حمایت از دانشجویان خلاق در هستههای علمی و فناور/ رشتههای جدید با آمایش منطقهای شناسایی و ایجاد میشوند
مرتضی قائمی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره شاخصترین فعالیتها و دستاوردهای سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در حوزه پژوهش و فناوری اظهار کرد: سال 99 برای رسیدن به این هدف ارتباط گسترده با سازمانها، ادارات و اصناف برای مباحث علمی، فناوری، طرحهای پژوهشی گرفته شد و برگزاری دورههای مهارتافزایی و دورههای کوتاهمدت دانشجویی و غیردانشجویی در حوزه پژوهشی ملموستر از سایر فعالیتها بوده است.
تولید محدود محصولات کرونایی
وی درباره محصولات و دستاوردهای کرونایی دانشگاه آزاد اسلامی همدان در طول یک سال گذشته بیان کرد: دستگاههای ضد کرونایی واحد همدان محدود بودند؛ بنابراین در حد نیاز دانشگاه الکل و محلول ضدعفونی تولید کردیم، در کنار این فعالیت با ستاد کرونای استان برای تأمین مکان بزرگ قرنطینه همکاری داشتیم و لوازم مورد نیاز این مکان را تهیه کردیم، تعدادی زیادی ماسک نیز توسط گروههای دانشجویی با حمایت دانشگاه تهیه و در دانشگاه و مناطق محروم توزیع شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان درباره تأکید مسئولان دانشگاه بر این موضوع که تا سال 1404 این دانشگاه باید انتخاب نخست داوطلبان برای تحصیل باشد، اظهار کرد که برای تحقق این هدف سیاستها و برنامههایی را دنبال کردهایم، مهمترین برنامه این بوده که در کنار کلاسهای تئوری، دورههای آموزشی تخصصی کوتاهمدت تقویت شود و مراکزی در این رابطه، زمستان سال 98 در واحد همدان بهعنوان مرکز آموزش عالی آزاد راهاندازی شده است تا مهارت دانشجویان را افزایش دهد.
کرونا نظم برگزاری کلاسهای مهارتی را برهم زد
این استاد دانشگاه اظهار کرد: در این راستا بیش از 100 دوره برگزار کردیم که با استقبال زیادی هم مواجه شد، اما با شروع کرونا، متأسفانه نظم این دورهها بههمریخته و خیلی کمرنگ شد و اجازه نداد این دورهها بهدرستی برگزار شود. در برنامههای دانشگاه است که با برطرف شدن همهگیری کرونا و با برگزاری منظم دورهها، دانشجو احساس نیاز بیشتری به دانشگاه آزاد اسلامی پیدا کند و کار یاد بگیرد و مشکل اشتغالش حل و رشته تحصیلی او کارآمدتر شود؛ بنابراین گرایش بیشتری از سوی داوطلبان به سمت دانشگاه سوق پیدا میکند.
قائمی افزود: ایجاد رشتههایی متناسب با نیازهای هر منطقه نیز در این راستا مؤثر است، راهاندازی و تجهیز هرچه بیشتر آزمایشگاهها و کارگاهها هم میتواند در جذابیت و مفیدبودن دانشگاه و انتخاب نخست داوطلبان تأثیر مثبت داشته باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که رشتههای مورد نیاز منطقه را شناسایی کردهاید؟ به آنا گفت: رشتههایی مانند صنایع غذایی و مباحثی که به محصولات استان مرتبط است با توجه به صنعت مبل و منبّت ملایر، درودگری را در شاخههای مختلف دنبال میکنیم، شناسایی این نیازها رو به توسعه است و هرچه جلوتر برویم، رشتههای بیشتری با آمایش منطقهای شناسایی و ایجاد میشوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: برنامه دانشگاه برای افزایش رشته در سال 1400 در واحد همدان این است که با استفاده از ظرفیت سازمان مرکزی، رشتههایی را که در بعضی مناطق کارآیی ندارد، جابهجا شوند، رشتههایی را که میتوانیم مجوز آن را از سازمان اخذ کنیم، دنبال و مواردی که تناسب بهتر و مخاطب بیشتری در همدان دارد را ایجاد میکنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان درباره برنامههای حوزه مدارس سما و مهارتی در سال 1400 اظهار کرد: مدارس مهارتی، مراکز و پژوهشگاههای تخصصی جزء اولویتهاست،چند مجوز هم داریم که با توجه به شرایط شیوع کرونا، امسال اجرایی نشدند، سازمان مرکزی هم تمایلی نداشت؛ زیرا شرایط مساعد نبود؛ اما توسعه این اهداف را دنبال میکنیم و چند مجوز جدید هم برای استان داریم.
قائمی درباره برنامه اصلی دانشگاه آزاد اسلامی همدان برای سال 1400 گفت: توسعه فناوری، حمایت هرچه بیشتر (که الان هم داریم) از دانشجویان فناور و خلاق در هستههای علمی و فناوری، توسعه مهارتهای فنی، توسعه دورههای مهارتافزایی و کوتاهمدت مهارتی که هم برای دانشجویان و هم غیردانشجویان برگزار میشود و به مفیدترشدن رشتهها و گرایشها کمک میکند، تقویت هرم علمی استادان در حوزه آموزشی، توسعه رشتهها و آوردن رشتههای جدید متناسب با نیازهای شهر جزء اولویتها در سال جاری است تا بتوانیم به آنها جامه عمل بپوشانیم.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/