جایگاه سپاه انقلاب اسلامی و نیروهای مسلح در دولت خدشهناپذیر است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی ربیعی روز سه شنبه در نشست خبری با اشاره به انتشار فایل صوتی صحبتهای وزیر امور خارجه و حواشی آن گفت: این فایل صوتی که توسط تلویزیون پترودلاری کینه توز که با دلارهای نفتی اداره میشوند و از روز تاسیس طرفدار سرسخت رنج و تحریم مردم ایران بودهاند منتشر شد؛ رئیس جمهور در همین خصوص به وزارت اطلاعات دستور پیگیری دادند.
سخنگوی دولت گفت: در واقع برشهایی گزینشی از یک گفتگوی بسیار طولانیتر با جهتگیریهای شطینت آمیز منتشر شده است. این گفتوگو بخشی از برنامهای به نام «آن سوی دولت» و با موضوع گزارش و روایت خدمات، اقدامات، چالشها و دستاوردهای دولتهای یازدهم و دوازدهم است که زیر نظر مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، مصاحبههایی با وزیران و معاونان محترم رئیس جمهور در چارچوب تاریخ شفاهی ۸ساله دولتهای یازدهم و دوازدهم انجام گرفته است.
ربیعی یادآور شد: بنا بودکه فایل کامل نسخه صوتی، تصویری و مکتوب گفتگوها در دفتر هیئت دولت با درجه طبقه بندی آرشیو شود و یک نسخه گزیده از هر گفتگو با توافق مصاحبه شونده، در یک نهاد ملی مطالعاتی آرشیو و سپس منتشر و در دسترس عموم قرار گیرد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور ادامه داد: در مورد مصاحبه با آقای دکتر ظریف، فایل گفتگو با او به دلایلی کاملاً روشن که ابعاد آن هنوز روشن نیست (ولی بعد توطئه آمیز آن روشن است) توسط افرادی که هویت آنها در حال بررسی است، به سرقت رفته و منتشر شده است.
سخنگوی دولت گفت: جمعبندی فعالیتها و اقدامات در پایان همه دولتها امری مرسوم بوده است. این بار با یک نگاه نوآورانه با دو هدف، نخست انتقال تجارب با هدف نگاهی آسیب شناسانه و سپس مستند ساختن فعالیت و اقدامات دولت هم برای ثبت تاریخی و هم برای مطالعه علاقمندان به شکل انتشار عمومی پیش بینی شده بود.
ربیعی افزود: در هدف اول آسیبشناسی در سیاستگذاریهای دستگاههای مختلف از زبان مسئولان عالی دستگاهها پرسیدن موانع سیاستگذاری و مشکلات آن مدنظر بوده است تا به عنوان سند تاریخی و قابل استفاده از تجربیات مسئولان پیشین برای آیندگان باشد. کاملاً قابل انتظار است که در جریان آسیبشناسی، جنبه نقد بیشتر دیده شود ولی این نافی همکاری و همدلیها بین مسئولان و دستگاههای اجرایی در عرصه عمل نیست.
سخنگوی دولت تأکید کرد: تمامی دستگاهها با نگاه آسیب شناسانه به ساختارهای موجود، اصحطکاکهای بین دستگاهی، فرآیندهای سیاستگذاری تعارضهای موجود را بحث کردهاند و طبیعی است که جنس آسیبشناسی در حوزه وزارت امور خارجه کاملاً متفاوت خواهد بود.
وی گفت: طبیعی است دستگاه دیپلماسی ما همانند همه کشورهای جهان با توجه به نوع مأموریتهای محوله و چارچوب عملیاتی متفاوت، از نظرگاه روشی، نگاه متفاوتی نسبت به موضوعات و نحوه پیگیری سیاستها با نهادهای دیگر داشته باشند. در همه جای جهان اینها جزو اخبار مشهود است و در کشور ما هم سابقهای به قدمت انقلاب اسلامی دارد. امام (ره) از این اختلافات به «مباحث طلبگی» یاد میکردند. این اختلافنظرها محدود به وزارت امور خارجه با سایر دستگاهها نیست.
ربیعی افزود: به یاد دارم که وقتی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی مسئولیت داشتم، در مسائل مهمی مثل حمله اول امریکا به عراق، مباحث متفاوتی مطرح بود، یا در مسئله حمله صدام به کشور کویت دیدگاههای متفاوت و کاملاً مخالف در جلسات مطرح میشد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور ادامه داد: یا در موضوع ۱۱ سپتامبر نحوه موضعگیری و تضارب آرایی که صورت گرفت نهایتاً منجر به بیانیه و سپس مبارزه بیامان با تروریسم و القاعده شد و یا در جریان حمله وحشیانه تروریستهای بنیادگرا به سفارتخانه ما در مزار شریف و شهادت مظلومانه ایرانیها در آنجا، دیدگاههای متضاد مطرح بود که نهایتاً مقام معظم رهبری جمعبندی هوشمندانه و تاریخی را صورت دادند و موارد متعدد دیگری با این نوع اختلافنظرهای بین دستگاهی مواجه بودیم.
سخنگوی دولت یادآور شد: اتفاقاً انتشار این مصاحبه به همه ثابت کرد، که نظام تصمیمگیری در ایران پویا و سرزنده است و دیدگاههای کاملاً مختلف و حتی متضاد در نظام تصمیمگیری مطرح میشود. اما آنچه مهم است، در نهایت شبکهای از دیدگاههای مختلف افراد و نهادهای تصمیمساز با سازوکاری تعریف شده به سیاست واحدی در تمامی حوزهها میرسد.
ربیعی گفت: انتشار این صوت هم نشان میدهد تبعیت از مقام معظم رهبری در بین همه تصمیم گیران و مجریان به رغم همه اختلافات بین آنها سرمشق همیشگی مسئولان ما بوده است. در سیاست خارجی هم اگر هماهنگی نهایی میان وزارت امور خارجه و سایر دستگاهها و به خصوص نیروهای فداکار نظامی نمیبود، امکان رسیدن به دستاوردهای سیاست خارجی و امنیت منطقهای نبود.
وی یادآور شد: به عنوان یک شاهد میتوانم گواهی بدهم همواره سیاستهایی که در دوران جنگ تحمیلی و چه پس از آن توسط دوستان و شهدای گرانقدر در نهادهای نظامی اتخاذ میشد پشتوانهای عظیم و راهگشا برای فعالیتهای سیاست خارجی ما نیز میآفرید.
سخنگوی دولت گفت: مطابق با برنامه از پیش تعیین شده، نسخهای از این گفتگوها بهمنظور استفاده سیاستگذاران آینده و نسخهای هم برای استفاده عموم مردم شامل موضوعات و چارچوبهایی که بیش از حد تخصصی و خستهکننده نباشند تهیه شده و در آینده نزدیک به انتشار عمومی خواهد رسید.
ربیعی با بیان اینکه انتشار غیرقانونی فایل مصاحبه آقای ظریف را امری ناشایست و توطئه آمیز و قابل پیگرد میدانیم، افزود: از رسانهها و روزنامهنگاران و فعالان سیاسی و اجتماعی میخواهم که از فرصت به دست آمده استفاده کنند و مواضع و هیاهوها و ذوقزدگیهای ناشیانه رسانههای ضد ایرانی و طرفدار تحریم را که در انتشار اسناد عادی اما مسروقه به خود میبالند زیر نظر بگیرند و اینکه چگونه این رسانهها، با ناامیدی از اثرگذاری تحریم به ترفندهایی به همان اندازه مذموم برای جلب نظر مخاطبان خودروی آوردهاند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور گفت: در آینده بتوانیم بیشتر درباره این جریانهای مواجب بگیر بیگانه و نقش آنها در تحریم، تفرقهافکنی و جنگافروزی صحبت کنیم.
وی ادامه داد: محتوای مطالبی که پخش شد توسط مخالفان کشور کاملاً مشخص است. مردم باید بدانند که اینها چالشهای روزمره همه دولتها است. در زیر چتر بزرگ سیاستهای امنیت ملی منافع ملی و سیاست خارجی بین مسئولان امر در حوزه سیاستگذاریهای مختلف از جمله دفاعی و دیپلماسی وجود اختلافنظر کاملاً طبیعی است، اما این اختلافنظرها در مرحله عمل هرگز به ظهور نرسیده و همه دستگاهها در نهایت تابع تصمیمهای نهایی هستند که توسط مسئولان عالی و در نهایت مقام معظم رهبری اتخاذ میکنند.
سخنگوی دولت گفت: این مرحله همان مسئولانی که پیش از تصمیمگیری آزادانه نظرات خود را ابراز کردهاند تابع تصمیمهای اتخاذ شده هستند و به سربازان سیاستها و تصمیمات نهایی تبدیل میشوند. نظرات دولت فارغ از شیوه توطئه آمیز ربایش که با هدف گرفتن انسجام داخلی ما در آستانه انتخابات صورت گرفته فارغ از این موضوع در خصوص محتوا نظرات دولت همان مصوبات رسمی است که ابلاغ و اجرا شده است .
وی با تأکید بر این که جایگاه سپاه انقلاب اسلامی و نیروهای مسلح در دولت خدشهناپذیر است گفت: سردار قاسم سلیمانی که پیوندی بین نسلی و باعث افزایش سرمایه اجتماعی نظام مقدس ما بوده است همواره برای ما جاودان بوده و همه ما برای دقایقی برای ترور ظالمانه این شهید گریستهایم . ما جایگاه جانبرکفان و خونهایی که باعث امنیت ملی ما بودهاند را پاس داشتهایم و قطعاً همکاران ما در دولت و بخصوص شخص دکتر ظریف از این قاعده مستثنا نیست.
ربیعی افزود: روسیه همسایه استراتژی و مهم برای ما است. همکاریهای منطقهای و بینالمللی ما به نفع صلح و امنیت و به نفع دو ملت بوده است و این اتفاقات توطئه آمیز، آسیبی به دیدگاه استراتژیک ما نخواهد زد. مواضع جمهوری اسلامی ایران همواره در این زمینه اعلام و اعمال شده است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور با تبریک ولادت امام حسن مجتبی (ع)، ایشان را امام صلح، آزادگی و مدارا که آموزهای از گذشت برای حفظ و مصالح جامعه مسلمین و نمادی از کرامت و خیر انسانی برای همه انسانها دانست و گفت: هر دو آموزههای شاخص آن امام بزرگوار الگویی برای زیست همه دورانهای تاریخی است بهخصوص ایران امروز، بیش از هر دوره دیگری نیازمند خیرجمعی است.
وی با گرامیداشت روز خیرین و قدردانی از آنان اظهار کرد: دولت نیز در کنار مردم و خیرین بوده و همواره خیر جمعی را یکی از اهداف و برنامههای خود می داند. در همین راستا با پیش بینی اعتبارات لازم در قانون بودجه ۱۴۰۰ برای مستمری بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار خانوار مددجوی تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) رشد متوسط ۷۰ درصد را نسبت به سال گذشته عملیاتی کرد تا گام موثری در راستای کاهش فقر و بهبود معیشت خانوارهای دهک های پایین بردارد.
ربیعی افزود: همچنین در راستای گسترش آموزش همگانی و برای تکمیل فضاهای آموزشی که نیمی از اعتبار آنها توسط خیرین تامین شده حدود ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تامین اعتبار کرد که این میزان نسبت به سال ۱۳۹۳حدود ۵۹ برابر شده است.
به گفته سخنگوی دولت، پرداخت وام های ۲۵ و ۳۰ میلیون تومانی بلا عوض و همچنین افزایش مبلغ تسهیلات به ۵۰ میلیون تومان برای تسریع در ساخت مسکن محرومین در سراسر کشور از دیگر اقدامات دولت در این زمینه بوده است.
وی با برشماری مهمترین مصوبات دو جلسه هیئت دولت، تصریح کرد: با توجه به ضرورت اتخاذ سیاستهای قضایی افتراقی در قبال کودکان و نوجوانان به دلیل آسیب پذیری این گروه افراد و خصوصیات و ویژگی های روحی و جسمی خاص آنان و نیز تدوین یک فرآیند حمایتی اثربخش برای کودکان در سیستم قضایی و برخورد صحیح، نظام مند، هدفمند و حمایت گرا به جای برخورد انتظامی و قضایی با این گروه دولت «لایحه پلیس ویژه اطفال و نوجوانان» را به تصویب رساند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری ادامه داد : در این لایحه به مسائلی همچون نحوه تشکیل پلیس ویژه و شرایط و ویژگیهای آنان، حدود صلاحیت و تکالیف پلیس ویژه، پیشبینی سازوکارهای حمایتی لازم مانند استخدام زنان پلیس، جداسازی از بزرگسالان، تشریفات خاص اعزام نزد مرجع قضایی و منع اقدامات برچسب زننده، استفاده از روش های غیرقضایی در مواجهه با جرایم کودکان و نوجوانان با تکیه بر اصول و مبانی عدالت ترمیمی، پرداخته است.
وی اضافه کرد: همچنین دولت با هدف کمک به مسکن دار شدن ساکنین مناطق کمتر برخوردار مرزی و ایجاد جذابیت برای نوسازی بافت های فرسوده و انبوه سازان، با اصلاح آیین نامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار موافقت کرد.
ربیعی افزود: به موجب این تصمیم، میزان سقف تسهیلات مشارکت مدنی دوره ساخت و ودیعه اسکان موقت در اراضی مشمول طرح ها و برنامههای موضوع این تصویب نامه به ترتیب در کلانشهرها به ازای هر واحد مسکونی تولید شده یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال و ۴۰۰ میلیون ریال و در سایر شهرها ۸۰۰ میلیون ریال و ۳۰۰ میلیون ریال تعیین شد.
سخنگوی دولت تعیین و درجه بندی مشاغل سخت و زیان آور سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری های کشور از دیگر مصوبات هیئت وزیران برشمرد و گفت: بر این اساس، مشاغل آتش نشان، آتش نشان (راننده)، معاون شیفت، فرمانده شیفت، رئیس ایستگاه، مدیر عملیاتی منطقه، رئیس مرکز ستاد عملیاتی و معاون عملیات، با درجه سختی و زیان آور (۳)، به عنوان مشاغل سخت و زیان آور سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری های کشور تعیین شدند.
وی با بیان اینکه هیئت وزیران همچنین با اصلاح لایحه اصلاح قانون استفاده متوازن از امکانات کشور برای ارتقای سطح مناطق کمتر توسعه یافته موافقت کرد، توضیح داد: به موجب این اصلاحیه، دولت مکلف است سه درصد از اعتبارات بودجه عمومی دولت را در قالب ردیف مشخص تحت همین عنوان تعیین کند و طی جدولی که در آن سهم هر استان بر اساس شاخص های نرخ بیکاری، آب شرب شهری و روستایی، آموزش و پرورش، آموزش فنی و حرفه ای، بهداشت و درمان، آموزش عالی، پژوهش و فناوری، بهسازی روستاها، راه و زیرساخت های جاده ای، سرانه های عمران شهری و درآمد شهرداری ها و فضاهای فرهنگی، مذهبی، ورزشی مشخص می گردد، در قانون بودجه درج کند.
وی با اشاره به امروز هفتم اردیبهشت، روز ملی ایمنی حمل و نقل، گفت:یکی از زیرساختهای مهم برای توسعه جوامع، حمل و نقل میباشد. حمل و نقل، چه در بخش توسعه اقتصادی و چه توسعه اجتماعی و حتی تغییرات فرهنگی، نقش ایفا میکند. ایمنی نیز از عوامل مهم و تاثیرگذار در حمل و نقل است .
ربیعی گفت: با نوسازی ناوگان، گسترش ناوگانها و بهبود زیرساختهای جادهای، ایمنی در حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی، افزایش مییابد. دولت تدبیر و امید در این سالها با وجود تحریمهای ظالمانه توانسته در گسترش و امینی حمل و نقل ریلی و گسترش جادهها در سرار کشور، به کاهش ناامنی در حمل و نقل،کمک کند. بهره برداری بیش از ۱۰،۰۰۰ کیلومتر انواع راه (شامل ۵۶۰ کیلومتر آزادراه، ۵۵۰۰ کیلومتر بزرگراه، ۴۶۰۹ کیلومتر راه اصلی و ۱۳۲۵۱ کیلومتر راه روستایی) و بهره برداری از ۱۷۶۷ کیلومتر پروژه ریلی، نتیجه تعهد دولت به حمل و نقل و ایمنی آن است.
وی افزود: از سویی، بخشی از مرگ ومیرها ناشی از تصادفات جادهای و بعضا هوایی است. همچنین درصد زیادی از معلولیتها در تصادفات جادهای رخ میدهد. اما خوشبختانه با اقداماتی که دولت تدبیر و امید در توسعه و ایمنی راهها انجام داده میزان آمار کشته ها در جاده ها در سال ۹۹ به نسبت به سال ۹۸ حدود ۱۳ درصد کاهش پیدا کرده و آمار مربوط به مصدومین نیز با کاهش حدود ۲۴ درصدی مواجه بوده است.
سخنگوی دولت یادآور شد: به همین علت، ایمنی حمل و نقل، علاوه بر امر گسترش زیرساختها، به مراعات شهروندان و توجه مردم به قوانین نیز مرتبط است. از این رو، ایمنی حمل و نقل نیازمند عزم ملی و نهادینه شدن فرهنگ آن در جامعه است. این روز به همه دستاندرکاران این حوزه به ویژه به کارگران و کارکنانش تبریک گفته و برایشان آرزوی ایمنی همراه با تندرستی و شادکامی داریم.
ربیعی در بخش دیگری از سخنانش با گرامیداشت نهم اردیبهشت روز شوراها، گفت: نهم اردیبهشت، روز شوراها است. بیتردید نهادینه شدن مشارکت مردم در اداره کشور،شهرها و روستاها در قالب شوراها، یادگار انقلاب اسلامی است که با آموزه قرآنی « و امرهم شورا بینهم» بنیان گذاشته شد.
وی افزود: شوراها بخشی از تقسیم خدمت ، تمرکززدایی و منطقه و محلهگرایی در تصمیمات را به جامعه عرضه کرده است. شوراها موجب مشارکت مدنی مردم برای انجام امور توسط خود آنها میشود. قانون اساسی نیز بر امر شورا و ضرورت گسترش آن، تأکید داشته است. در دولت تدبیر و امید، در هر کجا که تشکیل شوراها، زمینه قانونی داشته است، با نگاهی حمایتی و تسهیلگرانه، به گسترش شوراها اقدام کرده است.
ربیعی با بیان اینکه بخش مهمی از تشکلهای شورایی ما، در شهرها و روستاها شکل گرفتهاند، شوراهای اسلامی را نماد مردم سالاری و مشارکت مردم در مدیریت شهرها و روستاها دانست و گفت: دولت، شوراها را بازوان توانمندی برای مدیران در سطح شهرها و روستاها میداند. بر این اساس، دولت اخیرا بهمنظور استقلال مالی و گسترش اختیارات دهیاریها، لایحهای را تقدیم مجلس کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد نهال شوراها که طی دو دهه فعالیت، با فراز و نشیب ها، موانع و مشکلاتی مواجه بوده، به مرور به درخت تنومندی تبدیل شود تا به عنوان یک سرمایه معنوی ارزشمند برای نظام مقدس جمهوری اسلامی و پشتوانهای برای اجراییشدن سیاستها و برنامههای نظام اسلامی باشند.
سخنگوی دولت با تشریح اهم اطلاعات و اقدامات شوراهای اسلامی در دوره پنجم، اظهار کرد: تعداد ۱۳۶۲ شورای شهر، ۳۸۰۰۰ شورای اسلامی روستا، ۱۰۵۷ شورای بخش، ۴۵۰ شورای شهرستان، ۳۱ شورای استان و شورایعالی استانها به عنوان نمایندگان و حلقه رابط مردم با دولت، بخش مهمی از امور محلی و ناحیه ای را با استفاده از درآمدهای مردم مدیریت میکنند.
به گفته وی، تعداد اعضای شورای اسلامی شهرها ۷۰۵۴ نفر و تعداد اعضای شورای اسلامی روستاها ۱۱۸۹۳۸ نفر هستند که از این تعداد ۴۰۲۹ نفر زن می باشند.
ربیعی افزود: سالانه حدود ۱۵۰ هزار مصوبه (۶۰۰ هزار مصوبه در ۴ سال) در موضوعات مختلف اجتماعی- اقتصادی و فرهنگی و... به تصویب شوراهای اسلامی میرسد که مبنای عمل شهرداریها و دهیاریهای سراسر کشور در زمینه امور مالی و معاملاتی و پروژه های عمرانی، خدماتی و فرهنگی و... قرار میگیرد.
وی ادامه داد: انعقاد ۱۵ تفاهمنامه توسط شورایعالی استانها با دستگاههای اجرایی و قضایی در زمینه آموزش شهروندی و شوراها و بهبود عملکرد دستگاههای اجرایی با همکاری شوراهای شهر و روستا است.
سخنگوی دولت همچنین با گرامیداشت دوازدهم اردیبهشت، روز شهادت آیت الله مطهری، گفت: شهید مطهری متفکری روشنفکر است که با تیغ جهل و نادانی، تعصب و انحراف ، و بهمنظور تهی کردن نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران، به تیغ ترور سپرده شد.
وی ادامه داد: این روز ، به سنتی حسنه، به نام معلمان نیز نامیده شده است. مطهری، معلمی آزاداندیش و متعهد به مردم و جامعهاش بود. بدون شک، معلمان بخش اعظمی از فرایند هویتسازی نسلها را عهدهدار هستند. همه ما با معلمان و افکار آنان زیستهایم و امروز، پر از خاطرات شیرین از آنها هستیم.
