تشییع شهدای مدرسه دخترانه کابل به دلیل آمار بالای تلفات در مساجد ممکن نشد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، وزارت کشور افغانستان اعلام کرد که شمار تلفات حمله مرگبار روز گذشته به یک مدرسه دخترانه در غرب شهر کابل به بیش از ۵۰ کشته و ۱۰۰ زخمی افزایشیافته است.
طارق آرین، سخنگوی وزارت کشور گفته است که کشتهشدگان، دانشآموزان این مدرسه و ساکنان محل حادثه بودهاند. وی افزود: این آمار نهایی نیست و امکان افزایش آن وجود دارد. از طرفی، سخنگوی وزارت کشور تأکید کرد که این حمله توسط جنگجویان گروه طالبان راهاندازی شده بود.
احمد کمیل میرشادبیگ، رئیس انستیتوی مطالعات صلح و رسانه افغانستان در این خصوص به خبرگزاری آنا گفت: با توجه به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، طالبان حملات مضاعف خود را ابتدا در هفت ولایت افغانستان تشدید کرد که خوشبختانه با شکست مواجه شد و تلفاتی سنگینی را نیز شاهد بود.
وی افزود: پس از شکست طالبان در جبهههای مختلف، این گروه به حملات بزدلانه و ایجاد رعب و وحشت روی آورده که از شگردهای جنگ روانی طالبان به شمار میآید. متأسفانه در حادثه روز گذشته مدرسه دخترانه سیدالشهدا(ع) ۶۷ دانشآموز شهید، سه مفقود و بیش از ۱۰۰ زخمی را شاهد بودیم.
رئیس انستیتوی مطالعات صلح و رسانه افغانستان در خصوص نحوه اجرای این عملیات تروریستی اظهار کرد: نیروهای طالبان در ارتفاعات محدوده کابل به نام «کوه چهل دختران» مستقر میشوند و سپس اقدام به شلیک مداوم میکنند. پس از آن، بمب جاسازیشده منفجرشده و متعاقب آن نیز یک خودروی بمبگذاریشده با عامل انتحاری منفجر میشود. در مرحله آخر نیز اقدام به شلیک خمپاره میکنند. زمان این عملیات فقط پنج الی ۶ دقیقه بوده اما تلفات به حدی بالا بود که تشییع شهدا در مساجد محل ممکن نشد.
به گفته این فعال سیاسی افغانستانی، یکی دیگر از دلایل افزایش آمار شهدا، تکنیکهای پارتیزانی طالبان است. در این حادثه پس از هر انفجار، دانشآموزان تجمع کرده و یا قصد فرار از صحنه حادثه را داشتند که با یک انفجار دیگر مواجه می شوند و دلیل بالا رفتن تلفات همین مسئله است.
میرشادبیگ تصریح کرد: مردم شیعه و هزاره همواره هدف حملات طالبان بودهاند، همچنانکه در گذشته نیز شاهد بودیم مساجد، بیمارستانها و آموزشگاههای متعدد شیعیان در مناطق غرب کابل را منفجر و جوانان را به شهادت رساندهاند. در این حادثه نیز طالبان نشان داد که دشمن قسمخورده مردم افغانستان مخصوصاً شیعیان است. شبهای قدر و رمضان مردم تلخ و تاریک و غرب کابل در عزای دانشآموزان کوچک سیاهپوش شد.
رئیس انستیتوی مطالعات صلح و رسانه افغانستان در پایان تصریح کرد: با وجود تکذیب این خبر از طرف طالبان و گرفتن انگشت اشاره به سوی داعش، از نظر مردم افغانستان، طالبان و داعش دو روی یک سکه هستند، هر دو زیر یک پرچم فعالیت میکنند و از آبشخور «آی.اس.آی» (سازمان اطلاعات نظامی پاکستان) است، سیراب میشوند.
به گزارش آنا، این حمله با واکنشهای گسترده داخلی و بینالمللی به همراه بوده است. اشرف غنی، رئیس جمهور، عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحهٔ ملی، سرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری و شماری از شخصیتهای سیاسی افغانستان این حمله را محکوم کردهاند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز با ابراز مراتب انزجار از این اقدام تروریستی که افراد عادی خصوصاً دانشآموزان و دانشجویان را موردحمله قرار داد، به بازماندگان قربانیان این حادثه تسلیت گفت و برای مجروحان این اقدام تروریستی سلامتی مسئلت کرد.
انتهای پیام/۴۱۰۶/پ
انتهای پیام/