دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 ارديبهشت 1400 - 09:11

موشک چینی بر فراز اقیانوس هند نابود شد + ویدئو

آژانس مهندسی فضایی چین گزارش کرد که موشک فضایی و کنترل نشده این کشور پس از ورود به جو زمین بر فراز اقیانوس هند و در نزدیکی مالدیو نابودشده است.
کد خبر : 579920
لانگ مارچ

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، لحظاتی پیش رسانه‌های خارجی از ورود بقایای یک موشک چینی به جو زمین خبر دادند و به نقل از آژانس مهندسی فضایی چین گزارش کردند که موشک کنترل نشده چینی فایوبی-لانگ مارچ بر فراز اقیانوس هند و در نزدیکی مالدیو وارد جو زمین شده و از بین رفته است.

شبکه روسی راشاتودی در گزارش اولیه خود به نقل از آژانس مهندسی فضایی چین گزارش کرده بود که موشک کنترل نشده فایوبی-لانگ مارچ بر فراز دریای مدیترانه و حدود ۲۰۰ کیلومتری جنوب ترکیه وارد جو زمین خواهد شد.


شبکه تلویزیونی گلوبال چین نیز در این خصوص گزارش کرد که بقایای موشک فایوبی-لانگ مارچ در حالی وارد جو زمین شده است که بیشتر قطعات آن سوخته است.


بنا بر گزارش شبکه روسی راشاتودی، ویدئویی از تکه‌های در حال سقوط این موشک که ظاهراً در عربستان سعودی مشاهده‌شده در شبکه‌های اجتماعی قرارگرفته است.


اوایل امروز (یکشنبه)، محاسبات آژانس هوا و فضای روسی روسکوسموس برآورد کرده بود که بقایای موشک چینی فوق در ساعاتی از روز ۹ می (یکشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه) وارد جو زمین شود و اعلام کرده بود که مناطق بالقوه خطر احتمالاً شهرهای بزرگی چون مادرید، رم، قاهره، ریاض و کانبرا باشد.


یک کلیپ ویدئویی دیگری در فضای مجازی قرارگرفته که موشک چینی در حال سقوط را بر فراز اردن نمایش می‌دهد.


طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، بخش‌هایی از موشک چینی در ساعت ۱۰: ۲۴ صبح امروز (یکشنبه) به‌وقت محلی (حدود ساعت ۰۷: ۰۰ صبح امروز به‌وقت‌تهران) در طول جغرافیایی ۷۲.۴۷ درجه شرقی و عرض جغرافیایی ۲.۶۵ درجه شمالی وارد جو زمین شده است.


آژانس مهندسی فضایی چین در بیانیه‌ای که خبرگزاری فرانسه آن را منتشر کرد، توضیح داد: پس از نظارت و تجزیه‌وتحلیل، در ساعت ۱۰: ۲۴ صبح روز ۹ می ۲۰۲۱، بقایایی از موشک بی‌فایو-لانگ مارچ وارد جو شده است.


بنا بر گزارش شبکه بی‌بی‌سی، سفینه چینی مذکور، با ۱۸ تن وزن یکی از بزرگ‌ترین سفینه‌هایی است که طی چندین دهه گذشته بدون اینکه هدایت و کنترل شود به جو زمین وارد می‌شود.


طبق این گزارش، این سفینه روز ۲۹ آوریل (۹ اردیبهشت‌ماه) در مدار بیضوی حدود ۱۶۰ کیلومتر در ۳۷۵ کیلومتری سطح زمین قرار گرفت و از آن زمان ارتفاع بدنه اصلی این سفینه به‌طور مرتب کاهش یافت و درنهایت وارد جو زمین شد.








انتهای پیام/۴۱۰۶/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب