دفاع ارتش؛ از جبهههای نبرد تا راهروهای بیمارستان/میدان مبارزه با کرونا خالی نیست
گروه سیاسی خبرگزاری آنا، امید فعال؛ آخرین روز بهمنماه ۱۳۹۸، شیوع ویروس کرونا در ایران بهصورت رسمی تأیید شد و اوایل اسفندماه بود که وضعیت در کشور از سفید به زرد تغییر کرد.
اگر همان روزهای ابتدایی سال ۹۸، به افراد میگفتید که ویروس کرونا قرار است که جان میلیونها انسان را بگیرد، شاید کمتر کسی باور میکرد که تا به امروز، این بختک از زندگی انسانها رفتنی نباشد.
این ویروس ۱۰۰ نانومتری که بهظاهر خیلی کوچک و ناتوان به نظر میآید، توانست چرخهای بزرگ اقتصاد جهان را متوقف کند و میلیونها انسان را به کام مرگ بکشاند؛ از «تونگا» واقع در اقیانوس آرام جنوبی که شرقیترین نقطه کره زمین است تا مردمان کشورهای قاره آمریکا، از نامهربانی این ویروس منحوس رنج کشیدن و هموطنان خود را در گورهای عمیق حفرشده به خاک سپردند.
ایران نیز از شر این ویروس در امان نمانده و تمام ظرفیتهای بهداشت و درمان کشور را درگیر خود کرده است. نیروهای مسلح هم بهعنوان بخشی از جامعه با تمام توان خود برای مقابله با ویروس کرونا به میدان آمدهاند؛ همواره ارتش جمهوری اسلامی هم خدمترسانی به مردم را بخش لاینفک وظایف خود دانسته و در میدانهای مختلف نبرد، همیشه باصلابت ظاهرشده است.
در روزهای نخست همهگیری ویروس کرونا در کشور، امیر دریادار مصطفی مداح معاون بهداشت و درمان و امور پزشکی ارتش اعلام کرد: تمامی بیمارستانهای ارتش برای کنترل و مقابله با ویروس کرونا در آمادهباش کامل هستند و بسیاری از بیمارستانهای ارتش در حال همکاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند.
با شیوع بیشتر این ویروس و افزایش آمار جانباختگان در کشور، دایره اقدامات این نیروی مسلح هم افزایش یافت؛ امیر حبیبالله سیاری، معاون هماهنگکننده ارتش در مراسم افتتاح نقاهتگاه ۲۰۰۰ تختخوابی ارتش (۶ فروردین ۱۳۹۹) طی سخنانی پیرامون اقدامات این نیرو برای مقابله با ویروس کرونا اظهار کرد: از جمله این اقدامات میتوان به خدماترسانی ۳۲ بیمارستان و کلیه مراکز درمانگاهی، در اختیار قرار دادن ۱۶۰۰ تخت، راهاندازی ۲۰۰ مرکز پایش سیار و ثابت، ایجاد ۴۵۷۵ تخت نقاهتگاهی، پایش سلامت و ضدعفونی خودروها در ورودی ۸۰ شهر، ضدعفونی کردن خیابانها و اماکن عمومی، تبدیل خیاطخانهها به کارگاه تولید ماسک، تبدیل اماکن تولید مواد شوینده به مواد ضدعفونیکننده، بهکارگیری تجهیزات یگانهای جنگ نوین و تغییر کاربری برخی از آنها و ساخت تجهیزات جدید اشاره کرد.
به گفته معاون بهداشت و درمان و امور پزشکی ارتش، سه بیمارستان ارتش در تهران برای مقابله با کرونا، ارجاعی هستند و بهصورت مستقیم مردم را هم پذیرش میکنند؛ حتی یکی از بیمارستانهای ارتش، بخشهای خود را تعطیل کرده و بهعنوان یکی از بیمارستانهای مرجع مقابله با کرونا مشغول انجاموظیفه است.
بنا به اعلام فرماندهان ارتش، هماکنون ۴۰ بیمارستان، ۴۰۰ مرکز درمانی و درمانگاه و ۱۵ هزار کادر درمانی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سراسر کشور و در نیروهای زمینی، پدافند هوایی، هوایی و دریایی برابر ابلاغیههایی که صورت پذیرفته است، با تمام ظرفیت در خدمت مردم و بیماران مبتلابه کرونا هستند.
برپایی بیش از ۲۰۰ ایستگاه پایش سلامتی در مناطق مختلف و ورودی استانها، ازجمله اقدامات ارتش جمهوری اسلامی ایران برای مهار بحران کرونا است؛ میتوان چکیده فعالیت این نیروی خدوم و زحمتکش را در کلام فرمانده کل ارتش جستجو کرد، سرلشکر موسوی معتقد است که بخش بهداشت و درمان ارتش، جوهره واقعیاش را در راستای شعار «ارتش فدای ملت» بهخوبی نشان داده است.
در حالی که در اواخر سال ۱۳۹۹، ویروس کرونا در کشور به سمت مهار شدن حرکت میکرد و آمار جانباختگان و ابتلاء روند نزولی به خود میگرفت، با وجود هشدارهای مکرر مسئولان بهداشت و درمان، تصمیمات غیر کارشناسی برخی از متولیان امر، کشور را دوباره با موج جدیدی از ویروس کرونا درگیر کرد.
اما همچنان ارتش جمهوری اسلامی ایران، باصلابت و قاطعیت در خط اول مبارزه با ویروس کرونا قرار دارد و دوشادوش جامعه پزشکی کشور، مسئولیت مقابله با این ویروس را برعهده دارد.
معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: همانگونه که در ۱۴ ماه گذشته ارتش جمهوری اسلامی ایران در حوزه مقابله با کرونا، خدمترسانی به مردم را با بهرهگیری از کلیه ظرفیتهای بهداشتی و درمانی افتخار خود دانسته است، در پیک چهارم شیوع کرونا نیز با تمامی امکانات درمانی در خدمت است.
بدون تردید، مجموعه نیروهای مسلح از جمله ارتش جمهوری اسلامی ایران، همانطور که از آزمونهای بزرگ این چند سال اخیر مانند حفظ امنیت کشور پیروزمندانه خارجشدهاند، در آزمون مقابله با ویروس کرونا نیز پیروز خواهند بود.
انتهای پیام/۴۱۶۳/
انتهای پیام/