دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 ارديبهشت 1400 - 12:54
آهون‌منش مطرح کرد؛

کاهش چشمگیر دانشجو در دانشگاه‌های غیرانتفاعی

رئیس اتحادیه مؤسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی به بیان توضیحاتی درباره علت کاهش جذب دانشجو در دانشگاه‌های غیرانتفاعی پرداخت.
کد خبر : 576629
علی آهون‌منش

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علی آهون‌منش، رئیس اتحادیه مؤسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی درباره صندلی‌های خالی در دانشگاه‌های غیرانتفاعی گفت: آمار دقیقی درباره تعداد صندلی‌های خالی در دانشگاه‌های غیرانتفاعی در دست نداریم.


وی ادامه داد: بر اساس برنامه ششم توسعه مقرر شد که یک میلیون نفر از داوطلبان ورودی دانشگاه کاسته شود، البته این تعداد داوطلب ورودی به دانشگاه مشمول دانشگاه‌های دولتی هم است، اما چون دولتی‌ها حقوق و تمام هزینه‌هایشان را دولت می‌دهد برایشان مهم نیست.


رئیس اتحادیه مؤسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی بیان کرد: برای دانشگاه‌های دولتی فرقی نمی‌کند که در کلاس مثلاً ریاضی دو نفر، چهار نفر یا هفت دانشجو حضور داشته باشند. این دانشگاها تعداد زیادی عضو هیئت علمی دارند که حقوق آن‌ها را هم دولت پرداخت می‌کند، اما در بخش غیرانتفاعی یک ریال هم دولت به دانشگاه غیرانتفاعی کمک نمی‌کند و در نتیجه وقتی تعداد دانشجو کاهش پیدا می‌کند چشمگیر است.


به گفته‌ این مقام مسئول، وقتی این کاهش دانشجو را داریم مؤسسان مؤسسات غیرانتفاعی نمی‌توانند هزینه‌های خود را تأمین کنند.


رئیس اتحادیه مؤسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی با بیان اینکه در بهترین دانشگاه‌های کشور هم تعداد ورودی دانشجو کاهش پیدا کرده است، توضیح داد: کاهش تعداد دانشجو برای دانشگاه‌های دولتی مهم نیست در صورتی که برای غیرانتفاعی‌ها به دلیل اینکه وابستگی شدیدی از نظر مالی به ورود دانشجو دارند، این موضوع با اهمیت است.


آهون‌منش افزود: افزایش حقوق اعضای هیئت علمی ۲۵ درصد، افزایش حقوق اعضای غیر هیئت علمی۲۰ درصد، افزایش حقوق اعضای غیر هیئت علمی  و کارکنان حدود ۳۵ تا ۳۶ درصد بوده است و چون این موارد تابع قانون کار هستند و در مواقعی افزایش حقوق آن‌ها تا ۴۰ درصد هم رسیده، ولی افزایش شهریه دانشجویان در غی انتفاعی‌ها میانگین ۱۵ درصد بوده در حالی که میانگین تورم کشور۴۰ درصد بوده بنابراین طبیعی است که دانشگاه‌های غیرانتفاعی هزینه خود را تأمین نکنند.


رئیس اتحادیه مؤسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی درباره معیار پذیرش دانشجو در کشورهای جهان توضیح داد: معیاری در کشورهای اروپایی ملاک است و تا سه سال پیش آمار جذب دانشجو متناسب با کشورهای اروپایی بود، اما هم‌اکنون این آمار کاهش پیدا کرده که یکی از دلایل آن کاهش جمعیت است.


رئیس اتحادیه مؤسسات و دانشگاه‌های غیر انتفاعی گفت: کاهش جمعیت معضلی است که باعث شد جمعیت به سمت پیری برود و نسل جوان کاهش یابد؛ این تعداد کم هم به جای اینکه درس بخوانند دنبال کار و اداره زندگی هستند در نتیجه این روند بر کاهش جذب داوطلب دانشگاه‌ها تأثیر می‌گذارد.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/۴۱۱۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب