت و ... پرداخت می‌شود یا «فقط به مردم» پرداخت خواهد شد و دولت سهم خود را در قالب مالیات خواهد گرفت؟


به مردم «بگویید» برنامه شما برای آن چیست؟



  • رشد اقتصادی پایدار مهم‌ترین عامل افزایش ثروت ملی و درنهایت، رفاه اجتماعی است.


ولی به یاد داشته باشید این‌یک هدف کلی است نه برنامه! و یک دنیا مفهوم در همان صفت «پایدار» نهفته است و تحقق این هدف نیازمند رفع موانع تولید و صادرات و ده‌ها عامل دیگر است.


به مردم «بگویید» که برنامه شما برای آن چیست؟



  • بسیار گفته می‌شود که انواع پرداخت‌های مستقیم در قالب وام ازدواج و یارانه و غیره به مردم باید انجام شود و گویا بین برخی نامزدها در این خصوص، «مزایده» ای وجود دارد. ولی به یاد داشته باشید که تحقق این پرداخت‌ها نیازمند تأمین منابع پایدار درآمدی برای دولت است. تلاش همه‌جانبه بسیاری از متقاضیان «رأی» مردم به‌ویژه در ایام انتخابات مجلس و ریاست جمهوری، بر «حامی پروری» و جذب طرفدار متمرکز است.


به مردم «بگویید» که برنامه شما برای تأمین منابع پایدار، در عین پرهیز از «حامی پروری» در این‌گونه برنامه‌ها چیست؟



  • همه وعده «حمایت» از بازار سرمایه می‌دهند و هیچ‌کس متوجه نشده است که معنی «حمایت» چیست؟ آیا صرفاً تزریق نقدینگی به بازار سرمایه، همان حمایت است یا به دنبال ایجاد سازوکارهای اصولی در بازار هستید که زیان‌دیدگانی با بیش از ۸۰% زیان به وجود نیایند که بعداً بخواهید از آن‌ها حمایت کنید؟ معنای حمایت از بازار سرمایه و رونق این بازار، با کاهش دستوری قیمت‌ها که نتیجه برخی وعده‌های دیگر اقتصادی نامزدها است چگونه قابل‌جمع است؟


اگر امروز بجای سال ۱۴۰۰ در اوایل خرداد ۱۳۹۹ بودیم، برنامه نامزدهای ریاست جمهوری برای این بازار چه بود؟ آیا این تصور را داشتید که تورم را با هدایت گسترده نقدینگی به سمت بورس می‌توان کنترل کرد؟ آیا رشد بازار سرمایه را غیرمنطقی می‌دانید یا افت آن را؟ یا معتقدید که هر دوی این روندها غیرمنطقی بوده است؟


به مردم «بگویید» که برنامه شما برای «حمایت» از بازار سرمایه و اصولاً معنای «حمایت» چیست؟



  • بسیاری از سیاسیون و مسئولان، بر هدایت نقدینگی به سمت تولید تأکید می‌کنند، اما بدون اشاره به جنبه‌های سلبی آن، یعنی تورم احتمالی ناشی از محدودیت واردات، قبول کالاهای بعضاً بی‌کیفیت داخلی در کنار پاسخگو نبودن برخی تولیدکنندگان انحصارگر، پرهزینه کردن فعالیت‌های رقیب تولید و سفته‌بازی اشاره‌ای نمی‌کنند و یا به دلیل لابی قدرتمند صاحبان این‌گونه منافع، از بیان این موضوع طفره می‌روند.


به مردم «بگویید» دقیقه برنامه شما – در هر دو جنبه ایجابی و سلبی- برای حمایت از تولید و هدایت نقدینگی به سمت تولید چیست؟



  • و در نهایت اینکه؛ خانه‌دار کردن مردم، اعطای شغل به جوان‌ها، تأمین اجتماعی برای سالمندان، تضمین سبد غذایی برای تهی‌دستان، تسهیل ازدواج برای خانواده‌ها، کرامت برای روستاییان، آرامش برای شهرنشینان، تعامل عزتمند با دنیا و سایر آنچه این روزها شما از آن‌ها یاد می‌کنید همگی اهدافی هستند که نتیجه اجرای برنامه‌های شما برای اصلاح ساختار نظام معیوب اقتصادی ایران است و جامعه نخبگی بی‌صبرانه منتظر شنیدن برنامه‌های شما برای این‌همه هدف و وعده جذاب و زیبا است.


«پویش اقتصادی راه نو» از نامزدهای محترم انتخابات ریاست جمهوری می‌خواهد که:



  • به فردای انتخاب شدن، بیشتر بی اندیشند و عهدی که معمار کبیر انقلاب اسلامی (ره) از آن‌ها ستانده است را مجدد به یاد آرند.

  • به سرانجام وعده‌ی آوردن نفت بر سر سفره مردم نیم‌نگاهی بیندازند.

  • به سرانجام وعده‌ی کلیدی که قرار بود آن‌چنان رونق اقتصادی ایجاد کند عمیقاً فکر کنند.


و ببینند که بیماری‌های ساختاری اقتصاد این کشور هنوز به قوت خود باقی است، با اینکه دوازده انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده است و نامزد پیروز از همین جنس وعده‌ها داده است.


این برنامه‌ها باید هم برای مردم جذاب باشد و هم از نظر کارشناسان، عملی، مفید و مؤثر برای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت؛ و در نهایت به بهبود معیشت مردم در بلندمدت و افزایش قدرت اقتصادی کشور منجر شود.


و در نهایت اینکه، هیچ‌چیزی به‌اندازه تیم اقتصادی شما بیانگر نگاه و برنامه شما نیست. هم کارشناسان باید بدانند که این همه هدف و برنامه و وعده از چه فکری برخاسته است؟ و آیا سازگاری فکری در تیم فکری وجود دارد؟ و اینکه چه کسانی قرار است این برنامه‌ها را اجرا کنند؟ چه بسیار از برنامه‌ها و راهبردها که در عمل و به‌واسطه تیم اجرا کننده، با شکست مواجه شده است. تقاضای جدی «پویش اقتصادی راه نو» این است که همه کاندیداهای محترم نسبت به معرفی تیم اقتصادی خود و به ویژه معاون اقتصادی، رئیس سازمان برنامه، رئیس بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی خود به مردم اقدام نمایند.


انتهای پیام/۴۱۶۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب