کلیدواژه «شکنجه» ابزار برخی متهمان سیاسی برای توجیه اعترافات خودشان است
حسن نوروزی در گفتوگو با خبرنگار حوزه قضایی گروه جامعه خبرگزاری آنا در واکنش به اظهارات اخیر نرگس محمدی مبنی بر آزار و اذیت و شکنجه زندانیان زن گفت: بنده به عنوان قاضی و معاون دادستان در دادگاه انقلاب بودم اما چنین چیزی نشنیدم. در حقیقت وقتی فردی متهم است قاضی، دادیار، دادستان یا بازپرس آن فرد را اظهار میکنند و از او سؤالاتی میپرسند. برخی مواقع به دلیل مسائل امنیتی و غیره ضابطان این اختیار را دارند که به صورت مقدماتی سؤالاتی را از این فرد بپرسند.
عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به علت اظهارات خلاف واقع محکومان پس از آزادی افزود: بنده تاکنون خبری مبنی آزار و اذیت متهمان نشنیدم. بنابراین بسیاری از افرادی که چنین ادعاهایی را میکنند به دلیل پوشش اعترافات خود است. به این ترتیب که میگویند این مطالب را زیر شکنجه اعتراف کردیم، کمااینکه دیده شده طرف در کلانتری و یا دادگاه، بدون هیچگونه شکنجه و اذیتی اعترافاتی کرده اما به دلیل توجیه این اقدام خود گفته که زیر شکنجه این اقدام را انجام داده است.
نوروزی در ادامه خاطرنشان کرد: افراد اعترافاتی را انجام میدهند، بعد نزد رئیس شعبه منکر آن میشوند و میگویند به علت ترس این اعترافات را کردیم. درواقع آیتالله یزدی دادسراها را به این دلیل منحل کرد که افراد در دادسراها و بازپرسیها اعتراف میکردند و بعد در شعبه گفتههای خود را تکذیب میکردند، لذا این باعث شد که دادگاه عمومی شکل بگیرد که به موجب آن در همانجایی که فرد اعتراف میکند همانجا محکوم میشود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه پنهان بودن بازجوییها محلی برای آزار و اذیت متهمان را فراهم میکند؟ یادآور شد: این بازجوییها تحت نظارت بازپرس، دادیار یا قاضی شکل میگیرد. این متهمان وقتی میخواهند انکار کنند حتی سؤالات قاضی در بازپرسی را هم منکر میشوند.
انتهای پیام/۴۱۵۸/پ
انتهای پیام/