دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 فروردين 1400 - 00:13
در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

لزوم توجه نظام مدیریت اداری کشور به حفظ جایگاه دانش‌آموختگان رشته محیط‌زیست

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بر لزوم برنامه‌ریزی و توجه درخور نظام مدیریت اداری کشور در لحاظ‌کردن نقش و جایگاه متخصصان و دانش‌آموختگان رشته محیط‌زیست تأکید کرد.
کد خبر : 573043
واحد کازرون

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، سهیل سبحان اردکانی عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی همدان به‌تازگی با حکم محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از مرتبه دانشیاری به استادی ارتقا یافت و رتبه جدید علمی کسب کرد.


سبحان اردکانی دانشیار گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی همدان پیش از در ماه‌های گذشته در فهرست دو درصد دانشمندان برجسته و ممتاز جهان قرار گرفت.


وی در کارنامه علمی خود انتشار بیش از ۷۸ عنوان مقاله در مجله‌های ISI، انتشار ۱۱۷ عنوان مقاله در مجله‌های علمی-پژوهشی، انتشار ۲۹ مقاله در نشریات غیر ISI نمایه شده در اسکوپوس، ارائه ۹۷ عنوان مقاله در همایش‌های معتبر ملی و بین‌المللی، تألیف دو عنوان کتاب، مجری ۱۷ عنوان طرح پژوهشی، همکاری در اجرای ۲۷ عنوان طرح پژوهشی، راهنمایی و مشاوره بیش از ۱۶۰ عنوان پایان‌نامه کارشناسی ارشد و ۱۲ رساله دکتری تخصصی را دارد.


حاصل این فعالیت‌ها موجب شده افتخاراتی مانند پژوهشگر برتر رشته تخصصی محیط‌زیست پانزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر کشور در سال ۱۳۹۳، پژوهشگر برتر گروه آموزشی کشاورزی و دامپزشکی دومین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی (فرهیختگان) در سال ۱۳۹۳، پژوهشگر منتخب ۶ دوره ستاد ملی هفته پژوهش استان همدان و پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در هفت سال متوالی شود.


سبحان اردکانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره جایگاه گروه علوم و مهندسی محیط زیست و محاسن تحصیل در این رشته تحصیلی اظهار کرد که رشته محیط‌زیست در دنیا و از جمله ایران با اهدافی مانند پایش و کنترل منابع تولید و انتشار آلاینده‌های معدنی و آلی؛ ارزیابی خطر بوم‌شناختی و سلامت آلاینده‌ها، ارزیابی اثرات توسعه بر محیط در راستای دستیابی به توسعه پایدار و درخور و کنترل، کاهش و مدیریت تعارضات و تداخلات انسانی در زیستگاه‌ها و عرصه‌های طبیعی و در نتیجه حفاظت از تنوع‌زیستی به‌عنوان گنجینه گرانبهای ذخایر ژنتیکی بنا نهاده شد.


وی افزود: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان نیز مقاطع کاردانی و کارشناسی پیوسته رشته محیط‌زیست از سال ۱۳۸۳ راه‌اندازی شد و پس از آن نیز با توسعه زیرساخت‌ها ازجمله راه‌اندازی و تجهیز کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های تخصصی و جذب و بهره‌گیری از اعضای هیئت علمی مجرب و متخصص به پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی اقدام کرد.


دانش‌آموختگی بیش از 400 نفر از گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی همدان


دانشیار گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی همدان بیان کرد: تاکنون، بیش‌تر از هزار نفر در مقاطع کاردانی و کارشناسی، نزدیک به ۴۰۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۰ نفر نیز در مقطع دکتری تخصصی به افتخار دانش‌آموختگی از این دانشگاه در این رشته نائل شده‌اند.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان تأکید کرد: اکنون نیز گروه آموزشی علوم و مهندسی محیط‌زیست با دارابودن یک عضو هیئت‌علمی با مرتبه استاد، دو عضو هیئت‌علمی با مرتبه دانشیار و یک عضو هیئت‌علمی با مرتبه استادیار از گروه‌های آموزشی شاخص دانشگاه محسوب می‌شود.


سبحان اردکانی مطرح کرد: با توجه به نیاز مبرم جوامع بشری به حفظ محیط‌زیست و جایگاه درخوری که در بازار اشتغال کشورهای توسعه‌یافته برای متخصصان محیط‌زیست منظور شده است، متأسفانه با وجود پیشینه تاریخی ایران که از پیش‌قراولان مقوله حفاظت از محیط زیست در دنیا محسوب می‌شود و از طرفی اختصاص اصل ۵۰ قانون اساسی به این مهم، دانش‌آموختگان رشته محیط‌زیست از جایگاه شایسته اجتماعی و اقتصادی برخوردار نبوده و تمهیدی برای جذب و استفاده شایسته از تخصص آنان در نظام اداری و مدیریتی کشور اعم از بخش‌های دولتی و خصوصی و به‌ویژه از طرف صاحبان صنایع اندیشیده نشده است.


وی برای رفع این نقیصه اظهار کرد: برنامه‌ریزی و توجه درخور نظام مدیریت اداری کشور در لحاظ کردن نقش و جایگاه متخصصان این حوزه برای دستیابی به توسعه پایدار و متوازن در راستای اسناد ملی توسعه و آمایش سرزمین را طلب می‌کند.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب