چهار سال فرصت کافی و خوبی برای تحول است/ بانک نباید رقیب مردم باشد
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علیرضا زاکانی در نشست خبری خود که امروز (چهارشنبه) در لانه جاسوسی برگزار شد در جریانشناسی شرایط اول انقلاب گفت: با وقوع انقلاب جنگ بین دو نگاه شروع شد، یک نگاه توسعه غربی است که فرد میخواهد حداکثر سود را ببرد و به چیزی غیرازاین نمیاندیشد، نگاه دیگر با وجود داشتن آزادی غرب نگاه دیگری به انسان داشت. این نگاه افراد را به سمت کمال مطلق میبرد. در نگاه دوم که نگاه انقلاب اسلامی و نظام است، فرهنگ اولویت و زیرساخت جامعه است.
وی افزود: ما برای اداره کشور، برنامههای خود را به چهار بخش، فوریت، اولویت، ضرورت و فرصت تقسیمبندی کردیم؛ فوریت نگاه به شرایط اقتصادی دارد. در اولویت، اساس ما به تغییر شرایط اجتماعی است، تعلیم و تربیت رکن اصلی تحول در هر کشور است. رویکرد ضرورت نگاه به توسعه آزادیها و تقویت امنیت کشور دارد. در رویکرد فرصت، نگاه به سیاست خارجی است تا بتوانیم با آن به سه مرحله قبلی کمک کنیم. چهار سال فرصت خوبی است و ما میتوانیم شرایط کشور را بهبود دهیم.
این نماینده مجلس در خصوص موضوع فرهنگ تصریح کرد: ما وقتی فرهنگ مصرف کالای ایرانی یا فرهنگ کار را ترویج میدهیم، فرهنگ را به خدمت توسعه کشور درمیآوریم. ما ۴۲ سال است که به دلیل عدم توجه به فرهنگ آسیب دیدیم. فرهنگ باید اولویت همیشگی در جامعه اسلامی باشد. اینکه من میگویم اولویت من اقتصاد و مدیریت است به دلیل شرایط اورژانسی حال حاضر کشور است.
زاکانی در خصوص شرایط اقتصادی کشور اذعان کرد: ما با اقتصاد معیوبی طرف هستیم که سالها امور خود را با فروش نفت گذرانده است، ما باید بند را از پای تولید باز کنیم. با مقرراتزدایی و دادن مجوز میتوان به تولید ملی کمک کرد. گرفتن مجوز ساخت مسکن توسط مردم یک سال و نه ماه تولید میکشد، باید این شرایط عوض شود. ارز ۴۲۰۰ تومانی رانت مفتی بود که دولت واگذار کرد، دولت پول ملی را به بازمانده حیوانات تبدیل کرده است. ۸۰ درصد مجوزهای کشور غیرشفاف است و رانت پشت آن است. این سخنان من برگرفته از دانش و تجربه ۴۲ ساله کشور است.
وی با تأکید بر برداشتن موانع تولید اظهار کرد: ما دولت و بانک را از رقابت با ملت و تولید برمیداریم، باید تمام کشور در خدمت تولید باشد. دولت میتواند با ۱۲ برنامه به مردم کمک کند تا تولید ثروت کنند، این کار فایدههایی هم برای دولت دارد که یکی از این موارد مالیات است. کشور ما بر روی طلا خوابیده است و ما از این نظر مشکلی نداریم. برای بهبود شرایط کشور، راه کوتاهمدت دولت، اصلاح بودجه و راه بلندمدت واگذاری اختیارات به ملت است.
این کاندیدای ریاست جمهوری پیرامون ظرفیت صادرات کشور تصریح کرد: ترکیه در کشور عراق ۲۲ رایزن اقتصادی دارد و ما یک رایزن در این کشور داریم، ما در این زمینه واقعاً ضعیف هستیم و باید آن را تقویت کنیم. پاکستان در حوزه انرژی ۹ میلیون تن ظرفیت فروش دارد و کشورهای دیگر هم به این شکل است، ما باید از این ظرفیتها استفاده کنیم. این فرصتها در بخش فولاد یا معدن هم وجود دارد.
وی ادامه داد: تحریم ابزار استراتژیک آمریکا است و ما باید با وجود تحریم کشور را اداره کنیم. مسئولین ما بیعرضهاند و از ظرفیت فروش به کشورهای همسایه استفاده نمیکنند. تا وقتیکه ما تحریمپذیر هستیم، آنها گردن ما را خواهند شکست. وقتی دشمن ببیند که ما از محدوده تحریمپذیری خارج شدیم و تحریم اثری بر ایران ندارد، خودش این تحریمها را لغو میکند. اوباما رسماً اعلام کرد که اگر ما برجام را نداشتم، ایران تحریمها را میشکست.
زاکانی در خصوص مذاکرات با طرف خارجی اذعان کرد: مشکل مذاکرات قبلی این بود که مردم را در جریان این مذاکرات نمیگذاشتند؛ ولی در دوره اخیر یک وادادگی بزرگ وجود داشت، در دوره گذشته مذاکره همراه با عزت بود ولی در این دوره دوستان ما با التماسکردن مذاکره کردند. در کنار برجام تیمی از دوستان انقلابی و باورمند توانستند ۴۰۰ میلیون دلاری که از زمان شاه در دست طرف خارجی بود را تبدیل به یکمیلیون و هفتصد میلیارد دلار کنند و به کشور برگردانند. این مذاکره مدنظر ماست و این مذاکرات هیچ ربطی به برجام نداشت.
وی افزود: برجام یک معامله معیوب بود ولی بااینحال ما تمام تعهدات خود نسبت به آن را انجام دادیم، الآن وقتی است که ما باید مطالبات خود در برجام را نقد کنیم. در این مذاکرات وین هم قرار بود که مذاکرات فرسایشی و از سر ضعف نباشد، ولی متأسفانه این اتفاق رخ داده است. من در دولت خود از مذاکرات استقبال میکنم ولی باید بهصورت منطقی و با حفظ عزتنفس انجام شود. امروز ما میتوانیم با موضع بالا وارد مذاکرات شویم.
این نماینده مجلس در خصوص کاندیدا شدن عبدالناصر همتی در انتخابات اظهار کرد: بخشی از مشکلات اقتصادی حال حاضر کشور مستقیماً به عبدالناصر همتی برمیگردد، هم در دوران حضورش در بانک مرکزی، هم در دوران حضورش در بانک ملی عملکرد بدی داشت؛ من او را به مناظره ۲ نفره در هر مکانی که خودش بخواهد دعوت میکنیم تا این موارد را تشریح کنم. او نمیتواند خودش را از عملکرد ضعیف کارگزاران جدا بداند.
زاکانی ادامه داد: من از نامزدهایی که وعده پرداخت پول به مردم میدهند میپرسم منبعشان برای پرداخت این مبلغ از کجاست؟ من برنامههای خودم را از ۶ نامزد دیگری اجراییتر و بهتر میدانم. ما این برنامه را از سال ۹۰ آماده کردیم و هرچند سال یکبار هم این برنامه بهروزرسانی شده است. البته من یک منطق دینی دارم که اگر فردی در میدان باشد که حضور او کفایت کند، لزومی به حضور من تا آخر نیست.
وی در پایان با بیان اهمیت تولید ملی تصریح کرد: در دولت اقدام و اصلاح تمام تلاش ما این است که سنگ را از جلوی پای تولید برداریم. بزرگترین مانع تولید دولت و بانکها هستند، بانک باید وظایف خود را انجام دهد و نباید رقیب مردم باشد.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/