درمان و کنترل میگرن با طب سنتی
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، میگرن سردردی تپشدار است که میتواند در یک سو یا هر دو سوی سر ایجاد شود و با تهوع، استفراغ یا کاهش اشتها همراه باشد.
میگرن یکی از مهمترین مشکلاتی است که بسیاری از آن رنج میبرند و متأسفانه هنوز دارویی برای درمان قطعی آن وجود ندارد.
علت بیماری میگرن از دیدگاه طب سنتی
در طب سنتی گفته می شود بیشتر افرادی که میگرن دارند، افرادی سردمزاج هستند که زود عصبی میشوند و به واسطه این عصبانیت، تغییراتی در طبع آنها ایجاد میشود که میتواند زمینهساز بروز سردردهای میگرنی باشد؛ به همین دلیل در اولین اقدام درمانی طبع این افراد باید گرمتر شود.
یکی از علل مهم میگرن، سمومی است که به طور کامل از بدن دفع نمیشود. در این افراد معمولاً رودهها خوب کار نمی کنند و فرد با مشکل یبوست مواجه است. برای دفع سموم، هم از طریق سیستم گوارش (به وسیله خوراکیهای دفع سموم مثلاً مصرف آش گشنیز در سه روز متوالی) و هم از طریق حجامت اقدام میشود تا هم از شدت دردها کاسته شده و هم فاصله حمله های میگرنی کمتر شود.
ناراحتی کبد، داشتن دندان خراب، ابتلا به ضعف چشم، انجام کار زیاد و خستهکننده، برانگیختن عواطف منفی در خود از قبیل کینه، نفرت و حسادت، بینظمی عادت ماهانه، زیادهروی در نوشیدن چای پررنگ و عامل وراثت میتوانند باعث بروز میگرن شوند.
روشهای درمان میگرن از دیدگاه طب سنتی
جهت بهبود دردهای میگرنی، اخلاط چهارگانه بدن باید به حد اعتدال رساندن مدیریت شوند؛ مثلاً عسل با آب ولرم در مزاج سرد، پیادهروی مستمر حداقل روزی یک ساعت، پرهیز از استعمال دخانیات، خوردن یک نخود از ژل رویال عسل ناشتا، آب انگور طبیعی یا مویز سیاه شانی بسیار مفید برای دفع درد میگرن است.
ماساژ سر با مخلوط آب و بادام تلخ، دمکرده ریحان، دمکرده آویشن، دمکرده به لیمو، دمکرده علف چای و ترکیب عرق اسطوخودوس و عرق سنبلالطیب از جمله رایجترین مواد طبیعی هستند که برای درمان میگرن در طب سنتی، توصیه میشود.
حجامت و زالودرمانی از جمله بهترین روشهای درمانی سردردهای میگرنی به حساب میآیند که البته حتماً باید توسط متخصص طب سنتی انجام شوند تا نتیجهبخش باشند.
یکی از عوامل اساسی کنترل میگرن، آرامش است، برای کسب آرامش، از شیر بادام خنک استفاده کنید.
مواد غذایی که میگرن را تشدید میکند
مصرف سرکه سردردهای میگرنی را افزایش میدهد و ترشیها نیز به اعصاب آسیب میرساند غیر از آب نارنج که به اعصاب سالم آسیبی وارد نمیکند ولی به اعصاب ناسالم آسیب وارد می کند؛ آب نارنج را نباید صاف کرد و باید همراه با پالپ مصرف شود.
برای درمان میگرن از مصرف غذاهای ممنوعه مانند سسهای پرچرب، سوسیس، کالباس، گوشت و ماهی نمکسود خودداری کنید.
مصرف بسیاری از مواد غذایی دیگر نیز می تواند باعث بروز یا تشدید سردردهای دردناک دوره ای یا همان میگرن شود که پنیر، گوجه فرنگی، فلفل قرمز و سیاه، غذاهای سرخشده و ادویهدار، ماهی دودی، ماهی تن، پیازداغ، باقلا، آجیل، نان سفید، شکر، حبوبات، کلم، چای پررنگ و … ازجمله این خوراکیها هستند.
مواد غذایی خیلی سرد مانند بستنی، یخ در بهشت و انواع دیگر نوشیدنیهای سرد.
انتهای پیام/۴۱۶۱/پ
انتهای پیام/