ربیعی اضافه کرد: دولت با این نگاه که تقویت نظام آموزش، با وجود معلمان با دانش و با انگیزه ، امکانپذیر خواهد بود، به رغم شدیدترین تحریمهای ظالمانه در دوره ۱۸ ماهه اخیر و کاهش چشمگیر منابع درآمدی دولت، درخصوص ارتقای حقوق فرهنگیان از میانگین ۳۷ میلیون ریال در مهرماه ۹۸ به ۶۱ میلیون ریال در اسفند ۹۹ اقدام کرد. اگر چه باید اذعان داشت که در شرایط فعلی ،حقوق کمی است اما با در نظر گرفتن جمیع جهات حداکثر تلاشی است که با بهره مندی از ظرفیتهای موجود طی چهار مرحله این مهم تحقق یافته است.
به گفته وی، از مهرماه ۹۸ نیز ، نسبت به تعیین قراردادها و ساماندهی آنان اقدام شده و حقوقها در سال تحصیلی ۱۳۹۹_۱۴۰۰ مطابق قانون کار، تعریف و بدهی های گذشته تسویه شد. در سال تحصیلی جاری نیز علیرغم افزایش حقوق در بسیاری ازاستانها تقریبا بدهی باقی نمانده است. اعتبار ابلاغی خرید خدمت در مناطق مورد نیاز در سال ۹۹ نسبت به ۹۸ از رشد ۱۰۷ درصدی( بیش از دو برابری) برخوردار بوده است.
وی افزود: همچنین حقوق کارکنان حق التدریس آزاد از ابتدای سال ۹۹ حدود ۵۰ درصد افزایش یافته برای نخستین بار اعتبار برون سپاری فعالیتهای کاردانش به صورت ۱۰۰ درصدی تحقق پیدا کرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال ایرنا در خصوص اختلافافکنی و بهرهبرداری شبکههای رسانهای معاند از انتشار فایل صوتی گفتوگوی ظریف و اینکه عدهای میگویند این کار توسط خود دولت با مقاصد انتخاباتی انجام شده است، گفت: هدف از مصاحبه این بود در مسائل مهم مانند سیاستهای اقتصادی مالی، و پیشگیریها و مسائلی مانند تالابها، سیل و مدیریت آن و زلزله از هزینهها گرفته تا سیاستهای رفاهی و اجتماعی با همه پیچیدگیهایش و حتی مجموعهای از حوادث تلخی مانند سانچی و پلاسکو یا حوادث شیرین مانند سیاستگذاریهای کلان سلامت و بحثهای توسعه صنعتی و حتی چگونگی مقاومت در دوران تحریم، صادرات در این دوران و سازوکارهای مقاومت اقتصادی در محور این گفتوگوها قرار داشت.
وی ادامه داد: بخشی هم مربوط به موفقیتهای وزارت خارجه و موانع و چالشهای پیش روی آن بود. قطعاً حوزه دفاعی و خارجی از اهمیت خاصی برخوردار است. قرار بود بخشی از مصاحبهها فقط در قالب انتقال تجارب انتشار محدود داشته باشد و بخشی هم قرار بود پخش شود و پخش خواهد شد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور یادآور شد: با دستور ریاست جمهوری، نهادهای مسئول در حال بررسی چگونگی انتشار و انتخاب گزینشی آن برای پخش هستند.
ربیعی با بیان اینکه محتوای مطالب گزینشی پخش شده و برجستهسازی از مطالب فقط در قالب پخش نبود، گفت: تحلیلهای جانبی این رسانههای پترودلاری در مجموع هدف آنها را مشخص میکرد که با یک تیر چند هدف اعتبار سیاست خارجی، تحت تأثیر قرار دادن مذاکرات دیپلماتیک سرنوشتساز، زایل کردن اعتماد مردم و ایجاد تفرقه در نظام داخلی را هدف گرفته بودند.
وی افزود: از عدهای که برای هر موضوع حملهای برای دولت پیدا میکنند میخواهم تا به این موضوع به عنوان یک موضوع ملی توجه کنند چون از یک فایل گزینش شده و ناقص جنجالسازیهایی ایجاد کردند و باید به شیوهای در این زمینه برخورد کنیم تا این توطئهها را خنثی کنیم.
نیروهای داخل نظام در تله گفتاری رسانههای معاند قرار نگیرند
ربیعی شائبه انتخاباتی بودن یا انتشار عمدی دولت را به قدری خندهدار دانست که توضیح دادنش ارزشی ندارد و تأکید کرد: بیشترین لطمه در این خصوص و موارد پیش آمده، شامل دولت شده و اتفاقاً هدف دولت که انتخابات پرشور است. بار دیگر تأکید میکنم هدف دولت این نیست تا از جریان خاصی حمایت کند تا با این حمایت از مردم رأی بگیرد بلکه دولت با هر کسی که از صندوق رأی بیرون بیاید با کمال میل همکاری خواهد کرد و برای تداوم دولت خود هیچ برنامهای نداشته است و این ادعای بسیار غلطی است. البته با تلاشهای نیروهای اطلاعاتی ما مشخص خواهد کرد که توطئهها چه بوده است.
سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه این کار توطئه آمیز اتحاد ما را هدف قرار گرفته است، گفت: نیروهای داخل نظام با هر گرایش اصلاحطلبی و اصولگرایی یا دوستان ما در همه نهادها در تله گفتاری این رسانهها قرار نگیرند. هدف این کار به انحراف کشاندن فضای سالم و ایجاد بدبینی بین مسئولان و قطبیسازی کاذب بین آنهاست و قطعاً آنها را مأیوس خواهیم کرد.
دوستی با سردار سلیمانی و تبعیت از رهبری در سخنان ظریف موج میزند
سخنگوی دولت درباره اینکه آیا کل این تاریخ شفاهی و همه گفتوگوها به سرقت رفته است یا نه، گفت: همه دولتها در سالهای آخر عملکرد خود را جمعبندی میکنند و به مردم گزارش کاری میدهند. در این راستا هشت پروژه طراحی شده بود که اقدامات شاخص یک جلد، عملکرد دولت ۳ جلد، جهش تولید یک جلد، گزارش صد روزه یک جلد و روزشمار دولت که در برنامه "آن سوی دولت" و "تاریخ شفاهی" در مجموع ۳۳ مصاحبه انجام شده است. بحث جنگ اقتصادی هم در این برنامهها تهیه شده بود.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور با بیان اینکه در این گفتوگوها هر مسئول از پیچیدگی دستگاه خود با نگاه آسیبشناسانه میپردازد، گفت: خودم در مورد فقدان نظریه رفاهی و اشتغال یا اهمیت شیوه کارآفرینی و آسیبشناسی طرح تحول سلامت صحبت کردم و همه مسئولان نگاه آسیب شناسانه داشتند . مشخص است جنس وزارت خارجه متفاوت است.
وی ادامه داد: این فایل خام بدون ویرایش طوری خارج شد که از روال مدنظر به شکل تفکیک شده و کاملاً با هدف عملیات روانی پخش شد بود اگرچه سلسلهوار پخش شد اما القائاتی که با مصاحبههایی درکنار هم قرار گرفته و خبرهایی که تولید میکنند و خبرسازی میکنند تا گسترش پیدا کند که البته این اقدامات در حال پیگیری اطلاعاتی است.
ربیعی با اشاره به نشست امروز ستاد اقتصاد مقاومتی دولت و تأکید رئیس جمهور در این جلسه بر پیگیری موضوع سرقت رفتن فایل صوتی دکتر ظریف اظهار کرد: با نگاه کردن به نوع خوانش محتواها درمییابیم این شیطنتها به طور گزینشی انجام شد. وقتی کل متن خوانده میشود بدون سوگیری مسئله خاصی به چشم نمیخورد. و این نکاتی است که را بارها آقای ظریف بیان کردند و نشاندهنده دشواریها و چالشهای تصمیمگیری در شرایط جهان پرتلاطم علیه ما و تهدیدهای گسترده ما است.
سخنگوی دولت تأکید کرد: کسی نمیتواند در عمق علاقه و دوستی ظریف به همه سربازان وطن و تبعیت از رهبری شک کند اتفاقاً در همین فایل و فایلهای بعدی که منتشر خواهد شد دوستی با سردار شهید و تبعیت از رهبری در سخنان ظریف کاملاً موج میزند.
رسانههای معاند به دنبال به نتیجه نرسیدن مذاکرات هستند
ربیعی با اشاره به این فضای مسموم و غیرمفید ایجادشده، گفت: افرادی با مقاصد مختلف این فایلها را ربودند. این اتفاق توطئه آمیز روی داده که پیگیری میشود ضمن اینکه تکلیف رسانههای فارسی زبان خارجی به ویژه رسانههای معاند و وابسته به دلارهای نفتی و رسانه جاسوسی در این میان کاملاً معلوم است که اختلاف، تفرقهافکنی و ناامیدی مردم در این مقطع زمانی را دنبال میکنند.
وی با اشاره به تحلیل محتوای انجام شده نسبت به فایل منتشر شده، گفت: بخشی از این مطالب را تحلیل محتوا کردیم علاوه بر پخش صوت در کنار آن القائاتی ایجاد میکنند که کانون این القائات تخریب سیاست خارجی و تلاش سیاست خارجی کشور ما است و القای به سرانجام نرسیدن به برجام کاملاً مشخص است وعلاوه بر آن حمله به دیپلماسی موفق که با همکاری نیروی قدس و وزارت خارجه حاصل شده است.
سخنگوی دولت اضافه کرد: علاوه بر این حمله به انسجام داخلی و خدشهدار کردن محور مقاومت مردم ایران در مقابل تروریست در منطقه هم در این تحلیل محتوای انجام شده کاملاً مشهود است.
ربیعی یادآور شد: سردار سلیمانی هم با زندگی پربرکت خود و با شهادت رسواساز قلدر بزرگ و شریر جهانی بود و هم در عمر پربرکت خود مقوم امنیت و آرامش مردم و سرزمین بوده است و در این تحلیل محتوا نقش سرمایه آفرین شهید سلیمانی را هدف قرار دادهاند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور در پاسخ به پرسشی درباره درخواست دولت ایران برای آزاد شدن زندانیان ایرانی در آمریکا اظهار کرد: همواره ایدههایی درباره تبادل زندانیان با آمریکاییها مطرح بوده است و طرفین در حال بررسی این ایدهها از طریق مجاری دیپلماتیک هستند.
وی ادامه داد: ما مایل هستیم همه زندانیان تحریمی که به ناحق بازداشت هستند و در زندانهای آمریکا به سر میبرند و تعداد آن بیش از زندانیان آمریکایی در ایران است، بنابر ملاحظات انساندوستانه آزاد شوند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران با ملاحظات انسانی و اخلاقی که نهاد قضایی ما بر آن تأکید دارد به دنبال این امر انسانی اعتقاد دارد آمادگی خود را برای این کار اعلام کرده است اما اعلام اسامی این افراد در این مقطع ممکن است به ضرر زندانیان تمام شود.
آمریکا سرعت ما را در مبارزه با کرونا کند کرده است
سخنگوی دولت درباره نحوه تصمیمگیری دولت برای اعمال سختگیرانه قرنطینه، گفت: اعمال هر سطحی از قرنطینه وابسته به نظر کارشناسان ستاد ملی کرونا است. ما بر اساس رنگبندیهای مختلف انواع محدودیتها را اعلام میکنیم. اقداماتی که انجام میدهیم. هم بر اساس نظر متخصصان و هم بر اساس تجارب جهانی بوده است و بر اساس رنگبندیها تصمیم گرفتیم.
وی ابراز امیدواری کرد با تصمیماتی که در شرایط قرمز گرفته شده در هفتههای آینده شاهد پایین آمدن منحنی مرگ و میر ناگوار باشیم.
ربیعی با اشاره به اینکه دشواریهایی که آمریکا برای مبارزه با کرونا ایجاد میکند فراتر از تحریم است، گفت: امروز شاهدیم آمریکا با وجود داشتن واکسن کافی و مازاد از دسترس قرار دادن آن به دیگر کشورها گاهی جلوگیری میکند. مذاکرات ما با ۴ به اضافه یک در برجام ارتباطی با وضعیت واکسن و کرونا ندارد. ما سیاست مقابله توأمان با کرونا و تحریم را پیش بردیم.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور افزود: آمریکا نه تنها از قطعنامه ۲۲۳۱ در لغو تحریمها سرباز زده، بلکه سرعت ما را در مبارزه با کرونا کند کرده است، اما با همه این اتفاقات با نگاهی به همهگیریهای جهانی و اقدامات ما مثل ساختن تجهیزات، این مبارزه را ادامه دادیم. این آمریکا است که از اقدامات انسان دوستانه خود در این زمینه شانه خالی کرده است.
برخورد با کولبران در مرز ترکیه را پیگیری میکنیم
سخنگوی دولت درباره برخورد با کولبران ایرانی در مرز ترکیه و اقدامات دولت در این زمینه گفت: وزارت امور خارجه و وزارت کشور از لحظه اول وقوع این اتفاق، با جدیت این امر را پیگیری کردند و با مقامات دولت ترکیه و همچنین مقامات در مرزها تماسهایی داشتهاند. پیگیریها در سطح سفارت و کنسولگری تا امروز دنبال شده است.
وی افزود: بلافاصله بعد از این حادثه چند مرحله اعتراض ملاقات و قرار مرزی بین نیروهای مرزی دو طرف در منطقه چالدران برگزار شد. اظهارات ایرانی عزیز که مورد اذیت و آزار قرار گرفته در مرزبانی ثبت و ضبط شده و وزارت خارجه در تهران همان روز یادداشت خود را تحویل سفیر کشور ترکیه داده است.
ربیعی این اتفاق را برای روابط دیپلماتیک دو کشور نامناسب دانست و گفت: باید ابعاد این حادثه روشن شود. همچنان تحقیقات ادامه دارد و دوستان ما در ترکیه هم با حسن نیت موضوع را پیگیری و وزارت کشور و خارجه مستندات را مدام برای طرفهای مقابل ارسال میکنند.جمهوری اسلامی ایران مطمئناً در پاسداشت حقوق شهروندان خود این موضوع را پیگیری کرده و خواهد کرد.
هر گونه خلل در زمان برگزاری انتخابات بدعتی در دموکراسی است
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور در پاسخ به سؤالی درخصوص اظهارات اخیر رئیس جمهور درباره انتخابات و اینکه آیا برای تعویق انتخابات بحثی مطرح شده است یا نه، گفت: برداشت و تعبیر نادرست از سخنان رئیس جمهور شده است. به طور اساسی برگزاری به موقع انتخابات و در زمان مقرر قانون اساسی یکی از اصولی بوده که در این ۴۰ سال به آن خدشهای وارد نشده است.این یکی از محاسن نظام جمهوری اسلامی است که هم امام خمینی (ره) و هم مقام معظم رهبری به درستی تاکنون بر آن تأکید کردهاند.
ربیعی اضافه کرد: طرح چنین مسائلی در این سالها برای بار نخست نیست،گاهی تجدید دوره، گاهی استمرار یا اجازه دادن به کاندیدا شده بیش از دو دوره برای ریاست جمهوری و یا تعویق انتخابات مطرح میشد اما این امر هیچگاه مورد توافق نبوده است.
وی افزود: این بار هم هر گونه اخلالی در روند زمانی انتخابات بدعتی در دموکراسی مبتنی بر اصول قانون اساسی است که به آن لطمه وارد میکند و بنابراین دولت برنامهای در این زمینه نداشته است و معتقد است انتخابات باید در موعد مقرر، سالم و با فراهم شدن زمینه برای حضور همه سلایق و گرایشها برگزار شود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه بنیاد نظری دولت بر مشارکت حداکثری و حضور مردم در پای صندوقهای رأی است، گفت: صندوق رأی به مثابه ثبات و امنیت کشور است و از همه مهمتر پاسخ به تنوع دیدگاههای نسلی و دیده شدن آرای آنها برای تغییر خواهیشان در چارچوب قانون اساسی است که امیدواریم همه ارکان انتخابات به این موضوع توجه و آنچنان زمینه را برای فعالیتها آماده کنند تا در موعد مقرر شاهد حضور حداکثر ملت در پای صندوقها باشیم.
وی همچنین طرح برخی زمزمهها مبنی بر "انتخاب خوب" به جای "انتخابات خوب" این را یک تهدید با دو نوشتار دانست و درباره سخنان رئیس جمهور گفت: ایشان در جمع فعالان سیاسی شائبه رویکرد انتخاباتی دولت را رد میکرد و اقدامات دولت را در مذاکره برای رفع تحریم را بیارتباط مکانی و زمانی با انتخابات دانست که منجر به این اشاره زمانی شد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور در پاسخ به سؤال دیگری درباره دست بردن در جداول بودجه و تأخیر ارسال آن به دولت گفت: قانون بودجه ۱۴۰۰ در تاریخ ۲۰ اسفند سال گذشته از مجلس به دولت ابلاغ شد و رئیس مجلس هم در تاریخ ۲۵ فروردین جداول بودجه ۱۴۰۰ را ابلاغ کرد.
ربیعی افزود: در صحبتهایی که با آقایان نوبخت و پورمحمدی داشتم گفتند که در تغییرات اعمال شده هیچ دخالتی نداشتند و حتی کسب نظری هم از آنها نشده است. این روند در سنوات گذشته هم رخ داده است چرا که امکان حضور تمام نمایندگان در تعطیلات وجود نداشته است . این عدم حضور منجر به این اتفاق شده است.
سخنگوی دولت ادامه داد: هیئترئیسه مجلس جداول لایحه بودجه ۱۴۰۰ را ابتدا در نامهای از سوی معاونت تقنینی مجلس به معاون پارلمانی دولت فرستاد و معاون پارلمانی رئیس جمهور نامه نوشت و اعلام کرد که باید از سوی رئیس مجلس به رئیس جمهور ابلاغ شود که البته چنین هم شد و مجدداً توسط رئیس مجلس ابلاغ شد.
وی گفت: در نامه رئیس مجلس به رئیس جمهور تغییرات جداول به دولت ابلاغ شده است. سازمان برنامه و بودجه کشور و دولت در جریان علت و ماهیت این تغییرات نیست و صرفاً به عنوان مجری قانون خودمان را ملزم به اجرای آن میدانیم. همواره هم ارتباط نمایندگان دولت و سازمان برنامه و بودجه تا پایان بررسی لایحه بودجه در صحن علنی است که بعد از آن این ارتباط قطع میشود و در جریان بررسی احکام و ارقام و جداول ۱۴۰۰ هم همین اتفاق رخ داده است. البته در مجلس شنیدم که بیش از ۱۰۰ نماینده به این روند اعتراض کردند و یک مسئله درون مجلس است که دنبال میشود.
ربیعی در پاسخ به سؤال دیگری درباره برنامه دولت برای ساماندهی ورود بخش خصوصی به مقوله واردات واکسن و جلوگیری از ایجاد هرجومرج و توزیع مناسب آن در بین مردم گفت: دولت خود را مکلف میداند تا همه ایرانیان بتوانند به صورت رایگان واکسینه شوند و در کنار این تکلیف برای این موضوع برنامهریزی لازم را هم انجام داده است.بنابراین واکسیناسیون رایگان برنامه خدشهناپذیر دولت است.
وی افزود: در خصوص واردات بخش خصوصی، اولا همه واردات واکسن تحت نظارت سازمان غذا و داروی کشور باید انجام شود و موافقت استاندارد و سازمان غذا و دارو را کسب کند، بدون تائید این معاونت هر گونه اقدام برای واردات واکسن ممنوع است.
سخنگوی دولت درباره اجازه واردات به بخش خصوصی گفت: این تصمیمی هوشمندانه و صحیح برای استفاده از همه ظرفیتهای کشور است درست مثل تولید واکسن که اجازه ورود به بخش خصوصی هم داده شد. از طرف دیگر اگر مجوز واردات به بخش خصوصی داده نمیشد عدهای همواره اظهارنظر میکردند که دولت مانع واردات واکسن شده و هزاران بحث دیگر مطرح میشد.
ربیعی افزود: مهم شیوه واکسیناسیون و مدیریت دولت در این روند و تصمیمات گرفته شده، است. واردات واکسن در بخش خصوصی دو گروه اصلی وجود دارد گروه اول بخش خصوصی که با ارز ترجیحی میتوانند واکسن وارد کنند و در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند که این وزارتخانه مطابق سند واکسیناسیون موجود به صورت رایگان واکسن به مردم ارائه دهد یعنی دولت واکسن وارد شده را از بخش خصوصی خریداری میکند و در اختیار مردم قرار میدهد که به این ترتیب امکان و ابزار بخش خصوصی برای واردات واکسن به کمک دولت خواهد آمد.
وی ادامه داد: گروه دوم از بخش خصوصی که نمونه آن اتاق بازرگانی است، صاحبان صنایع، شرکتها و مؤسسات برای واکسیناسیون کارگران و افراد تحت پوشش خود میتوانند اقدام به واردات واکسن کنند اما واکسیناسیون آن تحت نظارت وزارت بهداشت و به طور رایگان در اختیار کارکنان و کارگران خود قرار میگیرد.
سخنگوی دولت نگرانی اصلی ستاد کرونا و رئیس جمهور را در تسریع واردات واکسن عنوان کرد و گفت: دولت همه تلاش خود را معطوف کرده که واکسیناسیون رایگان برای همه ایرانیان انجام شود.
وی تأکید کرد: ارائه خدمات سلامت بدون تبعیض و حتی با تبعیض مثبت باید به سمت گروههای هدف انجام شود که اساساً اقشار ضعیف اقتصادی که در اولویت تزریق واکسن باشند، انجام خواهد شد. از قبیل عزیزان شاغل در خدمات شهرداری که شریفترین اقشار اجتماعی هستند.
ربیعی خاطرنشان کرد: اساساً بحث عدالت سلامت برای دولت جدی است و بر اساس مبنای طرح سلامت که بیمه پایه را رایگان کردیم و در دسترس همگان قرار دادیم در مورد واکسیناسیون نیز روال همین است.
انتهای پیام/4158/
انتهای پیام/